Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

8 вересня 2022
11 хв. читати

Beginner — опис рівня володіння англійською A1

Немає часу? Збережи в

На сьогоднішній день існує величезна кількість способів вивчення англійської мови, чи то курси, довідники, розмовники або викладачі і т. д. Кожен може вибрати собі підходящий варіант. Але, для того щоб продуктивно та ефективно вивчати мову, вам потрібно спочатку визначитися з рівнем ваших знань, тобто на якому з 6 ступенів навчання ви знаходитесь. Can you do that?

Однією з основних систем визначення рівня володіння мовою є CEFR (Common European Framework of Reference for Languages). CEFR або Загальноєвропейська система оцінювання знання іноземних мов - система, розроблена Радою Європи, використовується для визначення рівня володіння іноземною мовою.

Сенс CEFR — метод оцінки та навчання, застосовуваний для всіх європейських мов. У CEFR є 6 рівнів: А (А1 та А2) – елементарне володіння, B (B1 та B2) – самостійне володіння, C (C1 та C2) – вільне володіння.

Тест для рівня Beginner

Зараз ви можете дізнатись, чи є у вас цей рівень. Це найпростіший тест із усіх, що у нас є. Зможете його пройти на максимальний бал - значить, можливо, у вас рівень Elementary або навіть вищий. Якщо ні, то у вас Beginner.

26

read also
Читай також

Пасивний стан в англійській мові

Рівні англійської мови

Таблиця рiвней английскої
LEVEL Description CEFR level
Beginner Ви не розмовляєте англійською ;)
Elementary Ви можете сказати і зрозуміти деякі слова та фрази англійською A1
Pre-Intermediate Ви можете поспілкуватися «простою» англійською і зрозуміти співрозмовника в знайомій вам ситуації, але насилу A2
Intermediate Ви можете цілком добре говорити та розуміти мову на слух. Висловлюєте свої думки за допомогою простих речень, але відчуваєте труднощі, зустрічаючись із складнішими граматичними конструкціями та лексикою B1
Upper-Intermediate Ви добре розмовляєте і розумієте англійську мову на слух, але все ж таки можете припускатися помилок B2
Advanced Ви швидко розмовляєте англійською і повністю розумієте мову на слух С1
Proficiency Ви володієте англійською мовою на рівні носія мови С2

Начальный уровень английского языка

Читайте також: Elementary — опис рівня володіння англійською A1-A2

Рівень Beginner – це ази англійської мови, початковий рівень або перший рівень знань. Якщо ви ніколи не вивчали англійську мову і нічого про неї не знаєте, рівень Beginner підійде ідеально. Як ви могли помітити, то в таблиці у нього таке ж буквене позначення як і для рівня Elementary, але з маленьким нюансом. Якщо у вас невеликий словниковий запас і ви можете побудувати кілька простих речень англійською мовою, знаєте ази граматики та правила читання, то можете сміливо пропустити рівень Beginner і відразу приступати до Elementary. Easy.

Ми рекомендуємо вам почати навчання з початкового рівня, якщо ви:

  • ніколи раніше не вивчали іноземної мови;
  • вивчали іноземну мову, але не англійську;
  • вчили англійську в школі/вузі/на курсах дуже давно і вже нічого не пам'ятайте;
  • вчили англійську раніше, маєте елементарні, розрізнені знання, і хочете почати з «нуля», щоб систематизувати їх;

До речі, якщо вам цікаво знати свій рівень англійської, то пройдіть наш комплексний тест визначення рівня володіння англійською.

Також ви могли чути про підрівні в англійській, таких як: False Beginner та Strong Beginner.

Отже, у вас рівень False Beginner (псевдо-початківець), якщо ви вивчали англійську в школі або в іншому навчальному закладі, але це було давно (і неправда), і ви вже все забули. У такому разі, ваше навчання почнеться не з алфавіту та рахунку від одного до десяти, а з простих речень та основних часів.

Ви володієте рівнем Strong Beginner (сильний початківець або майже Elementary), якщо уроки англійської в школі залишили якийсь відбиток, і ви пам'ятаєте деякі слова та фрази, можете, не поспішаючи, повідомити про себе основну інформацію та зрозуміти просте питання, хай і не з першого разу.

 

Знання
Навичка Ваші знання
Читання (reading) Ви знаєте правила прочитання англійських слів.
Ви можете читати прості невеликі тексти та діалоги, адаптовані для вашого рівня.
Письмо (writing) Ви правильно пишете букви англійської абетки.
Ви можете написати текст із кількох простих речень.
Аудiювання (listening) Ви розумієте адаптовані для свого рівня аудіозаписи.
Ви можете зрозуміти примітивну мову іноземців, якщо вони говорять чітко та повільно, при цьому використовують знайомі вам слова та фрази.
Мовлення (speaking) Ви знаєте алфавіт, можете рахувати англійською.
Ви можете повідомляти час та дату англійською мовою.
Ви можете сказати про себе кілька простих речень.
Ви можете відповісти на елементарні питання про себе, своє хобі.
Ви знаєте назви професій, країн світу, національностей.
Ви можете знайомитись з людьми, використовуючи кілька простих фраз.
Ви можете підтримати розмову та поговорити про погоду.
Ви можете зробити покупки в магазині та замовити страву у ресторані.
Лексика (vocabulary) Ваш словниковий запас складає від 500 до 700 слів та фраз.

 

Програма рівня Beginner включає в себе вивчення наступних тем

 

Програма рівня Beginner
 Граматичні теми:

- Дієслово «to be»;
- Артиклі «a/an», «the»;
- Вказівні займенники «this» / «that» / «these» / «those»;
- Однина та множина іменників;
- Прикметники;
- Possessive Case (вираз приналежності).

Лексичні теми: 

- Знайомство;
- Сім'я та друзі;
- Люди, країни та національності;
- Числа та кольори;
- Їжа та напої;
- Робота;
- Хобі;
- Розклад дня;
- Погода;
- Подорожі.

 

 

- Конструкції «there is» / «there are»;
- Прийменники місця;
- Неправильні дієслова;
- Модальне дієслово «can»;
- Present/Past/Future Simple, Present Cont;
- Порядок слів у питаннях;
- Прислівники частоти;
- Наказовий спосіб;
- Питання: загальні, спеціальні;
- Конструкція «like doing»;
- Конструкція «be going to».

 

- Відвідування магазинів та ресторанів;
- Гроші;
- Одяг;
– У готелі, на заправці, в офісі.

 

 

 

Срок обучения на начальном уровне английского языка

Термін навчання на рівні Beginner

Тривалість періоду вивчення англійської на рівні Beginner повністю залежить від індивідуальних особливостей студента та регулярності занять.

Середній термін навчання на курсі Beginner складає 2-4 місяці. Це в комфортному темпі під час занять дві-три години на тиждень. При інтенсивному навчанні можна досягти рівня Elementary за два місяці і менше.

Саме на цьому рівні ви вперше знайомитеся з англійською мовою. У цей час закладається ваше ставлення до мови. Від того, як ви почнете, залежать і ваші майбутні успіхи. Грамотно підійдете до вивчення основ - значно спростите собі життя. Хапатиметеся за все поспіль — заплутаєтеся і закоріните помилки, які потім доведеться виправляти. Тому починати вчитись усі радять із викладачем. І ми, EnglishDom, теж радимо вивчати англійську онлайн у нашій школі. Перше заняття безкоштовне.

На початковому рівні всі почуваються невпевнено, відчувають різні труднощі і бояться робити помилки. Ми б хотіли поділитися з вами порадами вчителів про те, як подолати бар'єр новачка.

Вас також може зацікавити: Опис рiвня Elementary
  • Оберіть хорошу навчальну програму. Це може бути підручник, онлайн курс англійської або гнучкий онлайн підручник онлайн школи, який ви проходите з викладачем (як у EnglishDom). Це вже половина успіху. Англійська – досить проста мова для вивчення. Потрібно тільки знайти хороші навчальні матеріали, де вам все доступно роз'яснять.
  • Дозвольте собі робити помилки. Давайте відразу згадаємо, як у дитинстві ми вивчали рідну мову, як вчилися правильно говорити, читати та писати. Ви відразу згадаєте, що робили чимало помилок і зовсім на них не зациклювалися. Те саме і з англійською мовою. Забудьте про перфекціонізм! Ви будете робити помилки в будь-якому випадку, але з належною практикою їх ставатиме все менше і менше.
  • Не бійтеся говорити з акцентом. Звичайно, необхідно вимовляти звуки англійської мови чітко та правильно, проте, не бійтеся говорити з акцентом, інакше заговорити буде досить складно. Англійську вчать у всіх куточках світу, і в кожній країні є свої «особливості національної вимови». Відточуйте вимову поступово.
  • Намагайтеся вхопити найважливіше. Щоб правильно зрозуміти мову співрозмовника чи текст, необов'язково повністю перекладати всю фразу цілком, достатньо вловити суть. Найпоширеніша помилка: ви чуєте в промові незнайоме вам слово і зациклюєтеся на ньому не звертаючи увагу на всю фразу або речення в цілому. Так робити точно не варто, адже ви можете втратити нитку розмови.
  • Завчайте фрази. Спробуйте вивчати не окремі слова, а цілі речення чи уривки з них. Таким чином, лексика запам'ятовується краще, а у вас в пам'яті залишаться корисні шаблони фраз. З таких шаблонів можна скласти своє звернення до співрозмовника.
  • Слухайте аудіоматеріали. Щоб не хвилюватися про те, чи зможете ви зрозуміти англійську мову на слух, розвивайте свою навичку аудіювання. Ви можете дивитися новини, фільми, серіали англійською, слухати подкасти на цікаві для вас теми і т. д. Намагайтеся слухати що-небудь англійською хоча б 10-20 хвилин на день.
  • Промовляйте все англійською. Під час самостійних занять англійською можна тренуватися говорити. Для цього просто промовляйте все вголос. Читаєте книгу – читайте вголос, робіть граматичні вправи – промовляйте те, що пишете, дивіться фільм – повторюйте фрази за героями, йдете, зрештою, вулицею – коментуйте вголос усе, що бачите. Це може бути дивним, але такі дії принесуть відчутну користь. Можна почати вже зараз і прокоментувати фрукт на малюнку нижче:

Банан, просто банан

Швидкий старт

На кожному рівні людина під час вивчення мови стикається з якоюсь проблемою. Наприклад, на середньому рівні це так зване Intermediate Plateau. На Beginner це страх першого кроку.

Давайте уявімо, що англійська – це кінцева лінія (хоча це не так, вона нескінченна, але давайте уявімо, що кінцева точка - це підтверджений Advanced). І ось вам потрібно пройти 100% шляху. Коли ви стоїте на початку лінії, ви пройшли нічого або майже нічого, а попереду гори роботи. Це лякає.

Але гарна новина у тому, що робити перші кроки дуже легко. Навчати базу простіше, ніж продовжувати програсувати. З Beginner до Elementary можна дійти за місяць-два, тоді як Upper-Intermediate до Advanced можна не зрушити і за півроку-рік.

Продовжимо аналогію з лінією. Нехай вона буде збоченою, зате цікавою. Ця лінія не рівна. Вона вигнута у формі літери U. Ви ніби спускаєтеся на американських гірках униз, а потім піднімаєтесь. Починати легко, тому що в першу чергу ви вчите прості, але найпоширеніші слова, базову, але юзабельну граматику. Ви ніби спускаєтеся вниз схилом, і гравітація надає вам прискорення. І тільки потім, коли ви освоїте всю базу, вже доведеться докладати більше зусиль.

На етапі Beginner важливо зберегти мотивацію

Найпростіше закинути нове починання на самому початку шляху, коли особливо нема чого втрачати. Протримайтеся хоча б три місяці, і весь цей час регулярно вивчайте англійську за графіком. Так ви побачите очевидний результат і вам захочеться продовжувати.

Підпишіться на групи про англійську в телеграмі, інстаграмі, тіктоці і так далі, щоб вам від нього точно не було куди подітися.

read also
Читай також

Як правильно вести словник англійської мови

Висновок

Загалом рівень Beginner можна назвати «краще, ніж нічого». З ним можна поспілкуватися англійською в тепличних умовах з локальним викладачем, але в реальному світі він допоможе в кращому разі читати вивіски та меню в кафе. Щоб подивитися хоча б мультфільм або поспілкуватися англійською хоча б з дитиною, вже потрібен Elementary. Тож є над чим працювати. 

Почніть свою англійську подорож з рівня A1 разом із Englishdom! Наша школа англійської мови допомагає новачкам розвивати навички для успішного спілкування на рівні Beginner. Забудьте про "мовний бар'єр" - англійська відкриває двері до нових горизонтів та досягнень.

Велика та дружня родина Englishdom