Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

19 лютого 2019
6 хв. читати

Англійська через волонтерство

Немає часу? Збережи в

Доброго дня, дорогі друзі!

Напевно, всі із вас погодяться, що допомагати нужденним людям добре. Ми вважаємо, що допомагати важливо і потрібно, і кожен повинен робити наш світ трішечки кращим. Когось турбують проблеми тварин, когось діти або ще щось. У нас в EnglishDom на першому місці стоїть навчання наших улюблених студентів. В цій статті ми поговоримо про те, як, допомагаючи людям, можна нічого собі прокачати свої мовні навички.

Содержание статьи:

англійська для волонтерів

Англійська для волонтерів. Що це?

Волонтерська діяльність — це добровільна робота, націлена на благо суспільства, а не на матеріальне збагачення. Але багато людей давно зрозуміли, що досвід в сучасному світі цінується нітрохи не менш, ніж гроші. До того ж деякі програми для волонтерів оплачуються. Із зарплатою чи ні, та знаходячись 24/7 в колі іноземців, від безнадії, ви почнете говорити! Це можна назвати мовним проривом і трапляється він абсолютно кожен раз при довгому знаходженні в мовному середовищі. 

Частенько студенти, вирішивши опановувати англійську мову, говорять, що правила вони пам’ятають зі школи/університету і навіть розуміють іноземне мовлення, та ніяк не можуть позбутися синдрому собаки — "все розумію, але сказати нічого не можу" чи, говорячи простими словами, мовного бар’єра.

Можна роками вивчати англійську по аудіо чи відео, подкастом, читати купу книг та ходити на курси, але опанування англійської через волонтерство просуне вас на 100 кроків уперед.

Багато хто з батьків хоче, щоби їх діти на протязі літа не забули матеріал, пройдений в школі за рік. Вони частенько вдаються в питанням, як дитині повторювати англійську. Краще, ніж літній англійський табір не знайти. Такі табори, як і волонтерські програми для дорослих, на протязі літа здібні покращити рівень мови. До речі, у нас в блозі вже була окрема стаття про те, як дитині не забути англійську протягом літа.

волонтерство англійською

read also
Читай також

Як добре ви розумієте інтернет сленг?

Які бувають програми для волонтерів?

Ось неповний перелік проектів, які вам можуть запропонувати волонтерські організації.

Викладання

Якщо ваш рівень англійської середній або вище, ви запросто можете поїхати, скажімо, до Китаю чи Індії і викладати англійську дітям та дорослим. Або вам потрібно буде викладати українську мову як іноземну. Центри української мови і культури в різних куточках земної кулі завжди потребують носіїв солов’їної і милозвучної.

Соціальні проекти

Агротуризм останнім часом стає дуже популярним, існують різні туристичні агентства, які спеціалізуються тільки на ньому. Такий вид волонтерських програм може прийтися до душі тим, хто любить проводити багато часу на свіжому повітрі.

Тварини

Якщо ви без тями від братів наших менших, то ви можете вирушити доглядати за ними. Програми пропонують турбуватись про черепах, пінгвінів чи навіть тигрів. Така програма не буде складною, бо все, що потрібно, це контролювати їх та передавати дані.

Турбота про навколішне середовище

Якщо вам не байдужа доля планети, саме час вирушити захищати ліси та опановувати англійську! Там вам прийдеться зберігати й вивчати рідкісні види рослин, проводити тренінги серед місцевого населення з захисту навколишнього середовища та нинішнього стану екології.

волонтерство в Англії

Хто може стати волонтером?

В залежності від волонтерської програми, вимоги до кандидатів можуть бути різними.

У любому випадку, ви повинні бути старші 18 років (хоча деякі програми доступні з 14 або 16) та мати рівень володіння англійської не нижче pre-intermediate, бо ваші колеги будуть з різних країн, і англійська буде виконувати функцію зв'язуючи ланки між вами. Легше всього стати учасником програми людям до 30 років. Та, навіть якщо вам за 30, це можливо.

Необхідно також отримати закордонний паспорт, візу та дозвіл на виїзд з країни (якщо це потрібно).

Та, звичайно ж, найбільш важлива ваша готовність і бажання допомагати, адже в цьому сенс любої волонтерської програми.

З чим можна зіткнутися

Не дивлячись на те, що волонтерство направлене на благо суспільства, зазвичай волонтери самостійно оплачують квитки, візи, страхування, медичні щеплення (якщо це країни третього світу), а також повинні мати з собою певну суму на кишенькові витрати.

Крім того, треба бути готовому до умов проживання. Частіше за все вони дуже далекі від комфортних.

В деяких волонтерських програмах передбачається фізично важка робота, тому, вибираючи сферу волонтерства, краще тверезо оцінювати свої можливості. Та натомість ви можете отримати колосальні знання про інші культури, придбати друзів по всьому світу, побачити інші країни і, звичайно ж, прокачати свою англійську по скайпу.

волонтери твір англійською

read also
Читай також

Як написати формальний та неформальний лист на іспиті з англійської

Як стати волонтером

Для того, щоби стати волонтером, вам необхідно подати заявку англійською мовою на одному з сайтів спеціалізованих організацій.

Крім того, необхідно пройти тест на знання мови, зібрати потрібні документи й вперед.

Волонтери з твором англійською зазвичай розглядаються в пріоритетному порядку, бо в ньому вони детально описують причини, з яких вони хочуть стати частиною волонтерської програми. Подібні твори англійською для волонтерів заведено писати за правилами написання CV. В шаблонах анкет ми рекомендуємо завжди щось писати в графі "additional information" (додаткова інформація). Це допоможе вам виділитись з натовпу та схилити рішення на вашу користь. Напишіть про цікаве хобі, досвіді благочинності або будь-якої іншої діяльності, яка показує чим ви відрізняєтесь від інших кандидатів.

Ось декілька популярних організацій:

  1. Міжнародна асоціація волонтерських програм (IVPA — International Volunteer Programs Association) 
  2. Volunteer. Одна з найбільших організацій, яка працює з 2007 року.
  3. WorkingAbroad. Відома британська волонтерська організація. Якщо вас цікавить волонтерство в Англії, то вам сюди.
  4. Проекти Європейської волонтерської служби (EVS).
  5. Goоverseas. На цьому порталі можна знайти як волонтерські програми, так і варіанти навчання за кордоном.
  6. Сайт Helps створений як великий каталог програм. Кожна людина без труда може розмістити там об’яву про пошук волонтера.
  7. World4u. Російська організація, яка допомагає кожному охочому знайти проект до душі.
  8. Travelworks. Ще одна російська організація. Її відмінна риса в тому, що там пишуть багато відгуків, коментарів, і у вас більше шансів зробити пошук програми комфортним.

Англійська через волонтерство, зображення 5

Порталів для пошуку волонтерських програм стає більше кожен день. Кількість таких заходів збільшується, як і кількість самих волонтерів, адже люди починають розуміти, що це незабутній досвід, який відкриває нові горизонти.

Тому вибирайте та вирушайте до пригод!

Велика та дружня родина EnglishDom