Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

21 лютого 2023
7 хв. читати

Добірка книжок англійською для ваших дітей відповідно до віку

Немає часу читати? Збережи в

Зміст статті:

notebook image

Перевір свій рівень англійської

Це безкоштовний комплексний тест, який допоможе визначити твій рівень володіння мовою за всіма параметрами:

  • Граматика
  • Словниковий запас
  • Читання
  • Сприйняття мови на слух

🕣 🇬🇧 Тест триватиме до 15 хв

Усім привіт. Ця стаття присвячується батькам, які прагнуть з ранніх років плекати в дитині любов до читання та гарне знання англійської мови. Адже читання книжок англійською мовою поза школою гарантує високі оцінки з мови та успішне складання іспитів: учень матиме ширший словниковий запас й кращу майстерність володіння англійською, ніж однокласники, які не читають.
У цій статті розберемо, як вмовити дитину зайнятися читанням, та які книги для дітей англійською підійдуть для різного віку.

Як привчити дитину до читання

Діти частенько не люблять читати літературу. І ще діти страшенно не люблять робити домашнє завдання. А читання книг англійською - звучить як подвійна мука. Тому батькам доведеться попрацювати.
Якщо це дитина до 12 років, знайдіть гарну цікаву книжку і читайте разом із нею. Спочатку можна українською, а потім переходьте на англійську мову.
Потрібно донести два меседжі. Що, по-перше, книжки можуть бути цікавими і захопливими. Дитину має книжка настільки захопити, щоб вона сама хотіла витрачати на неї вільний час. Якщо цього не відбувається, міняйте книжку і так перебирайте доти, доки не захопить.
І друге, що потрібно донести, це важливість англійської мови. Не тільки хороші оцінки, а й чудові життєві перспективи, можливість дивитися відео в оригіналі (зокрема летсплеї по іграх, челенджі), можливість грати в мережі з гравцями з інших країн і так далі. Знайдіть актуальну мотивацію, щоб дитині самій стало цікаво.

Читай також

Протестуй команду і дізнайся, хто готовий зустрічати в офісі іноземного колегу

Добірка книг для дітей

Усі книжки зі списку нижче розраховані на англомовних дітей. У наших дітей англійський словниковий запас менший, тому ми просто читатимемо те, що розраховане на дітей молодшого віку (але при цьому все ще залишається цікавим). Ми розподілили книжки та оповідання за категоріями. Наприклад, десятирічна дитина може за допомогою батьків читати в оригіналі оповідання для дошкільнят. І так далі.

Книги англійською для дітей 8-10 років

  • The cat in the hat - найпростіша дитяча книжка в цій добірці. Автор Dr. Seuss написав кумедну історію з перших слів дитини. У нас це базові слова, які вчать у першому-другому класі. Загалом в оповіданні 220 унікальних слів.
  • Знайомі з раннього дитинства дитячі казки. У тому числі Червона шапочка (Little Red Riding Hood) і Попелюшка (Cinderella). Ці казки читати простіше, адже дитина вже від самого початку знає їхній зміст, і може підставляти незнайомі слова за контекстом.
  • Mister Magnolia - популярна серед англомовних дітей дитяча римована книжка. Щось на кшталт "Крихітка син прийшов до батька...", тільки про містера Магнолію й з іншим сюжетом. Розповідь легко читається і підійде для молодшокласника.
  • Matilda - уже досить об'ємна історія від автора Roald Dahl. В оригінальному виданні 232 ілюстровані картинки. Непідготовлену дитину такий обсяг сторінок чужою мовою може налякати, тому починати з Матильди одразу не варто. Сюжет розповідає про кмітливу дівчинку п'яти з половиною років та її життя, про її стосунки з батьками та вчителями, друзями тощо. У цій книзі дитина зможе впізнати себе і по-справжньому перейнятися персонажем.

Книги англійською мовою для дітей 12-15 років

  • About a boy. Варто попередити, що книга зачіпає дорослі аспекти життя. Але при цьому буде цікава дитині 14-15 років, і до того ж читається доволі легко. Тридцятишестирічний холостяк живе на заощадження, вивчає культуру дев'яностих як хобі, і для перепочинку від основного хобі п'янить й гуляє з жінками. Він вирішує стати членом клубу матерів-одиначок, щоб знайомитися з незаміжніми жінками, вигадує собі дворічного сина й під таким приводом знайомиться з матір'ю хлопчика. Подальший сюжет розповідатиме про те, як складуться стосунки хлопчика і його нового вітчима.
  • Call of the Wild. Всесвітньо відомий Jack London розповідає про золоту лихоманку 1890-х років. Дії розгортаються в холодному засніженому Клондайку, а центральний персонаж - зовсім не золотошукач, а його їздовий собака на прізвисько Бак.
  • Alice in Wonderland - відома всім нам із дитинства історія. Навіть якщо ваші діти не читали цю книгу українською мовою, майже напевно бачили мультик або фільм. А тому переконувати в тому, що це захоплива історія, довго їх не доведеться. Уже знайомий сюжет заграє англійською мовою новими барвами, адже в книзі багато неперекладних жартів та гри слів. Сама книга написана простою живою мовою, та може бути прочитана п'ятнадцятирічною дитиною з невеликою допомогою перекладача.

Книги англійською для старшокласників

  • Harry Potter - вже класика жанру та постійний герой будь-яких добірок дитячих книжок. Ми вирішили не робити цю добірку винятком, адже книга справді чіпляє, до того ж написана легкою мовою. Старшокласник із хорошим рівнем англійської може прочитати її практично без допомоги перекладача.
  • Goodnight Mister Tom - важка, але водночас цікава книга. У 1939 році дітей евакуюють із міст, щоб врятувати від німецького бомбардування. Головний герой із суворої релігійної сім'ї потрапляє в село до самотнього дідуся. Подальша історія оповідає про взаємини дитини з новим опікуном і конфлікт із матір'ю, яка вважає, що після переїзду вона забула, що означає жити в смиренності в ім'я Бога.
  • The adventures of Tom Sawyer. Маленький хлопчик-сирота з вигаданого міста спочатку просто розчулює нас своєю дитячою простотою. Гуляє з друзями, закохується в дівчинку і намагається закрутити з нею роман. Але потім він випадково стає свідком зовсім недитячих розбірок, і волею долі (але не без власного ентузіазму) стає частиною цієї історії. У багатьох школах книга включена до шкільної програми. Якщо старшокласник її вже читав, буде простіше розуміти сенс англійською. А якщо ні, то ось ще один привід почати читати.
  • Three Man in a Boat - та сама історія, яку українською переклали як "Троє в човні, не рахуючи собаки". Роман розповідає про реальну подорож трьох чоловіків, які вирішили провести відпустку плаваючи по Темзі. Багато з описаних подій дійсно реальні. Тільки собаки з ними насправді не було. Але в будь-якому разі історія атмосферна, а тому легко читається. У ній є складна англійська лексика, але старшокласник із гарною успішністю цілком може цей текст подужати.

Читай також

Гейміфікація як засіб підвищення мотивації

Де знайти безкоштовні книги

У нас у блозі вже виходила добірка сайтів для читання англійською мовою. Відкривайте в новій вкладці та обирайте сайт після прочитання цієї статті. І так, ми рекомендуємо читати книги англійською мовою саме в онлайні з кількох причин.
З паперовою книгою можна не вгадати, і буде шкода витрачених грошей. Книга так і буде вічно припадати пилом на полиці після перших прочитаних п'яти сторінок. Дитині може знадобитися перебрати до десятка оповідань і романів, щоб знайти одночасно цікаву і відповідну за рівнем англійської книгу.
Читання однаково буде пов'язане з постійним введенням невідомих слів у телефон. А так дитина може читати з екрана, копіювати незнайоме слово й одразу вставляти в перекладач. Або ще простіше. Можна встановити розширення ED Translator, щоб дивитися переклад просто на сайті. Достатньо виділити слово або фразу мишкою.
Бажаємо успіхів вам і вашим дітям у навчанні!

Englishdom #надихаємовивчити