Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

22 серпня 2018
8 хв. читати

Робота за кордоном: з чого почати?

Немає часу? Збережи в

Мрія виїхати за кордон і розбагатіти не дає спокою багатьом українцям. Хто з нас не мріяв жити в гарному помешканні за кордоном, їздити на дорогому автомобілі та відпочивати на курортах? Та на шляху від прагнень до дій, багато хто зіштовхується з труднощами, наприклад, з пошуком роботи. Як знайти гідне місце? Що для цього потрібно? Про це і піде мова у нашій сьогоднішній статті. Are you ready to absorb?

Зміст статті:

Робота за кордоном: з чого почати?, зображення 1

Для початку розберемося, що таке праця за кордоном. Умовно всі види заробітку за кордоном можна розділити на три типи:

  • робота для всіх;
  • робота для студентів;
  • робота для спеціалістів.

В кожного типу зайнятості є свої особливості та вимоги, потрібно підготувати різні документи та опанувати низкою навичок.

Робота за кордоном для всiх

Найпростіший та популярний спосіб отримати працевлаштування за кордоном — це підробити в певний сезон. Такі туристичні країни як Туреччина, Єгипет, Греція та інші з радістю запрошують до співробітництва для обслуговування в готелях і ресторанах. Дійсно, зручно зайти в салон краси в Болгарії та зустріти там майстра, який розмовляє твоєю мовою. Та закордонні курорти відвідують не тільки громадяни України, Росії та інших країн СНД, отже знадобиться знання мови для спілкування з роботодавцем, місцевим населенням і іноземними туристами.

В ідеалі потрібно знати місцевий діалект і писемність, та опанування китайськими ієрогліфами, або арабської в’язі може зайняти цілі роки. В такому випадку на допомогу прийде англійська, міжнародна мова, вивчення якої є обов’язковою у більшості шкіл світу. Попри знання мови буде потрібен нотаріально завірений пакет документів, робоча віза для проживання в країні й медичне страхування. Влаштуватися покоївкою, офіціантом чи збірником полуниці можна без певних навичок. Для роботи за кордоном в перукарні або нігтьовому сервісі знадобиться досвід аналогічної роботи на батьківщині. Підшукати вакансії та допомогти з проходженням співбесіди, а також оформити документи допоможуть спеціалізовані фірми, які займаються працевлаштуванням за кордоном.

Робота за кордоном: з чого почати?, зображення 2

Варто враховувати, що обслуговуючий персонал отримує скромну зарплату. Проте, за перерахунком на вітчизняну валюту суми виходять значні, отже, можна добре підробити і повернутися додому. Іноземні компанії зацікавлені у притягнені співробітників з інших країн, тому що праця земляків, як правило, вартує набагато більше.

Заняття англійською по Скайпу в EnglishDom - Подай заявку зараз і отримай безкоштовний урок!: 
read also
Читай також

Твір My summer holidays англійською з перекладом

Робота в Європі

Одним з самих жаданих направлень праці за кордоном є працевлаштування в Європі. Країни Євросоюзу знаходяться на одному із нами материку, тому діставатись туди значно простіше, ніж в Америку. Привертає увагу наших земляків і краса європейських міст, їх багата історія і культура. Крім описаних вище вакансій, часто в Європу їдуть працювати у якості Au-Pair — гувернантки й помічника по дому в одній особі. Сутність роботи полягає у допомозі дітям з навчанням, а також виконанні нескладної домашньої роботи. В обмін Au-Pair отримує проживання в домі сім’ї та грошову винагороду. Даний вид праці передбачає повну зайнятість з вихідними й вільними вечорами, в які можна відвідувати різні курси, а також оглядати пам’ятки. Підшукати сім’ю, готову найняти іноземного гувернера можна на сайті Aupairway.

Робота за кордоном: з чого почати?, зображення 3

Робота для студентів

Задумуватися про подальшу кар’єру має сенс вже під час навчання, тим більше, що програми по обміну студентами та іноземне стажування мають всі необхідні умови для учнів. Звичайно, поїхати працювати за кордон, не витративши ні копійки грошей, достатньо складно. Стажування передбачає оплату навчальної візи, оформлення документів і проїзду. Та решта витрат на проживання і оплату самого навчання найчастіше сплачує запрошуюча сторона. Можна також розраховувати на отримання стипендії або поєднувати навчання з підробітком, що дозволить винести з поїздки не тільки важливі навички за спеціальністю, а й фінансову вигоду.

Пошук слушної програми варто починати з відповідного відділу у своєму учбовому закладі. Якщо ВНЗ немає зв’язків з тою країною, в яку ви хочете поїхати, почніть пошук з іншої сторони. Будь-який великий ВНЗ має свій сайт, на якому є розділ присвячений роботі з іноземними учнями. Складіть перелік самих популярних ВНЗ країни й приступайте до методичного вивчення матеріалів на їх офіційних сторінках.

Робота в США

Якою б не була приваблива Європа, далека Америка зі своїми гамбургерами, Голлівудом і Статуєю Свободи продовжує впевнено вабити молодь. Спеціально для тих хто не любить розтрачувати час даремно, створена програма Work&Travel. Вона дозволяє провести літо в одному з штатів Америки, гідно підробити і при цьому подивитись країну. Програма розрахована на 3-4 місяці, і останній обов’язково відводиться на подорож по країні. Учасники неодмінно повинні бути студентами 1-4 курсів ВНЗ. Таким чином уряд США намагається мінімізувати випадки незаконної міграції — адже студент, скоріше за все, повернеться на батьківщину, щоби закінчити освіту і отримати диплом. Другою обов’язковою умовою є, звичайно, знання англійської мови — без неї в Об’єднаних Штатах просто немає що робити. Детальніше взнати про участь в Work&Travel, а також подати заявку можна на цьому ресурсі

Студенти мають можливість працювати в магазинах, готелях і ресторанах, отримуючи при цьому 7-8$ за годину. Житло, як правило, надає роботодавець, плата за нього не перевищує 100$ в місяць. Кількість робочих годин на тиждень визначає сам учасник. Деякі надають перевагу роботі по 50-60 годин в тиждень, щоби отримати як можна більше грошей. Інші їдуть до Америки задля покращення мовних навичок і отримання нових вражень, а тому працюють не більше 40 годин, залишаючи вільними вечори і вихідні дні.

Окрім цього, варто пам’ятати про Green Card — документі який дозволить жити і працювати в США на повноправній основі, а через певний час зможете стати офіційним громадянином США. Завдяки їй ви зможете:

  • працювати; 
  • жити в будь-якому штаті;
  • володіти нерухомістю;
  • навчатися в державній школі;
  • отримати місцеві водійські права;
  • вступити до лав окремих видів збройних сил США;
  • отримувати пільги медичного страхування для літніх людей;
  •  отримувати виплати по соціальному страхуванню, віку та недієздатності.

До речі, якщо, звичайно, вам не загрожує робота за клопотанням американського роботодавця, возз’єднання з американською сім’єю, шлюб з громадянкою/громадянином США, або політичний притулок, то брати участь в безкоштовній лотереї, і спробувати виграти Грін-карту, можна тільки в жовтні кожного року, а довідатись результати — в травні. Тож не тягніть! 

Робота за кордоном: з чого почати?, зображення 4

Робота для спеціалістів

Молоді люди, які вже отримали вищу освіту, можуть розраховувати на високооплачувану роботу за кордоном. Великі закордонні компанії у сфері ІТ-технологій, нафтопереробки та легкої промисловості зацікавлені в кваліфікованих спеціалістах і готові брати на себе труднощі з оформлення іноземного співробітника. Щоб отримати гарну роботу за контрактом, необхідно представити документи про відповідну освіту, які котируються за кордоном. В декотрих випадках може знадобитися пройти процедуру підтвердження кваліфікації, що займає достатньо багато часу і вартує чималих грошей.

Для отримання високооплачуваної роботи за кордоном, слід трохи змінити підхід до пошуку вакансій. Тут варто орієнтуватися не на сайти по працевлаштуванню за кордоном, а на конкретних роботодавців. Складіть перелік компаній, яким можуть бути корисні ваші послуги і відправте своє резюме на електронну пошту відділу кадрів. Останнім часом все більшої популярності набувають резюме у відеоформаті.

Читайте також: як скласти резюме англiйською.

Більшість великих компаній, як правило, працюють на міжнародній арені, тому основною вимогою є не тільки володіння англійською мовою на розмовному рівні, але й вільне розуміння вузькоспеціалізованої термінології. Якщо у вас є сумніви у своїх мовних навичках, то записуйтесь на курси за потрібною спеціальністю.

Робота за кордоном: з чого почати?, зображення 5

read also
Читай також

Past Simple — простий минулий час

Висновок

Як свідчить знаменитий афоризм, «Яка різниця, скільки років вашим кедам, якщо ви гуляєте в них по Парижі?». Не бійтеся слідувати за своєю мрією. Не важливо яка у вас спеціалізація — ІТ, медицина чи архітектура, — наші курси англійської по Skype допоможуть розібратися в нетрях термінології і зробити перший крок на шляху до мрії про роботу за кордоном!

Don't waste your time, запишіться на перше пробне заняття вже зараз!

Велика та дружня сім’я EnglishDom