Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

22 серпня 2023
16 хв. читати

ТОП 25 сайтів для практики англійської: детально про кожен

Немає часу? Збережи в

Зміст статті:

Сьогодні ми розповімо про 25 найкращих сайтів для вивчення англійської. Виявляється, в Інтернеті складно знайти добірку такого обсягу. Добірки, звісно, є, є і по 50 посилань, тільки ось, що з себе представляють ці посилання, сказано лише два-три слова. Зараз ми це виправимо! Ми не тільки підготували для вас список сайтів для вивчення англійської, а й включили в нього сайти для вивчення англійської безкоштовно!

Let's go!

Обрати хороші сайти для вивчення англійської мови - настільки ж важливо, наскільки підібрати хорошого викладача!

Адже часто студенти користуються одним і тим самим сайтом роками. Особливо це стосується тих, де є особистий кабінет. Адже незручно перестрибувати з одного на інший - весь ваш прогрес уже зберігається в одному місці, і синхронізувати його з абсолютно іншим сайтом не вийде.

Тож цією добіркою ми розраховуємо спростити ваші навчальні будні. Ось 25 корисних ресурсів для вивчення англійської.

Englishdom

Самі розумієте, ця добірка не могла обійтися без нашого сайту. Тому давайте з нього і розпочнемо. Онлайн школа англійської мови Englishdom - це екосистема, яка поєднує в собі уроки з викладачем по відеозв'язку на власній платформі, розмовні клуби, безкоштовні онлайн-тренажери, додаток для вивчення нових слів ED Words та інші продукти. Для вивчення англійської з носіями мови ми так само створили нашим студентам усі умови, адже більша частина наших викладачів з Америки та Великої Британії!

Все потрібне для студента знаходиться завжди під рукою! Наприклад, ви займаєтеся у відеопрактиці, зберігаєте слово з відео, натискаючи на субтитри - і воно одразу потрапляє у ваш персональний словник, щоб потім відпрацювати його в онлайн тренажері.

Englishdom входить до ТОП-лідерів ринку edtech Європи. У нашій школі працюють понад 900 викладачів і навчаються понад 50 000 студентів.

Однак якщо вам усього цього здасться мало, то ось вам ще 24 сайти для практики англійської.

У добірці будуть як україномовні, так і англомовні ресурси. Варто попередити, що в англомовних часто буде не найприємніший дизайн. Це потрібно просто прийняти як даність і звикнути. Що вже говорити, якщо навіть дизайн фейсбуку у нас багатьом не подобається. Окей, починаємо.

Читай також

Основні поняття граматики англійської мови

Learn English British Council

Один із найавторитетніших ресурсів. Його популярність підтримує хороша репутація самої British Council. Це британська міжнародна організація, створена для підтримки культурних цінностей і розвитку освіти. Простіше кажучи, це острівець Великої Британії, який є практично в кожній країні. Вони проводять некомерційні заходи, організовують школи і допомагають людям з усього світу у вивченні англійської.

На сайті можна пройти мовні курси онлайн, позайматися в безкоштовних тренажерах, попрактикувати Speaking, Listening, Reading і Writing... Загалом, усе те ж саме, що є в Englishdom, але без рідної мови на сайті

BBC Learning English

У цей же ряд можна поставити і BBC. Теж британська компанія, теж із хорошою репутацією, і в неї теж є свої філії по всьому світу. Тільки тут уже навчання англійської не виступає ключовим напрямком.

На відміну від British Council, сайт BBC Learning English має більш розважальний формат (на нашу скромну думку). Тут можна пройти тести, пограти у вікторину, почитати актуальні новини доступною мовою і все таке інше. Новин тут дійсно багато, але воно й не дивно. Для відпрацювання навичок читання англійською точно вистачить.

На сайті є можливість займатися англійською своєю рідною мовою, але список цих мов невеликий. Відразу скажемо, що російської серед них немає, але, цілком можливо, скоро з'явиться.

English Tips

Це величезна бібліотека підручників і курсів з англійської мови. Ви здивуєтеся, як їх, виявляється, багато. Тут коротко написано про кожен курс, підставлені теги і є користувацький рейтинг. Кожен може зробити свій внесок і залити підручник, а інші можуть їх завантажувати і ставити оцінки.

Іноді підручники повторюються, але від цього їхня кількість не стає менш вражаючою. На EnglishTips зібрано по п'ять підручників на сторінці. А всього сторінок понад 17 тисяч. Тож не кажіть потім, що не можете знайти відповідний підручник або що вони занадто дорогі.

Babeleo

Дуже зручний сайт для читання книг англійською. Рідною мовою ви можете спокійно читати паперові книжки, відчувати текстуру і запах сторінок. Тільки англійською спершу вам буде непросто подужати хоча б пару десятків сторінок.

Річ у тім, що в літературній англійській часто зустрічаються незнайомі слова, і доводиться постійно відволікатися, щоб знайти відшукати значення слова. На Babeleo можна виділити фрагмент тексту й одразу подивитися його переклад російською. Так швидше і зручніше.

Lingualeo

Тут зібрані онлайн тренажери для прокачування англійської: граматика, тренування слів, читання текстів і перегляд відео англійською. Ресурс здебільшого створений для дітей, але цілком підійде і дорослим. Єдине, що відштовхує, це обмеження в безкоштовній версії. Щоб займатися у всіх тренажерах і так довго, скільки хочеться, потрібно оформити преміум підписку.

Facebook

Найпопулярніша соціальна мережа у Великій Британії та США. Тут зареєстровано найбільше носіїв мови, з якими можна поспілкуватися. Додавайтеся до них у друзі, шукайте спільні групи за інтересами, заводьте невимушену розмову. Хтось вас ігноруватиме, і так, ви, найімовірніше, почуватиметеся ніяково. Писати незнайомим людям з іншої країни непросто. Потрібні вольові зусилля. Але рано чи пізно ви знайдете співрозмовника - і ваші старання окупляться.

Reddit

Усе, що відбувається в англомовному світі, вже обговорюється на "Стартовій сторінці Інтернету". Тут є спільноти, теми для обговорення, рейтинги тем і все таке інше. Пам'ятаєте, як наприкінці нульових у рунеті було багато популярних форумів: для програмістів, для садівників, будівельників, електриків, форуми про стосунки і багато чого ще. У нас вони з часом втратили популярність, а в США злилися в один глобальний форум - Reddit.

Сьогодні цей сайт входить до ТОП-5 найбільш відвідуваних у США.

iTalki

Закінчили зі звичайними соцмережами, переходимо до спеціалізованих. iTalki - це найпопулярніший сайт для спілкування тих, хто вивчає іноземні мови. Ви можете знайти там американця, який хотів би вивчити російську, і з ним взаємно практикуватися. Або зайти на форум і там поставити якесь запитання про англійську або допомогти іншим розібратися в російській мові.

Omegle

Натомість можна і не витрачати час на пошук співрозмовника, а у чаті або через відеозв'язок поспілкуватися з людиною, яка випадково трапилася. Фільтрів співрозмовника ніяких немає, не рахуючи можливості підібрати людину за інтересами (але не факт, що така людина знайдеться). Як варіант для активної практики мови - непогано.

Тільки враховуйте, що сюди заходять абсолютно різні люди, і не завжди вам буде траплятися адекватний співрозмовник. Це така методика для стресостійких і соціально відкритих студентів.

Cleverbot

Або якщо вам некомфортно спілкуватися з незнайомими людьми, то спробуйте поспілкуватися з роботом. Цей сайт працює на штучному інтелекті. Робот розуміє ваші повідомлення і відповідає на них.

Утім, не такий вже бот і clever, якщо чесно. Напевно за кілька років з'являться більш тямущі роботи-співрозмовники, але поки поспілкуватися відверто з ботом складно. Повноцінного спілкування з людиною це не замінить, але зате можна залипнути і погратися півгодини-годину. Better than nothing.

News In Levels

Назва сайту говорить сама за себе. Тут публікуються новини для тих, хто вивчає англійську. У кожної події - по кілька варіантів подачі: простішою мовою, середня і найскладніший варіант.

Якщо будете читати новини тут постійно, ось вам порада. Раз на кілька місяців пробуйте перескочити на наступний рівень. Не затримуйтеся на одному. Нехай краще будуть незрозумілі слова, але зате читання принесе вам більше користі. Адже заради цього все затівається, вірно?

FreeRice

Нескінченний тест для самоперевірки. Сайт генерує вам нові й нові запитання на знання англійських слів. Дається слово і чотири варіанти відповіді (що це слово означає). Відповіли - йдете далі, до наступного запитання. І так поки не набридне.

Звісно, просто відзначати знайомі слова і намагатися вгадати незнайомі - заняття не найпродуктивніше. Користь від сайту буде лише в тому разі, якщо ви виписуватимете незнайомі слова собі в зошит або зберігатимете в персональний словник в EnglishDom.

TestYourVocab

Також свого роду тест, але не нескінченний. На TestYourVocab вам дається список із кількох сотень слів. Щоразу обирати один варіант із чотирьох не потрібно - чесність на вашій совісті. Просто відмічаєте галочкою знайомі слова - і все. Сайт аналізує ваш словниковий запас і показує, скільки ви приблизно слів знаєте англійською. У середньому в російськомовних, які вивчають англійську, у пасивному запасі зберігається 2-5 тисяч англійських слів. Якщо у вас більше, значить ваш рівень англійської дійсно хороший.

Learn-English-Today

Нічого надприродного, просто база знань з англійської мови. На сайті 16 розділів, включаючи Grammar, Exercises, Vocabulary, Word Games, Newspapers та інші. Тільки майте на увазі, що сайт англійською мовою, тому граматика буде розписана англійською, а у слів у розділі словника не буде перекладу.

Google Translate

Він у цьому списку не тільки тому, що дає змогу перекладати слова. Ще в нього є "спільнота", де можна взяти участь у розвитку програми. Ви зазначаєте, які мови знаєте, і перекладач дає вам свої переклади на перевірку. Так, зазвичай ми звертаємося за порадою до нього, а тут він сам просить допомогти. До речі, саме завдяки роботі волонтерів перекладач навчився розуміти слова в контексті. Google впровадив нейромережі 2017 року, і сьогодні він працює набагато-набагато краще, ніж три-чотири роки тому.

Такий варіант практики підійде тільки тим, у кого вже є хоча б Upper Intermediate. Інакше ви самі нічого не навчитеся, та ще й нейромережі з пантелику зіб'єте.

Speaking Clubs Online

Просто розмовні клуби англійською мовою. Участь платна. На сайті вказано мінімальний рівень англійської для участі - Intermediate. Якщо у вас нижчий, то спілкуватися наживо англійською без можливості перейти на російську в будь-якому разі буде складно.

В Englishdom теж є розмовні клуби, які проходять по кілька разів на день у різний час. Серед ведучих є як російськомовні, так і носії мови. І хоч усі учасники розуміють російську мову, більшу частину часу займає саме спілкування англійською. Адже в цьому і є вся суть.

Write Or Die

Сайт для практики навичок письма. Насамперед розрахований на письменників у творчій кризі, які не можуть видавити з себе й сторінки тексту. Ідея така: ви ставите таймер, наприклад, на п'ятнадцять хвилин, і весь цей час маєте друкувати текст без зупинки. Якщо зупинитеся, то спочатку текстове поле засвітиться криваво-червоним кольором, потім із комп'ютера почнуть лунати моторошні звуки, і врешті-решт текст просто зітреться без можливості відновлення.

Так, сайт не для людей зі слабкими нервами. Але якщо хочете попрактикуватися в написанні тексту англійською, то можна спробувати. Усі питання "що писати", "як писати" і так далі відпадуть самі собою. Доведеться в екстреному режимі генерувати потік тексту, активуючи всі задвірки активного і пасивного словникового запасу.

Grammarly

Найпопулярніший сайт і розширення для браузера для перевірки правопису. Ось ви написали текст за п'ятнадцять хвилин - і тепер можна спокійно сісти й пошукати помилки. Grammarly підкреслює пропущені слова, помилки в словах, лексичні та пунктуаційні помилки. Спробуйте взяти будь-який англійський текст, спеціально припуститися в ньому кількох помилок і перевірити, чи зможе сайт їх помітити.

Безкоштовною версією можна користуватися безлімітно. Загалом її вистачає для виявлення помилок. З платною преміум-версією можна розблокувати пошук складніших помилок, таких як порядок слів, лексична відповідність тощо. Корисно тим, кому англійська потрібна для роботи.

Language Tool

Також для перевірки правопису англійською (але також українською, німецькою, італійською, есперанто та ще 20 мовами).

Не будемо намагатися порівняти, який із них перевіряє краще. Можете самі спробувати обидва і перевірити на особистому досвіді. Часом Grammarly знаходить помилки, яких не знайшов Language Tool, і навпаки.

Language Tool трохи зручніший у плані того, що не треба додатково реєструватися і нічого встановлювати - просто заходите і користуєтеся. У безкоштовній версії є деякі обмеження, але вони не настільки суттєві.

Lexico

Словник англійської на базі Оксфорда. Тут зібрано кілька сотень тисяч слів з їхньою транскрипцією, значенням і прикладами вживання. Онлайн перекладач не завжди дасть детальну інформацію про слово. Так, може показати п'ять-десять варіантів перекладу, але все ще незрозуміло, який із них вибрати. А в словнику можна і про всі значення детально почитати, і в контексті слово побачити.

Urban Dictionary

Це теж словник, але тут є більше сучасних виразів, які не завжди можна зустріти в Оксфордському словнику. Сленг, мат, скорочення - це краще шукати тут.

Ще у сайту є фішечка: щодня з'являється нове "слово дня". Найчастіше запам'ятовувати його немає жодного резону - це якісь меганішеві сленгові слова, які навіть нейтіви часто не знають. Але часом там трапляються кумедні слова, і чисто заради забави можна поглядати.

Взагалі словники - це класна річ. Автоматичні перекладачі на кшталт Google Translate не завжди добре справляються. Ні, ми не говоримо, що потрібно кожне слово шукати в словничку, як у старі добрі часи. Йдеться про те, що окремо взяті складні слова коректніше буде перекласти через словник: там перелічено всі можливі значення та приклади, тоді як перекладачі дають список можливих перекладів, а переклад не завжди точно відображає суть.

Reverso Context

Трійку словників закриває сайт для пошуку прикладів речень із певним словом. Вводиш слово англійською - і Reverso показує кілька варіантів перекладу російською. Клікаєш на потрібний варіант - і вискакує кілька десятків прикладів речень із конкретним словом у конкретному значенні. Дуже зручно.

Якщо ви знайшли якесь слово і не можете до кінця зрозуміти, коли воно використовується, приклади допоможуть

Netflix

Тут є не тільки культові американські серіали. Тут взагалі є дуже-дуже багато чого корисного. Виступи коміків, телепередачі, сотні різних шоу. Іноді навіть жартують, що неможливо відзняти стільки шоу, і Netflix просто штампує божевільні назви та прев'ю, сподіваючись, що ніхто на них ніколи не клацне. Подивіться кумедне відео на цю тему.

А взагалі Нетфлікс корисний тим, що там завжди є субтитри кількома мовами. Як мінімум англійською є завжди. Тож це хороша база матеріалів для тренування аудіювання під час перегляду улюблених фільмів, серіалів і передач.

EngVid

Тут зібрані навчальні відео про англійську мову. Доводилося коли-небудь потрапляти на канал EngVid? Там дев'ять викладачів-нейтивів проводять міні-уроки з англійської мови. Одне відео - зазвичай п'ять-десять хвилин. Поради щодо складання іспитів, граматика, ідіоми та багато чого ще.

Закономірне запитання: навіщо заходити на сайт, якщо все це є на ютубі? Просто на сайті є фільтр уроків за темами, викладачами та рівнями.

Відео: 10 додатків для вивчення англійської мови

Багато кому зручніше займатися з телефону. Не переживайте: у більшості з перерахованих вище сайтів є мобільна версія, або додаток. І ось ще на додачу відео з нашого ютуб каналу, де ми розбирали десяток хороших додатків.

Добірка корисних YouTube каналів

Сьогодні користувачі соціальних мереж масово мігрували на Ютуб! Принаймні так нам гучно повідомляє статистика. Якщо ви так само не можете провести сніданок, обід або будь-яку паузу без перегляду відео, то ця добірка каналів англійською мовою саме для вас!

Дивіться якісний і корисний контент, розширюйте кругозір і, звісно ж, прокачуйте свій словниковий запас, граматику та правильну вимову.

  • TED - лідери думок з усього світу діляться "інформаційними вершками" англійською мовою!
  • AsapSCIENCE - зрозуміло, просто, захопливо про науку!
  • The Infographics Show - все що ви хотіли знати про людину, суспільство і світ навколо!
  • Vagabrothers - ведучий каналу мандрівник і апартуніст, колесить світом і розповідає, що бачить. А ви слухаєте їхні розповіді та розширюєте словниковий запас. Хто знає, може ви скоро так само станете культовим мандрівником, запустите свій ютуб канал і будете англійською ділитися досвідом з нами))
  • The Tonight Show Starring Jimmy Fallon і The Late Late Show with James Corden - американське і британське вечірні розважальні шоу. По-перше, це весело. По-друге, корисно. По-третє, ви навчитеся відрізняти американський акцент від британського!
Читай також

Elementary: опис рівня володіння англійською A1-A2

Як вибрати ресурси для вивчення англійської

Найкращі сайти для вивчення англійської мови за відгуками студентів, викладачів, якістю контенту - тепер перед вами. Ми постаралися зробити добірку максимально різноманітною, щоб тут були і соцмережі, і словники, і редактори, і так далі.

У міру вивчення мови у вас з'являться власні улюблені ресурси. Можливо, це будуть ті, що не були описані тут.

Зараз ми радимо перегорнути список ще раз, щоб зберегти в закладках ті, що сподобалися. Нехай це буде хоча б 3-5 сайтів. Наприклад, Englishdom (для комплексного вивчення мови), Lexico (як словник), Language Tool (як редактор), Netflix (для практики англійської на слух) і News In Levels (для практики читання).

Радимо додати цю сторінку в закладки, бо щоб вивчити всі сайти, додатки, ютуб канали, вам знадобиться час.

Не поспішайте, все у вас вийде.

Просто щодня робіть маленький крок назустріч своїй мрії - вивчити англійську мову!

Розширюйте горизонти, вивчайте нове та спілкуйтесь без обмежень. Англійська онлайн – зручний і невичерпний ресурс для досягнення цілей та розвитку особистості. Завдяки цьому інструменту вивчення можна побудувати власний успішний світ, де немає мовних бар'єрів.

The journey of a thousand miles begins with one step!

Englishdom #надихаємовивчити