Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Вітаємо! Ми онлайн школа англійської мови Englishdom!

Ми гарантуємо унікальний підхід до навчання ваших співробітників:

👩‍💻

1100+ тічерів Englishdom надихають на досягнення поставленої мети. Викладач підбирається відповідно до специфіки бізнесу

🤓

24h доступ до екосистеми освітніх продуктів: матеріалів уроку, домашнього завдання, словникового тренажера, розмовних клубів

📱

За компанією закріплюється персональний менеджер. Доступ до 20+ курсів для самостійного навчання

30 січня 2023
9 хв. читати

Як покращити бренд роботодавця: Корисні поради

Немає часу? Збережи в

Зміст статті:

Останнім часом компанії дедалі більше занепокоєні підвищенням власного бренду в очах у потенційних претендентів на робоче місце, замовників, клієнтів та інших зацікавлених осіб.

Брендинг охоплює заходи, які спрямовані на залучення, заохочення та утримання на благо зміцнення бренду. Управлінська сфера перебуває в постійному пошуку нових рішень.

Що і як

У період, коли масово скорочують персонал і зменшується заробітна плата, тільки підтримка HR бренду роботодавця дасть змогу подолати кризу.

До чого ж варто готуватися HR-фахівцям при управлінні компанією, і як реагувати на нові тенденції? Фахівці Hurma, класифікувавши власні дослідження та оцінивши уявлення експертних компаній, наголосили на п'ятьох HR-трендах, які не можна залишити поза увагою.

Читай також

Англійська мова у 2 класі: що має знати дитина?

Емпатія до переживань і проблем співробітників

2022 рік був досить складним, викликав масу неприємних відчуттів у кожної людини. Співробітників турбувала невизначеність завтрашнього дня, нерозуміння, як впоратися з побутовими проблемами. Криза практично кожного змусила змінити свій буденний стиль життя. Саме тому, багато компаній взяли курс на дбайливе ставлення до своїх співробітників.

Експертиза State of Workplace Empathy надала свою статистику, з якої видно, що близько 95% фахівців, які працюють, бажають отримувати співчуття та емпатію щодо них з боку адміністрації. Кожен третій змінив місце роботи, влаштувавшись у більш співчутливу компанію. Адміністрації, звісно ж, не варто повністю заглиблюватися в особисті проблеми персоналу, але вона має усвідомлювати, що з ним відбувається.

Наслідком розвитку емпатії стане і значний підйом коефіцієнта корисної дії праці.

Рапорт Business Solver Workplace Empathy Monitor свідчить про те, що вираження співчуття впливає не тільки на результативність, а й на залученість співробітників, доброзичливість. 91% менеджерів із роботи з персоналом упевнені, що добре ставлення значною мірою працює як стримувальний фактор. Топ-менеджменту слід не тільки розвивати свої професійні характеристики, а й навички співпереживання.

Інформатизація процесу

Щороку компаніями втрачається певна сума прибутку. У деяких випадках вона досягає солідних розмірів. Це відбувається через те, що функціонал завдань побудований неправильно. 2022 рік висував до компаній вимоги щодо адаптації та управління змінами. Крім того, деякі з них позбулися значної кількості персоналу та ресурсів, необхідних для виконання робочих завдань.

Сучасні технології, які грамотно вбудовані в трудовий процес, сприяють підвищенню особистої ефективності та оптимізації дій на всіх рівнях. При цьому відбувається значна економія фінансів, часу, ресурсів. Дані IBM говорять про те, що 68% керівного персоналу впевнені в тому, що процеси, які працюють в автоматизованому режимі, значно покращують роботу HR-департаменту, роблячи її більш якісною. Крім того, це дає змогу оминути однотипну нудну роботу і дає змогу приділити більше часу важливим завданням.

Завдяки взаємодії з технологіями, які засновані на штучному інтелекті, можна прорахувати ризики звільнення співробітників і вчасно цього уникнути.

Відбувається це наступним чином. Так, HRM-система Hurma проводить аналіз великої кількості показників і на підставі цього визначає співробітників, які перебувають у полі ризику. Це дає змогу фахівцеві з управління талантами ухвалити своєчасне рішення, спрямоване на поліпшення ситуації. Штучний інтелект просто незамінний і в рекрутингових процесах, допомагаючи визначити найкращого претендента.

Діджиталізація стрімко завойовує ринок праці та перестає бути трендом, стаючи необхідністю. Наступного року вона буде ширше використовуватися в процесах адаптації, навчання, пошуку персоналу, розвитку співробітників і багато чого іншого за допомогою чат-ботів.

Саморозвиток - основа досягнень

Один із найважливіших компонентів будь-якої перемоги - це підвищення кваліфікації, навчання, розвиток hard skills. Правильна діяльність HR-департаменту в компанії дасть фахівцям з рекрутингу та управління талантами той самий досвід, який зробить роботу найбільш продуктивною та допоможе створити успішний бренд роботодавця.

На розвиток яких умінь слід звернути увагу HR-ів?

Аналітика даних і прийняття рішень на їх основі

Менеджерам з персоналу необхідно не тільки стежити за статистичними даними процесів, а й робити аналіз, ухвалювати важливі та своєчасні рішення. На жаль, не всі ставляться до такої роботи з належною увагою і лише 35% HR-фахівців звертають увагу на статистику, використовуючи її для вирішення складних питань. Багато хто воліє працювати наосліп, покладаючись на свої знання та інтуїцію. Це часто не призводить до успіху.

Статистика даних дає змогу оптимізувати набір талановитих співробітників, підвищити мотивацію і залученість колективу, зробити роботу привабливішою. Корпорація Hibob визначає три моменти, які можна назвати ключовими:

  • Приблизно 60% компаній мають обмеження в можливостях використання відомостей про кандидатів для подальшої діагностики та підвищення головних завдань бізнесу.
  • Використання HR-аналітики дає змогу зробити рішення ефективнішими на 30%.
  • Близько 70% сучасних компаній ставлять аналітику на перше місце, вважаючи, що саме аналітична робота допоможе не тільки виявити проблемні сторони, а й організувати стратегію.

Розвиток потенціалу співробітників. Стратегія

Основою успішності будь-якого бізнес-проекту завжди є співробітники, які мають відповідну кваліфікацію. Крім того, вони обов'язково повинні мати високу мотивацію. Завдання HR-менеджменту мати чіткі уявлення про те, як розробити дієву та успішну стратегію по роботі з талановитими людьми в компанії. До основних етапів належить:

  1. використання інструментів, що дають змогу проводити оцінювання персоналу;
  2. опрацювання індивідуальних програм, які торкнуться розвитку системи, зв'язку між явищами, процесу аналізу діяльності окремого співробітника за короткий проміжок часу та багато іншого;
  3. використання сучасних технологій і підвищення цифрової грамотності.

Такі комплексні заходи обов'язково мають поєднуватися з бажанням персоналу займатися саморозвитком.

Серед вимог, які висувають роботодавці, часто зустрічається знання англійської мови. Сучасні технології диктують свої вимоги, і рівень знання має бути вже не тільки відмінним. Багато компаній заохочують бажання персоналу до розвитку.

Вдалий вибір курсів - серйозний крок, який дасть змогу підвищити свою компетентність і професіоналізм. Компанія Englishdom спеціалізується на навчанні англійській мові. Курс занять може бути побудований відповідно до завдань і потреб компанії.

На індивідуальних онлайн уроках учні вивчать спеціальну лексику за такими напрямками як:

  • технології IT-галузі;
  • юриспруденція;
  • медицина;
  • торгівля;
  • фінанси;
  • бізнес;
  • промисловість.

Учень має можливість сконцентруватися на одному або на кількох напрямках. Для ефективнішої роботи кожному надається електронний підручник, у якому містяться навчальні матеріали та персональний словник. А мобільний додаток дає змогу коригувати розклад, виконувати домашні завдання. Для оцінки прогресу навчання передбачено періодичне виконання тестових робіт.

Заняття триває 50 хвилин і проходить у будь-який зручний час. Школа пропонує кожному безкоштовний пробний урок. Ознайомившись на сайті з портфоліо, можна обрати викладача. Усі вчителі володіють англійською мовою на високому рівні, можна займатися навіть із нейтів спікерами.

Після закінчення курсу в Englishdom кожен учень отримає сертифікат школи.

Перше пробне заняття - безкоштовне.

Усе це дасть змогу сформувати повноцінну, а в деяких випадках і досконалу систему управління в компанії та виведе бізнес на вищий рівень.

Робота з дому

Для багатьох робота вдома стала звичною і дедалі більша кількість людей позитивно оцінює зручність "віддаленої роботи". Тому, багато компаній вважають за краще дотримуватися моделі "remote first", пропагуючи таку форму співпраці. Так, засновник Facebook Марк Цукерберг заявив про те, що протягом 5-10 наступних років приблизно 50% співробітників зможуть працювати у віддаленому режимі. Twitter також не планує змушувати персонал виходити з дому. А тим, кому працювати в офісі звичніше і зручніше, будуть створені всі умови з урахуванням усіх заходів безпеки.

Зрозуміло, що віддалена робота перестала бути чимось дивовижним. Тому необхідно до неї максимально адаптуватися. На допомогу цьому прийдуть сучасні технології, які зроблять робочий процес максимально автоматичним і цікавим.

Особистий досвід

Останнім часом досвід співробітників здає свої позиції перед так званими життєвими навичками. 95% фахівців по роботі з персоналом відзначають, що останні стають більш значущими.

Дані досліджень консалтингової компанії McKinsey свідчать про те, що наступного року важливо звернути особливу увагу на створення сильного лідерства, побудову довірчих стосунків зі співробітниками та претендентами. Для цього необхідно переглянути досвід персоналу, методи комунікації з ними та бенефіт-програми, які готова запропонувати компанія.

Особливу увагу варто звернути на можливість надання різного роду пільг і благополуччя співробітників. Дані досліджень Hartford Future of Benefits Study показують, що 50,3% співробітників хотіли б мати повністю оплачуваний вихідний день, 56,4% - програму страхування, 51,2% - медичну підтримку, 46% - психологічну допомогу. Були висловлені думки на користь додаткового навчання, виплати соціальних компенсацій (пільг) і багато іншого.

Дуже важливо займатися просуванням тих напрямків, які значущі для колективу. Не можна забувати про розвиток і прояв почуття співпереживання до співробітників, впровадження в процеси сучасної адаптації нових технологій і, обов'язково, розвиток як внутрішнього, так і зовнішнього бренду роботодавця. А автоматизація трудового процесу зробить його більш технологічним і якісним.

Читай також

Адреса англійською мовою

Тест з англійської мови "Business Expressions"

Структура тесту

У цьому тесті 10 запитань. Структура по всіх питаннях однакова. Вам пропонується запитання і 3 варіанти відповіді на нього. Вам потрібно обрати правильний варіант із запропонованих. Правильний варіант завжди один, або варіант "не знаю". Цей варіант ми додали для прозорості тесту, щоб ви не грали в вгадування. Отже, якщо ви не знаєте відповіді, позначайте варіант "не знаю".

Пройдіть тест і дізнайтеся, чи достатньо добре ви знайомі з бізнес-висловами англійською мовою.

Let’s get started!

136

Результати тесту

0 - 4 правильні відповіді: Потрібно ще трохи попрацювати над знанням бізнес-термінології та повторити тест.

5 - 7 правильних відповідей: Ви кілька разів помилилися, але з бізнес виразами англійською знайомі досить добре.

8 - 10 правильних відповідей: Вау! Ви добре знайомі з бізнес термінологією в англійській мові. Продовжуйте вивчення й успіх супроводжуватиме вас завжди.

А як вибудувати систему вивчення корпоративної англійської, щоб команда досягала нових звершень — дізнайтеся на консультації з нашими експертами.

Englishdom #надихаємовивчити