Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

25 грудня 2018
10 хв. читати

Самовчителі з англійської мови — вибираємо правильно

Немає часу? Збережи в

На теперішній день існує декілька способів вивчення англійської мови: на курсах англійської, в групі, за допомогою самовчителів англійської мови, індивідуально з репетитором або ж безпосередньо у мовному середовищі.

Зміст статті:

Детальніше розглянемо деякі з них.

Вивчення англійської мови: онлайн vs. оффлайн

  • Мовні курси

Обираючи цей варіант, ви неодмінно удосконалите комунікативні навички. Спілкуючись в групі можете покращити навички командної роботи, застосовуючи вивчений матеріал в діалогах з учасниками.

Він підійде людям не сором’язливим, відкритим до нових знайомств. Однак, при підготовці до проходження співбесіди чи роботі в ІТ-компанії, цей варіант не підходить.

  • Індивідуально з викладачем

Для людей з більш конкретними цілями. Студенту приділяється весь час на уроці, а хороший педагог знаходить підхід до любого, навіть самого сором’язливого тихоні.

Звичайно, швидко знайти відповідного вчителя, може вийти не одразу. Також, останній може використовувати застарілу методику навчання або підручники радянських часів. В результаті, ви ризикуєте закінчити зубрінням матеріалу, ніяк не застосовуючи його на практиці.

Плюс до всього, такий вид навчання зовсім не дешевий і потребує чимало часу — до репетитора потрібно добиратися (або репетитору до вас). Не кожен погодиться на це, нервуючи в пробках по дорозі.

  • Вивчення англійської по Скайпу

Сьогодні все більше і більше людей вибирають цей варіант. В першу чергу, хотілося би підкреслити якість навчання. Адже в онлайн школі англійської мови всі педагоги мають профільну освіту і великий досвід роботи, постійно вдосконалюють свої навички й використовують тільки нові навчальні посібники. Такі викладачі підберуть для вас правильний темп вивчення мови, зручний час і місце.

Займатися можна у відпустці, за кордоном, на вулиці, у під’їзді й т.і. Ви точно зумієте виділити час на заняття і навчатися продуктивно. Більше інформації про вивчення англійської по Скайпу в EnglishDom.

  • Самостійне вивчення англійської

Такий метод підійде тим, хто має гарну самодисципліну, силу волі та величезну мотивацію, бо всі рано чи пізно починають лінуватися. Але коли ви належите самому собі, то самі можете як прискоритись так і сповільнитися, в залежності від обставин.

Ви самі обираєте на що зробити основний наголос і який вид самовчителя англійської вибрати. В наш час їх величезна кількість: відеоканали, книги, спеціалізовані сайти, адаптовані художні книги, аудіо уроки та т.і.

До того ж, цей метод не потребує вкладання грошей, ви можете економити й здобувати нові знання абсолютно безкоштовно через інтернет. Однак вам прийдеться прикласти значну кількість зусиль на підбір відповідного підручника і складання плану своїх занять.

Також, опановуючи англійську за самовчителями, ви ж розумієте, що ніхто не буде перевіряти ваші помилки та допомагати вам їх виправляти. До прикладу, буває так, що роблячи не таку вже суттєву помилку, той що вивчає звикає користуватися нею в мові, і перевчитися користуватися фразою чи словом коректно стає набагато тяжче.

Самовчителі з англійської мови — вибираємо правильно, зображення 1

Заняття англійською по Скайпу в EnglishDom - Подай заявку зараз і отримай безкоштовний урок!: 
read also
Читай також

Тест: 15 способів ніколи не вивчити англійську мову

Самовчителі з англійської мови

Один з самих вдалих варіантів — Базовий курс англійської мови. К.Е. Екерслі. Основний наголос у цьому підручнику робиться на усне і письмове мовлення. Завдяки цій книзі ви можете отримати систематизовані знання, бо кожна нова тема дається разом з повторенням попереднього матеріалу.

До книги також прикладається диск, з якого можна прослухати живе мовлення і навчитися правильно вимовляти слова. В самовчителі багато цікавих і кумедних історій, прикладів + все дуже детально описано. На жаль, весь підручник чорно-білий, тому ілюстрації можуть викликати легку нудьгу. Якщо ви візуал чи просто любитель яскравих картинок і для вас це критично, то не поспішайте.

Підручник точно підійде тим, хто не любить граматику, тому, що її тут не багато, і тим, хто опановує англійську для повсякденного спілкування.

«Англійська мова. Інтенсивний курс» від Черненко Д.В. — актуальний, якщо ви любите граматику (або відчуваєте необхідність її підтягнути) і хочете розібратися у всіх тонкощах використання часів. Тут вся граматика розібрана детально і зрозуміло.

В книзі також є багато корисних вправ, а в кінці — відповіді, і ви можете самі себе перевірити або, на крайній випадок, якщо завдання раптом виявилось занадто складним, підглянути відповідь.

Але все-таки такий самовчитель англійської мови для початківців краще брати ще з одним додатково, адже вивчення однієї лишень граматики явно не може допомогти вам заговорити вільно.

Читайте також: Англійські підручники з граматики

Для початківців осягати нюанси мови та охочих користуватися англійськими словами в мовленні підійде «Самовчитель англійської мови: сучасна методика інтенсивного навчання» автора Куліш В.Г. Тут транскрипція передається українськими буквами, тому навіть новачки будуть почувати себе комфортно.

В самовчителі всього три частини. В першій ви познайомитеся з англійськими словами і їх вимовою, в другій — з граматикою, а в третій вас будуть чекати діалоги й ситуації на різноманітні теми. У підручнику задосить вправ, до яких також є відповіді, і всі обов’язкові для запам’ятовування слова відмічені особливим знаком.

Не великий недолік підручника — сама побудова, адже кожен вид завдань представлений окремо, а не у комплексі, що, у свою чергу, посилено відсутністю звукового супроводження.

Самовчителі з англійської мови — вибираємо правильно, зображення 2

Проводити час в інтернеті, як відомо, можна і потрібно з користю. Ресурс різних відеоматеріалів Youtube в цій справі просто незамінний. Цікаво ж послухати людину, яка дійсно розбирається в тому, про що говорить. Це допоможе вам у навчанні та неодмінно розширить знання в англійській. Рекомендується відразу придбати блокнот і записувати важливу для себе інформацію. Нижче приведений перелік корисних каналів для вивчення:

Головна фішка каналу в тому, що він повністю систематизований по рівнях знання і відмінно підійде як самовчитель англійської мови й для beginners, і для advanced. Короткі відео допоможуть вам покращити словниковий запас і легше сприймати мовлення на слух.

На цьому каналі можна подивитися відео, де звичайним перехожим в Лондоні ставлять різні питання і вони з радістю на них відповідають. Відмінна практика сприйняття приємного британського мовлення на слух. Сайт наповнений різними розважальними роликами + на каналі є спеціальний серіал для тих, хто вивчає англійську.

На нашому каналі постійно поповнюється контент, є уроки та вебінари як від україномовних педагогів, так і від носіїв мови, а ситуативні відео допоможуть вам осягнути тонкощі англійської мови.

Канал від Роні (Learn English with Ronnie) містить багато відео про тонкощі граматики. Вся інформація подається з гумором легко і доступно.

Відмінний канал, який дає можливість систематизувати ваші заняття англійською і розвивати мовні навички. Педагог Дженіфер розкриває секрети правильної вимови, підвищення якості розмовного мовлення, опрацювання граматики.

Викладач Стів має величезний досвід роботи у сфері освіти. Дивлячись його відео, віриться, що уроки англійської можуть бути дійсно простими й зрозумілими для всіх. В цьому, власне, і є основна гідність каналу, який підійде для користувачів любого віку і рівня володіння англійської.

Автори цього каналу використовують п’яти хвилинні тематичні відео, які містять три етапи: «watch» (дивись), «learn» (вчи), «try» (пробуй), саме тому будь-яку фраза, слово або ідіома запам’ятовуються. Тут зібрані різноманітні теми, починаючи з простих, на кшталт погоди або привітання людей, закінчуючи більш складними, такими як обговорення фінансового стану або політики.

Ролики на цьому каналі дають можливість дізнатися, як звучить мова у повсякденному житті і які фрази носії мови використовують найчастіше. Ви також можете перевірити, як засвоїли матеріал — на сторінці з відео є посилання на сайт, де можна, зробивши пару вправ, попрактикуватися і закріпити вивчене.

Один з найперших каналів, який можна використовувати в якості самовчителя англійської. Британець Misterduncan радує своїх підписників відео про розмовне мовлення і британський сленг, про щоденні фрази та повсякденне життя простого англійця.

Інтерактивні англійські курси для самонавчання

Після перегляду різноманітних відео вам, напевно, захочеться трохи урізноманітнити свої знання. Тут на допомогу прийдуть інтерактивні курси.

EnglishDom — в розділі лексики ви можете пограти в гру на запам’ятовування слів, прослухати аудіозаписи та потренувати правопис. Розділ «Розмовник» запропонує ознайомитись з самими поширеними, озвученими фразами.

Крім всіх описаних самовчителів англійської мови, ви також можете відвідувати розмовні клуби у вашому місті або, затишно влаштувавшись вдома, відвідати Розмовний клуб від EnglishDom, де оберете викладача (носія мови або україномовного) і тему (загальна англійська, основні помилки, ідіоми та фразові дієслова й т.і.).

Всі заняття Розмовного клубу проходять в цікавій атмосфері з зануренням у мовне середовище.

Вивчення англійської самостійно по відео

Ted — сайт з невеликими відео, де спеціалісти, носії мови, розповідають про науку, технології, психологію, економіку та інші теми. Невеликі лекції доступні для перегляду з субтитрами декількома мовами, у тому числі українській або англійській.

Screen Rant — відмінний канал YouTube, де творці викладають унікальні відео: кіноляпи популярних серіалів і фільмів, жарти й факти про різні кінострічки. До кожного відео прикладаються гарні субтитри, так що з легкістю можна зрозуміти про що говорять у відео.

EnglishDom. Practicum — тут можна подивитись відео на різні теми. Кожен може вибрати собі відео до душі та по рівню знань, а також є можливість виконати декілька вправ після перегляду, продивитися добірку цікавих виразів з відео з перекладом на українську.

Опановувати самостійно чи звернутися до профі?

Безумовно, вибрати один самовчитель англійської мови практично неможливо. Розумно буде урізноманітнити свої заняття, обравши декілька варіантів і ефективно комбінувати їх.

Практично всі самовчителі з англійської мови доступні в будь-який час і в будь-якому місці, тому покращуйте свою англійську зручним для вас способом і володійте знаннями.

read also
Читай також

ТОП 20 скоромовок англійською мовою

Заключення

Освоюйте англійську мову за допомогою самовчителів разом із Englishdom — вивчайте вдома, у відпустці чи за роботою! Наша школа англійської мови формує навички для успішного спілкування. Забудьте про "мовний бар'єр" - англійська відкриває двері до нових горизонтів.

Сподіваємося, що ця добірка самовчителів допоможе вам самостійно удосконалювати знання з англійської мови. Вчіться і будьте задоволені собою.

Велика та дружня родина Englishdom