Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

26 травня 2023
6 хв. читати

Традиції Великобританії

Немає часу читати? Збережи в

Зміст статті:

notebook image

Перевір свій рівень англійської

Це безкоштовний комплексний тест, який допоможе визначити твій рівень володіння мовою за всіма параметрами:

  • Граматика
  • Словниковий запас
  • Читання
  • Сприйняття мови на слух

🕣 🇬🇧 Тест триватиме до 15 хв

Незаперечно, що кожен народ має свої традиції та звичаї. Немає у світі двох однакових культур. Крім реальних фактів, є також і помилкові стереотипи про ту чи іншу країну, які часом бувають доволі кумедними або навіть абсурдними. Оскільки англійська мова — наше все, то давайте ж дізнаємося більше про культуру, традиції та міфи Англії.

Англійці — унікальний народ, з історично сформованим характером. Англійські традиції та звичаї відомі в усьому світі. Англійці не поспішають ділитися своїми емоціями з першим зустрічним. Вони можуть справити враження стриманих і навіть трохи відразливих людей. Однак, це лише обгортка. Англійці дуже ввічливі, саме тому вони не поспішають висловлювати свої емоції одразу.

Зазвичай, навіть якщо вони з вами не згодні, вони скажуть ввічливо “Oh, I'm afraid it's impossible”. Англієць ніколи не скаже різке “No, you're wrong”. У будь-якій справі вони намагаються дотримуватися принципів ввічливості та здорового глузду. Потрібно завжди думати логічно, якщо ви маєте справу з людиною з цієї країни. Наприклад, якщо вона знатиме, що ви не чесні з нею в бізнесі на 100%, вона не буде на вас одразу виплескувати негатив. У такому разі, англієць із ввічливою посмішкою може розірвати з вами партнерські відносини. Англійці завжди тримають себе в руках і поводяться гідно. Англійські традиції являють собою ідеальне виховання і манери.

Англійці дуже дисципліновані і завжди дотримуються встановлених правил. Вони дуже позитивний народ. Сім'я — культурна цінність у Великій Британії, вони дуже люблять проводити час удома в колі сім'ї. Вечір у родинному колі — найкраща розвага для англійця. У традиційному англійському будинку завжди є безліч сімейних фотографій. 

Садівництво в культурі англійців

Це невід'ємна частина життя справжнього британця. Вони вкладають багато душі та енергії в улюблене хобі, саме тому території біля їхніх будинків завжди доглянуті та радують око. Особливий догляд британці надають не тільки саду, а й домашнім улюбленцям. Англійці пишаються тим, як вони піклуються про братів наших менших і не соромляться їх балувати модним одягом або стрижкою.

Читай також

Новинна преса англійською мовою: топ 10

English country house

(Англійський заміський будинок)

Особливо люблять англійці вихідні, які вважають за краще проводити в затишному дачному будиночку біля каміна. Традиції Великої Британії на вихідні — свіже повітря, барбекю, що ще потрібно для щастя? 

Пікнік — те, що традиційно у нас асоціюється з англійцями. До пікніка готуються із завзяттям, упаковуючи все практично і красиво. Пікніки найчастіше влаштовують просто в міських парках, неподалік від будинку. Студенти найвідоміших університетів Cambridge і Oxford також із задоволенням влаштовують собі пікнік під час перерв між парами. 

Субота англійців

Цей день англійця виглядає так само, як субота середньостатистичного представника будь-якої країни. Домашні клопоти, спортзал, зустріч із рідними — must have для англійців. Однак, англійці не такі нудні, якими можуть здатися на перший погляд. Вечорами вони завзяті тусовщики. Вечірки, танці, театри і кіно — улюблене проведення часу молодих людей в Англії.

Традиції харчування в Англії

Що стосується їжі, у англійців, як і у представників будь-яких інших країн, зберігаються свої харчові звички, коронні страви та особливості. Головний прийом їжі в англійців — сніданок. Найчастіше це бекон, яєчня, тости і чашечка чаю або кави. Англійці не фанати різноманітності в їжі, тому з легкістю можуть їсти на сніданок одне й те саме щодня. Чай – це те, що дійсно варто виділити в культурі харчування англійців. Англійські традиції передбачають багато чаю. До речі, вважається, що англійці придумали чай з молоком для зміни смакових характеристик чаю. Частково це так, але, головним чином, до чаю почали додавати молоко для того, щоб напій охолоджувався і фарфор не тріскався. 5 o'clock tea — всесвітньовідомий вислів, який прийшов до нас родом з Англії. Зазвичай, чай п'ють у проміжок з 16:00 до 18:00 з маленькими бутербродами вприкуску. Чай для британця — це не просто напій, це цілий ритуал. Культура Англії не уявляється без чаю. Можливо, в плані чаювання англійцям варто було навіть позмагатися з китайцями.

Ланч — денний прийом їжі. Найчастіше на ланч подають овочі та що-небудь м'ясне або рибне. Традиційний британський десерт, який визнає культура Великої Британії, — яблучний пиріг або молочний пудинг, який подається гарячим. Коли сім'я збирається за недільним столом, у хід ідуть коронні страви: бараняча вирізка, овочі, пудинг.

Вечеря називається "supper". За своїми складовими вона дуже схожа на ланч – легкі закуски, нічого надто важкого чи шкідливого. Також варто згадати "Fish and chips" — традиційні ласощі, які часто можна купити під час футбольних матчів.

Існує безліч хибних і правдивих стереотипів про англійців. 

Правдиві стереотипи про англійців

  • Нестримна любов до чаю. 
  • Люблять говорити про погоду, готові заповнити будь-яку незручну паузу в діалозі розмовою про погоду.
  • У англійців бліда шкіра. Це виправдано також і кліматичними умовами країни.
  • Ввічливість для англійця — понад усе.
  • Англійці не фанати кулінарних делікатесів, віддають перевагу простій їжі.

Хибні стереотипи про англійців

  • У кожного англійця є затишний будиночок для всієї родини. Це міф, адже багато хто з них винаймає квартири, ділить їх із сусідами, переїжджає з місця на місце.
  • У Великій Британії скрізь розставлені червоні телефонні будки і вулицями ходять чоловіки в казанках. Це також міф. Безумовно, все це є символами Великої Британії, проте будок не так вже й багато, а чоловіки в казанках найчастіше виходять на вулицю у свята.
  • Усі англійці дуже розумні, адже в них є Кембридж та Оксфорд. Ні, ні і ще раз ні. На жаль, не всі англійці присвячують себе науці, та й у Кембриджі чи Оксфорді не всі вони навчаються.
Читай також

Створення бенефіт-програми, яка буде корисна для співробітників

Підсумки

Ознайомившись з усіма стереотипами, згадується гарна фраза «Don’t judge a book by it’s cover». Не потрібно судити людей за обкладинкою, всі нації унікальні, і всі люди — неповторні. Культура англійців також значно відрізняється від інших країн. Звичаї та традиції англійців — єдині та неповторні. Завжди існують виключення з правил, стереотипів.

Дізнавайтеся більше про культуру інших країн, переймайте їхні цікаві традиції та розвивайтесь. Сподіваємось, традиції і звичаї Великобританії надихнуть вас на підкорення нових вершин. 

Have a great day!

Велика і дружня родина EnglishDom