Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

2 березня 2019
10 хв. читати

Вчимо і запам’ятовуємо слова англійською мовою

Немає часу? Збережи в

Сьогодні саморозвиток у вигляді опановування мовами та відвідування спортзалу рахується буквально трендом, який всі прагнуть наздогнати.

Звідусіль тільки й чути «Не здавайся!», «Будь краще, ніж вчора!», «Працюй над собою!». Якщо у вас не досконала фігура, тут все зрозуміло — потрібно дотримуватися правильного харчування і накачувати м’язи. Однак, чи все так просто у вивченні англійської? Let's see.

Зміст статті:

Якщо у вас пробіли в англійській, варто підтягнути граматику і розширити свій словниковий запас. Що ж робити, якщо погана пам’ять, і всі ці слова не вкладаються в голові? Чи можна прокачати пам’ять? Відповідь вас приємно здивує — можна.

Безумовно, комусь вдається скоро вивчити ряд нових англійських слів, тільки подивившись на них, а комусь прийдеться докласти зусиль. Все залежить від вашого бажання.

Для того, щоби зрозуміти, як можна прокачати пам’ять, варто врахувати декілька власних особливостей — все індивідуально. Як відомо, існує два види пам’яті: хтось сприймає нове на слух, а хтось — візуально. Є один секретний спосіб, яким ми інтуїтивно володіємо в школі, але з часом забуваємо.

Вчимо і запам’ятовуємо слова англійською мовою, зображення 1

Згадайте, як на перерві, повторюючи вірш, ви ходили з підручником з кута в кут. Дійсно, рух сприяє запам’ятовуванню нового. І, звичайно, на запам’ятовування значно впливає не тільки швидкість, а і якість запам’ятовування або ж рівень уваги. Важливо сконцентруватися на тому, що ви вчите тут і зараз, а не літати у хмарах.

Коли ви розумієте, що таке пам’ять, стає очевидним те, що попрацювавши над собою, додавши трохи більше самодисципліни, можна розвинути пам’ять, і з легкістю вивчити необхідну кількість нових англійських слів. Залиште всі відмовки, якими ви користувалися раніше, прийшов час зібратися і зробити ривок у вивченні англійської мови.

Як швидко вивчити англійські слова

1. Вчіть слова з контексту

Достатньо складно вчити слова, якщо вони написані списком в словнику. Цей метод можна використовувати тільки якщо ви займаєтеся з викладачем, який допоможе використати ці слова в контексті, побудує з вами діалог, використовуючи ці нові слова і переведе список нових слів з вашого пасивного словникового запасу в активний.

2. Дивіться фільми з субтитрами

Докладнuше про цей спосiб ми писали тут. Тут вивчення нових слів працює два типи пам’ят: візуальна і на слух. Субтитри важливі, бо саме вони допоможуть вам бути впевненими на 100%, що за слово тільки що прозвучало, і як воно пишеться. Погодьтесь, складно запам’ятовувати те, в чому ви не достатньо впевнені.
Якщо ж ви опановуєте англійську з викладачем, то він обов’язково буде включати у ваші заняття подкасти, які теж є чарівною паличкою для розширення вашого словникового запасу.

3. Не треба хапатися за кожне нове слово

При вивченні слів, не варто хапатися за кожне нове слово і бігти виписувати його в словник. Хоча б тому, що кількість слів в англійській мові неймовірна безліч!

Спочатку краще за все запам’ятовувати базу слів, яка необхідна вам, в залежності від вашого віку і способу життя. Звичайно, досвідчений педагог англійської мови зуміє направити вас у правильному напрямку і підкаже на що потрібно зробити акцент. Однак, ви можете постаратися і самостійно визначити на чому варто сконцентруватися, а які слова можна опустити.

Заняття англійською по Скайпу в EnglishDom - Подай заявку зараз і отримай безкоштовний урок!: 

4. Читайте

Можливо, ви здивуєтеся, але зараз мова йде навіть не про читання англійською, а про читання рідною мовою. Не важливо, буде це художня література чи якісні статті.

Читання допомагає зробити ваше мислення гнучкішим і розвиває вашу пам’ять, тим самим, покращуючи запам'ятовування нових слів в англійській мові.

Вчимо і запам’ятовуємо слова англійською мовою, зображення 2

5. Вчіть слова у комплексі з граматикою

Багато хто вважає, що основна база англійської — це слова, а над граматикою можна особливо не працювати. Можливо, колись в паралельному всесвіті цей міф розвіється, однак зараз він все ще існує.

Тільки уявіть, якщо ви знаєте відмінювання дієслів, скільки нових слів ви відразу взнаєте. До прикладу, у випадку, якщо ви не сприймаєте, що всі ці слова в тексті — просто перша чи друга форма неправильного дієслова, всі вони здаються вам новими і виникає плутанина.

6. Вивчайте англійську за допомогою сучасних технологій, геть старомодні картки

На щастя, світ сучасних технологій так і сприяє вивченню нових слів. До прикладу, на нашому сайті цілковито в безкоштовному форматі існує словник, який допоможе вам вчити нові слова, запам’ятовуючи їх на слух і візуально. Вивчення проходить скоріше в ігровій формі, що допомагає зробити процес запам’ятовування нових слів набагато приємнішим.

7. Вигадуйте меми та асоціації для вивчення англійських слів

Для того, щоб англійське слово скоріше запам’яталося, ви можете провести певну паралель з ним у себе у свідомості. Не важливо, чи буде це мати сенс для когось ще, головне щоби це несло певне надсилання для вас і, згадавши про цю асоціацію, ви змогли би згадати нове слово.

Наприклад, слово «sing» чимось схоже на слово Сінгапур. Можна провести паралель зі словосполученням «співи в Сінгапурі». В даному методі важлива лишень ваша фантазія та уява, додайте креативу.

Вчимо і запам’ятовуємо слова англійською мовою, зображення 3

8. Звертайте увагу на слова загального походження

Слова загального походження в різних мовах — когнати, здається, були створені для того, щоби вселити віру в те, що опанування нової мови не так недосяжно, як може здатися на перший погляд. При вивченні нових слів ви особисто переконаєтесь, що багато англійських слів схожі з українськими.

9. Спілкуйтеся з носіями мови

Не секрет, що мовою простіше заволодівати в середовищі, де на ній розмовляють. Однак не обов’язково для цього їхати в іншу країну. Можна знайти собі друга за листуванням або ж зідзвонюватися з ним в скайпі.

Спілкування з носієм буде дуже корисно при вивченні нових слів. Існує навіть велика кількість сайтів, де люди з різних країн пропонують безкоштовно підтягнути вашу англійську, натомість, щоб вивчити щось з вашої рідної мови. Однак цим методом краще користуватися, коли у вас вже достатньо впевнена англійська. На початковому етапі краще звернутися до професійного викладача, щоб він спрямував вас в правильний напрямок.

10. Використовуйте систему цілей S.M.A.R.T.

Ставте цілі при вивченні нових слів англійською мовою — і ви будете бачити прогрес. Набагато приємніше опановувати англійську, зауважуючи свій прогрес. S.M.A.R.T. розшифровується, як Specific, Measurable, Attainable, Relevant і Time-Bound — тобто конкретна, вимірна, досяжна, релевантна та обмежена за часом.

Пообіцяйте собі, що за наступний місяць ви вивчите 70 нових слів, які найбільше потрібні в англійській мові.

Вчимо і запам’ятовуємо слова англійською мовою, зображення 4

11. Говоріть і думайте, як носій

При вивченні нових слів звертайте увагу на акцент і інтонацію, з якою заведено вимовляти дане слово. Намагайтеся імітувати ці елементи вже на самому початку вивчення мови. В майбутньому це значно допоможе вам подолати бар’єр спілкування з носіями.

12. Не бійтеся припуститися помилки

Для того, щоб грамотно розмовляти, не обов’язково запам’ятати всі слова, що існують в англійській. Достатньо для початку опанувати основною базою слів, яких біля 300. Опанувавши базу, ви можете виразити думку навіть не знаючи якесь слово за допомогою методики перефразування.

Вивчення мови вже не здається настільки недосяжним. Чи не так?

read also
Читай також

Курси англійської з носієм

Як допомогти дитині легко запам’ятати англійські слова

А що ж робити, щоб допомогти вивчати нові слова дитині? Існує багато віршів на запам’ятовування, які значно спростять процес вивчення англійської мови для дітачок. Чи можна використовувати методи запам’ятовування нових слів, розроблених для дітей, дорослим?

Так! Як діти, так і дорослі можуть вивчати мову за допомогою дитячих віршиків. Наприклад:

Нам давали на обід помідори, колір — red! (Червоний – red)
А лимон, коли він спілий, носить шкірку, колір — yellow! (Жовтий – yellow)
В джинсах бігати люблю я по місту, колір — blue! (Блакитний – blue)
Orange — значить апельсин, колір треба з’їсти їм. (Помаранчевий – orange)
Gray назвемо мишеня, бігає воно щодня. (Сірий колір – gray)
Black — це наш чорненький пан, як завжди на нім жупан. (Чорний – black)
Green — зелена то трава, ох і виросла вона. (Зелений – green)
Brown — смачний та шоколадний, я коричневому радий. (Коричневий – brown)
White та іній, колір — білий. (Білий – white)

Можна допомагати дітям вчити нові слова за допомогою вивчення віршика і демонстрування предметів, про які йде мова у віршику. Дана методика знадобиться при опрацюванні наступних віршиків:

This is a bear, this is a hare,
This is a dog and this is a frog.
This is a car, this is a star,
This is a ball and this is a doll.

One, two, three, four, five,
Once I caught a fish alive,
Six, seven, eight, nine, ten,
Then I let it go again.
Why did you let it go?
Because it bit my finger so.
Which finger did it bite?
The little finger on the right.

За допомогою віршів можна вивчити не тільки нові слова, а і запам’ятати часові конструкції. Наприклад: 

To have

I have a father,
I have a mother,
I have a sister,
I have a brother.
Father, mother, sister, brother,
Hand in hand with one another.

За допомогою даного вірша ви можете опрацювати побудову питання:

There is / there are

There is a mouse in the house.
There is a cat in the flat.
There is a fox in the box.
There is a bee in the tree.
Is there a mouse in the house?
Is there a cat in the flat?
Is there a fox in the box?
Is there a bee in the tree?
Yes, there is.
read also
Читай також

Національні свята Великобританії

Як вивчити англійські слова для бізнесу

Не варто лякатися, тут все так само, як і у вивченні загальної англійської мови. Головне підібрати необхідні джерела вивчення. Варто зробити акцент на відео за актуальною для вас темою. При виборі підручника також потрібно враховувати бізнес-сферу, яка вам потрібна. Опановуйте бізнес-англійську з педагогом, він допоможе вам розставити всі акценти правильно і зосередитися над тією тематикою, яка необхідна для вас, будь то бізнес, авіація чи сільське господарство.

Вчимо і запам’ятовуємо слова англійською мовою, зображення 5

Вам потрібен наставник? Звичайно, ніхто не може сказати, наприклад, як вивчити англійські слова за 5 хвилин ;) Та ми підберемо кращого викладача, який приведе вас до результату. Ставте цілі та робіть все, щоби досягти їх! Немає нічого недосяжного, головне правильно розставити пріоритети та зрозуміти, над чим працювати.

Навчання в школі англійської мови Englishdom - надійний провідник у покращенні мовних навичок. Індивідуальний підхід та досвідчені викладачі допомагають ефективно вчити та запам'ятовувати англійські слова. Вільне майбутнє починається з вільної англійської!

Good luck on your way to perfection!
Велика та дружня сім’я Englishdom