Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

10 червня 2023
13 хв. читати

Красиві англійські імена в США

Немає часу? Збережи в

Зміст статті:

Вибрати класне, але відповідне ім'я для своєї дитини — завдання нелегке. Зрештою, ваше чадо житиме з ним усе життя! Багато батьків починають ламати собі голову ще до його народження, намагаючись все передбачити і зійтися в думках, та й ще щоб потім, коли малюк підросте, йому не спало на думку поміняти своє ім'я. Вибирати потрібно з розумом і без фанатизму, don't forget this. Ну а ми пропонуємо вашій увазі цікаві імена в США. Check it

На сайті Nameberry можна не просто підібрати особливе, круте і приємне на слух ім'я, а й дізнатися вірне його значення і популярність. Також є чудова можливість оцінити список найяскравіших тенденцій десятиліття, незалежно від того, чи є ви законодавцем моди або її слідчим. Тож якщо ви хочете підібрати гарні іноземні імена, то ось вам і посилання, і ціла стаття з добіркою варіантів.

A name is a gift so meaningful, so powerful and personal that only you can select it for your child.

Ім’я — це дар, настільки значний, настільки потужний і особистий, що тільки ви можете обрати його для своєї дитини.

Сьогодні імена, які починаються з «Ad» чи закінчуються на «lee», вважаються одними з найпопулярніших для дітей. Тож натрапити на купу дітей called Кінслі (Kinsley), Бентлі (Bently) чи навіть Еделін (Addelyn), у наш час стає більш вірогідним, аніж, скажімо, у роках 50-х. До речі, про них. Зустріти безліч Дженніфер (Jennifer) або Джейсонів (Jason) було набагато ймовірніше, ніж сьогодні. А нині дітям у США і Британії, на відміну від українських імен, досить охоче дають імена так званого «найвищого ступеня». Get it? Ну, наприклад, такі як Legend, Royalty або King. Хотіли б собі таке? Змогли б пафосно заявити кому-небудь: «Я — легенда!» і сам Вілл Смітт би вам позаздрив. Поспішайте поміняти поки імена не приїлися, адже вони стають популярнішими з кожним днем!

Але тренди на імена – явище непостійне. Можна навіть простежити, як дітей масово називають на честь найпопулярніших зірок: музичних виконавців, акторів, актрис, спортсменів та інших. Це добре видно на графіку. Перегляньте відео, які імена були популярні в США в різні роки.

Також у списку модних імен для малюків є навіть прізвища знаменитостей. У ці дні, називаючи свою дитину Ленноном, Монро або Хендріксом, ви зможете взяти штурмом весь світ! Вважаємо, що цієї тенденції варто дотримуватися. Чому? Well... тому що данина поваги до легендарних зірок може надихнути вашу дитину стати найкрутішою дитиною у світі! 

Ми не хотіли б вас засмучувати, а ось матінка Мерфі зі своїми законами — зовсім не проти. Один з них, приміром, проголошує: «Яким нешкідливим не здавалося б ім'я, яке ви дали дитині, її обов'язково будуть дражнити цим ім'ям». Тож, називайте свою дитину так, щоб такий закон не вступив у дію.

Популярні американські імена

Список чоловічих імен:

Noah

Liam

William

Mason

James

Benjamin

Jacob

Michael

Elijah

Ethan

Список жіночих імен:

Emma

Olivia

Ava

Sophia

Isabella

Mia

Charlotte

Abigail

Emily

Harper

У разі якщо ви все ж бажаєте дізнатися історію, то на сайті Адміністрації соціального забезпечення (Social Security Administration or SSA, but don't read backwards tho) представлена ціла таблиця з п'ятьма найпопулярнішими чоловічими та жіночими іменами в США для новонароджених квітів життя, починаючи з 1917 по 2016 рік. За останні 100 років, наприклад, ім'я «Michael» все ще зберігає першість (44 рази), тоді як жіноче ім'я «Mary» за ці роки ставало лідером 39 разів. 

Читай також

Як поставити розділове запитання в англійській мові

Інші американські імена

Одні імена приходять і йдуть, інші, зазначені нижче, «застрягли» в народі докорінно. Вони, може, і не є №1 на сьогоднішній день, але, напевно, ніколи не будуть виходити з моди, оскільки з кожним днем вони прагнуть до вершини списку.

Англійські чоловічі імена:

  • Everett. Означає «хоробрий, як дикий вепр» – «brave as a wild boar». Англійський варіант німецького ім’я «Eberhard».
  • Henry. Німецьке ім’я, означає «керуючий домашнім побутом» – «ruler of the household» или «керуючий господарством».
  • Charlie. «Вільний хлопець» – «free man». Англійська м’яка форма імені «Charles».
  • Edwin. «Процвітаючий друг» – «prosperous friend» або «заможний друг». Англійське ім’я.
  • Sam. Давньоєврейське значення імені «чути». Також означає «заявлений Богом» – «told by God». Англійське ім’я, повна форма — «Samuel».
  • Marshall. Французьке ім’я, означає «охоронець коней» – «the keeper of hourses».
  • Calvin. Латинське ім'я, що означає «лисий» або «позбавлений покриву» – «bald boy».
  • Edgar. Англійське ім'я, що означає «великий списоносець» – «great spear man.»

Поширені американські імена, чоловічі чи жіночі (не важливо) – мають європейське походження. Ви це бачили і за чоловічими іменами, і зараз переконаєтеся в цьому, подивившись жіночі.

Англійські жіночі імена:

  • Lola. Іспанське ім’я, що означає «сильна жінка».
  • Lillian. Французьке ім'я, похідне від імені «Елізабет» (Elizabeth). Як не дивно, означає «лілія».
  • Stella. Латинське ім'я, утворене від «stellar», що в перекладі означає «зоряна».
  • Genevieve (читається як, «Женевів») – Женев'єва. Гарне ім'я з Франції. Означає «біла хвиля».
  • Cora. Не та, що на деревах. Це як Корінна, тільки Кора. У давньогрецькій означає «заповнене серце» – «filled heart». У міфології ім'я Кора було епітетом Персефони, богині родючості та володарки підземного світу.
  • Evelyn. Евеліна — єврейське ім'я, що означає «життєва сила». Традиційно — англійське прізвище, яке було чоловічим ім'ям, але тепер використовується переважно для дівчаток.
  • Lucy. Люсіль — англійське католицьке ім'я, що означає «світлоносна». You can say «Lucia» as well.
  • Clara. Вкрала корали, але взагалі вона «світла» та «чиста». Латинське ім'я.
  • Ruby. Знову латинська, «темно-червоний дорогоцінний камінь».
  • Eva ['i:və]. Ім'я прародительки всього людства означає «та, що дає життя» або просто «життя». Круто, так? Латинська форма давньоєврейського імені «Eve».

Рідкісні та незвичайні англійські імена

A unique name is chosen as a symbol of a unique, special child and family.

Унікальне ім'я підбирається як символ виняткової, особливої дитини та сім'ї.

ТОП 5 незвичайних чоловічих імен англійською

  • Prescott. Це чудове англійське ім'я, що означає «будинок священика», було надано 18 хлопчикам у 2016 році. Його можна скоротити до «Скотт», як прізвисько, якщо він подумає, що воно звучить надто суворо.
  • Grover. Хоча протягом 20-го століття було багато Гроверів, наприклад, президент Клівленда, а також симпатичний синій дивак із Вулиці Сезам. Ще один відомий Гровер — джазовий саксофоніст Гровер Вашингтон молодший. Але тільки 19 хлопчиків були названі Гроверами у 2016 році.
  • Oberon. Персонаж Оберон у п'єсі Шекспіра «Сон літньої ночі» — цар фей та ельфів, але саме ім'я, з ударним «о» на початку, демонструє набагато мужніший образ. Оберон був також помічений як казковий король у давньонімецькій легенді, французькій героїчній пісні, у драматичному творі для театру масок Бена-Джонсона і в кількох операх. Ще він засвітився в анімаційному фільмі Діснея «Гаргульї». У стародавній Англії ім'я писалося як «Auberon».
  • Regis. Це святе французьке ім'я означає «королівський». Сьогодні це ім'я найчастіше асоціюється з поважним ведучим ток-шоу Реджисом Філбіном (Regis Philbin). Лише 10 батьків обрали це ім'я для свого сина у 2016 році, тож, швидше за все, ваш син стане єдиним «Реджисом» у вашому житті.
  • Thelonious. Найбільш відоме як ім'я легендарного джазового піаніста Телоніуса Монка (Thelonious Monk), 20 хлопчиків отримали це унікальне ім'я у 2016 році. Походження завдячує німецькому імені «Tillman», що означає «той, хто оре землю», а «Телоніус» — латинізована варіація цього слова.

ТОП 5 незвичайних жіночих імен англійською

Оскільки багато батьків шукають «унікальне» ім'я, пошук справді незвичайного може видатися вкрай складним, особливо коли йдеться про дівчаток. Історично склалося так, що імена дівчат задавали модну тенденцію, тоді як імена хлопчиків були консервативнішими. Наприклад, у той час як найпопулярніше жіноче ім'я змінювалося кожні 10 років, ім'я «Майкл» залишається в десятці найкращих вже понад 75 років. Завдяки цьому популярних красивих жіночих імен існує більше, ніж чоловічих. Крім того, багато трендових «незвичайних» імен для дівчаток походять від чоловічих імен. Тому, якщо ви шукаєте щось незвичайне, але чітко жіночне, то вам, можливо, доведеться копнути глибше.

Імена, подані нижче, давалися менш ніж десяти новонародженим дівчатам щорічно. Але, якщо ви хочете, щоб ваш новенький член родини виділявся серед Емм, Олівій і Софій, то сміливо обирайте одне з наведених нижче незвичайних імен для своєї маленької принцеси.

  • Flannery. Можливо, ви ще не дійшли до читання найзнаменитішої розповіді Фланнері О'Коннора (Flannery O’Connor) «На вершині всі стежки сходяться» («Everything That Rises Must Converge»). Але це не повинно зупинити вас віддати перевагу цьому ірландському імені, що тепло звучить. «Flannery» походить від «flann» і «gal», що означає «рум'яний» і «хоробрість» ірландською мовою. Лише 10 маленьких дівчаток отримали таке ім'я у 2016 році.
  • Alberta. Англійське ім'я, що означає «шляхетна» і «яскрава», ймовірно, походить від західної провінції Канади. Однак є інформація, що провінція фактично названа на честь принцеси Луїзи Керолайн Альберти, однієї з дочок королеви Вікторії. Хоча ім'я може бути досить популярним за кордоном, у 2016 році їм було названо лише 9 дівчаток.
  • Sigourney. Хто знає, можливо новий «Чужий» вийшов би цілком стерпним, якби там була головна жінка всієї франшизи. Не багато батьків називають своїх дочок Сігурні. Фактично, тільки 8 сімей обрали його в 2016 році, але ми ж знаємо, що це ім'я переможниці (що воно, до речі, і означає). Навіть сама Сігурні Вівер одного разу в інтерв'ю зізналася, що змінила своє перше ім'я “Susan”, натхненне персонажем з роману Френсіса Скотта Фіцджеральда «Великий Гетсбі» («The Great Gatsby»).
  • Talullah. Незважаючи на те, що такі знаменитості як Демі Мур, Патрік Демпсі та Філіп Сеймур Хоффман, прозвали своїх дочок Таллула, всього 7 сімей у 2016 році обрали це чарівне ім'я індіанців племені Чокто, що означає «стрибаюча вода». Раніше ім'я асоціювалося з найбільшою зіркою сцени та екрану Таллулою Бенкхед (Talullah Bankhead), тепер же воно в основному утвердилося як найкраще ім'я для красунь з півдня. Ще одне значення імені — «сяюча дівчина».
  • Antigone. Наче назва системи проти угону авто. Значення імені — «замість дитини». Якщо ви хочете зробити солідний вибір імені з гарною історією, то Антигона — гарне рішення. Смілива і принципова героїня часто переказуваної історії в грецькій міфології — потрапляє точно в ціль і навіть більше того. Хоча ім'я відоме нам впродовж всієї історії людства, батьки зробили його дещо незвичним вибором для своїх доньок — тільки 8 сімей назвали своїх доньок Antigone у 2016 році. Ми б сказали, що «Тig» теж звучить досить симпатично. Дівчата з ім'ям Антигона вирізняються сміливістю та незалежністю. У дитинстві це проявляється у вигляді вираженого свавілля і надмірної навіть для дитини допитливості.

Як звучало б ваше ім'я англійською

Багато європейських імен мають спільне коріння. А оскільки американські імена здебільшого — ті ж європейські (англійські, німецькі, французькі, іспанські тощо), то ми можемо приблизно зіставити імена українською та англійською мовами.

Зазначимо, що ця магічна конвертація — орієнтовна. Ви за кордоном можете приміряти на себе «американське» ім'я, якщо ваше буде для іноземців важковимовним. Однак у документах все одно вказується ваше ім'я як у паспорті, лише латиницею. Читайте докладніше у статті про транслітерацію імен англійською.

Чоловічі імена в перекладі на англійську

  • Андрій — Andrew
  • Антон — Anthony
  • Борис — Boris (з наголосом на о)
  • Валентин — Valentine
  • Гарік — Harry
  • Георгій — George / Harry
  • Григорій — Gregory
  • Данило / Данила — Daniel
  • Денис — Dennis
  • Йосиф — Joseph
  • Лев / Леонід — Leonardo / Leo
  • Матвій — Matthew
  • Михайло — Michael
  • Микола — Nicholas
  • Олександр — Alexander / Alex
  • Олексій — Alex
  • Павло — Paul
  • Петро — Peter

Жіночі імена в перекладі на англійську

  • Аліса — Alice
  • Варвара — Barbara
  • Вероніка — Veronika (с ударением на о)
  • Ганна — Ann
  • Дар’я / Дарина — Dora
  • Єлизавета — Elizabeth
  • Катерина — Catherine / Kate
  • Маргарита — Margaret
  • Ірина — Irene
  • Наталя — Natalie
  • Олександра — Sandra
  • Олена — Helen / Nelly
  • Софія — Sophie / Sophia
  • Юлія — Julia / Julie 
Читай також

Англійська мова для дошкільнят

Подвійні англійські імена

Якщо вам мало одного імені, можете спробувати піти ще одним шляхом. Насправді, давати дітям подвійні імена — традиція відносно недавня. Аж до XVIII століття люди обходилися лише одним ім'ям та прізвищем. Протягом довгого часу джерело імен, головним чином, було єдиним — список святих та свят у календарному порядку (церковні святці). Але варіацій на теми церковних імен у народі було досить багато: в англійській мові латинська форма «Maria» перетворилась на «Mary» (Мері), яке, у свою чергу, дало зменшувальне «Molly» (Моллі), а потім «Polly» (Поллі). Ім’я «Joannes», що походить від давньо-єврейського Йоханан, дало в середньовічній Англії форми «Jan», «Iohn» та «John» (Джон), а також зменшувальні «Jankin», «Jackin», а вже потім популярне ім'я «Jack» (Джек). А жіноча форма «Ioanna», запозичена від французького «Jeanne» (Жанна), перетворилася відразу на три самостійні імені: «Jane» (Джейн), «Jean» (Джин) та «Joan» (Джоан).

На цьому в нас усе. Якщо ви раптом вирішите переїхати жити в США і обзаведетеся там сім'єю, то вже точно знатимете, як назвати своє чадо!

Stay classy!

Englishdom #надихаємовивчити