Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

25 липня 2018
7 хв. читати

Як вивчати англійську за серіалами i фільмами

Немає часу? Збережи в

Давно відомо, що вивчення англійської за фільмами i серіалами приносить хороші результати. І лише скептики посміхаються. Між іншим, цей спосіб має сподобатись кіноманам, які не бояться труднощів. Адже такий метод вивчення англійської здається простим лишень на перший погляд. В цій статті ви взнаєте декілька технік, які допоможуть вам розвинути «listening» та «роздути» словниковий запас.

Зміст статті:

Серіали та фільми англійською мовою

Погодьтесь, що пошук улюбленого фільму з англійськими субтитрами через пошукові системи, в гарній якості та ще й без надоїдливої реклами — це втомлююча справа. Останнім часом доволі непогано зарекомендував себе сайт english-films.com.

На ньому зібрано велику кількість фільмів різноманітних жанрів. В каталозі представлені як класичні кінострічки, так і останні новинки. Асортимент фільмів щоденно поповнюється. Всі фільми у відмінній якості та без надоїдливої реклами. Чого цілком достатньо як для вивчення англійської, так і для приємного проведення часу.

Читайте такожАнглiйська за пiснями

Чому вчити англійську по фільмах і серіалах ефективно?

  • При перегляді улюблених фільмів та ситкомів ви не втомлюєтесь так швидко, як під час виконання граматичних вправ. І якщо фільм дійсно улюблений, розбір діалогів не буде обтяжливим.
  • Розуміння іноземної мови на слух є одним з головних етапів у вивченні англійської. Перегляд аутентичних матеріалів — що може бути корисніше і цікавіше?
  • В серіалах і фільмах велика кількість фразових дієслів та слів з вокабуляру середньостатистичного американця або англійця. В художніх творах і граматичних підручниках вони зустрічаються набагато рідше. Адже їх знання і вирізняє людину, для якої англійська не є рідною, від носія мови.
  • Перегляд закордонних фільмів і серіалів знайомить зі звичаями та традиціями американців та англійців.

Як вивчати англійську за серіалами i фільмами, зображення 1

Як же працювати з фільмами й серіалами без перекладу? При вивченні англійської мови за допомогою відео виникає багато питань. Чи потрібно включати субтитри? Чи необхідно розбирати чергову серію мильної опери чи детективу, чи нові фрази й слова запам’ятаються самі собою?

read also
Читай також

Іменник в англійській мові

Субтитри в серіалах і фільмах на англійській

Одразу обмовимося, що якщо ви вчили у школі аглiйську, то українські субтитри вам не потрібні. Вони необхiднi людям з нульовими знаннями, щоб відчути особливості іноземної мови.

Вам же можна дивитись фільми й серіали тільки з англійськими субтитрами. Але вже з рівня Intermediate старайтесь відмикати і їх.

Звертайтесь до субтитрів тільки під час розбору.

Заняття англійською по Скайпу в EnglishDom - Подай заявку зараз і отримай безкоштовний урок!: 

Як правильно розбирати відео

Мабуть, це сама складна частина.

  • Після перегляду фільму або серіалу (бажано на наступний день) виберіть кусок відео, який ви хотіли б розібрати.
  • Випишіть незнайомі слова в контексті (до прикладу не suicide, а commit suicide). Так само зробіть з цікавими фразами й незнайомими граматичними конструкціями.
  • Рядом напишіть свої приклади з новими лексичними одиницями. Розбір рахується закінченим лишень тоді, коли для вас не залишилось незнайомих або незрозумілих фраз у відео.

Мінус — на повноцінний розбір одного фільму або серії серіалу піде не один день. Та ваші старання окупляться скоріше, ніж якби ви просто дивились улюблений серіал на англійській, майже нічого не розуміючи.

Повторення — мати навчання

Для скорішого оволодіння англійською рекомендуємо техніку Shadowing. Її суть полягає у багаторазовому повторенні аутентичної мови за диктором. Метод розвиває розуміння на слух, покращує вимову та допомагає запам’ятати навіть складні граматичні конструкції та фрази. Візьміть кусочок фільму чи серіалу, тривалістю 3-5 хвилин, і повторюйте за героями кожну фразу. При цьому старайтесь вловити темп мови акторів та інтонацію. Повторіть 3-7 разів, поки не запам’ятаєте основні фрази та граматичні конструкції.

Як вивчати англійську за серіалами i фільмами, зображення 2

Пiдбірка серіалів для вивчення англійської

Для початківців радимо «Extra», розроблений британським телеканалом «Channel 4». Це легкий та кумедний серіал, який дозволить вам швидко заповнити прогалини шкільної програми по англійській мові.

«Desperate Housewives». Інтересний сюжет, доповнений розміреним темпом мови та повсякденною лексикою став причиною того, що англійську мову по серіалу «Відчайдушні домогосподарки» вивчають багато студентів. Займатися по ньому можна з твердого Pre-Intermediate.

«Gossip Girl». Серіал «Пліткарка» розкаже вам про життя багатої молоді. Велика кількість діалогів, при цьому актори розмовляють у середньому темпі. Якщо для вас попередній варіант виявився занадто простим, то цей серіал підійде ідеально.

Вас також може зацікавити: Топ 10 мультфiльмiв англiйською.

Наша добірка була б не повною, якби ми не згадали про культовий серіал «Friends». Однак ми гадаємо, що починати слідкувати за життям шести друзів з Нью-Йорку можна з рівня Intermediate або Upper-Intermediate. Герої розмовляють у доволі швидкому темпі, тому сенс фраз може вислизати від студентів з більш низьким рівнем. Не забувайте, що це комедійний ситком. Більшість жартів заснована на грі слів, розуміння якої може викликати труднощі в україномовних.

Як вивчати англійську за серіалами i фільмами, зображення 3

Добірка фільмів для вивчення англійської

Любителям Джона Траволти, мова якого дуже зрозуміла і виразна, радимо подивитись фільм «Face/Off» («Без обличчя»). Суміш бойовику з трилером і чудовий американський акцент — perfect!

«Runaway Bride» («Наречена, що втекла») — добрий сімейний фільм, який дозволить вам вивчити декілька десятків корисних фраз та виразів.

«Click» («Клик: С пультом по життю») — легкий фільм зі змістом. Якщо ваша кохана людина вивчає англійську, ви можете разом подивитись фільм. Запевняємо, що вам буде що обговорити після фінальних титрів.

«A Little Bit of Heaven» («Головне — не боятися!») — ця оптимістична картина навчить вас виражати свої емоції та почуття англійською мовою.

«Marley & Me» («Марлі та я») — цікавий фільм, який сподобається не тільки любителям тварин, але і романтичних історій.

«Home Alone» («Один вдома») — цей фільм можна передивлятися безкінечно. Картина насичена гумором і корисними фразами. Тут немає пишномовних слів, тільки корисна лексика для побутового спілкування.

Любителям фентезі різного віку сподобається серія фільмів про Гаррі Поттера.

Складність мови зростає з кожною кінокартиною, що буде дуже корисно людям, покращити словниковий запас в найкоротші терміни. Велика кількість діалогів на британській англійській дозволить підготуватися до поїздки до Лондона, наприклад.

Як вивчати англійську за серіалами i фільмами, зображення 4

read also
Читай також

150 фраз для освідчення в коханні англійською

Заключення

Обирайте курси англійської мови онлайн від Englishdom. Вивчайте англійську за серіалами та фільмами, коли зручно, як хочете, де завгодно! Наша програма дозволяє гнучко пристосовувати навчання до вашого графіку і робить опанування мови легким та доступним.

Стаття дійшла кінця і ми сподiваємось, що ви витягли для себе корисну інформацію. Вчіть англійську з задоволенням, обирайте фільми та серіали правильно й результат не змусить себе чекати!

Успіхів та приємних вам фільмів, друзі! Cheers!

Велика та дружня сім’я Englishdom