Для корректной работы сайта в вашем браузере должны быть включены файлы Сookie

Мы ценим ваше мнение. Оставьте отзыв о том, как проходит обучение.

credit card У тебя осталась незавершенная покупка: занятий с 
смотреть

Привет! Мы – онлайн-школа английского Englishdom

Мы предлагаем 3 варианта обучения:

👩‍💻

Индивидуальные онлайн-уроки с преподавателем на нашей интерактивной платформе ED Class

🤓

Самостоятельное изучение английского на нашем сайте в онлайн-тренажере

📱

Либо обучение в мобильном приложении Ed Words, или на современной онлайн-платформе и в разговорных групповых занятиях

19 августа 2022
9 мин. читать

Вивчити англійську за три місяці. Чи реально?

Нет времени? Сохрани в

Содержание статьи:

Всім привіт. Якщо ви активно цікавитеся курсами та тренінгами з англійської мови, то, напевно, вже переглянули в Інтернеті велику кількість інформації. Тут і «Англійська за розсилкою», і «Англійська за секретною методикою Зігунінхауеля», і «Англійська за аудіодоріжками уві сні», і «Англійська за тиждень» І багато чого ще.

У сьогоднішній статті ми намагатимемося розібратися, скільки насправді часу потрібно присвятити навчанню, і розберемо кілька справді робочих методик.

Руйнівники надій

Крім привабливих заголовків «Англійська за 3 місяці» зустрічаються й інші цікаві пропозиції. Давайте коротко пробіжимося за деякими «секретними методиками», які могли вам зустрітися.

Англійська уві сні

Це не працює з очевидної причини: уві сні ви не засвоюєте інформацію. Мозок перемикається на інший режим. Він все ще працює, часом навіть активніше, ніж під час неспання, але заштовхнути в нього під час сну щось із нашої реальності проблематично.

Хороша новина в тому, що це вам не зашкодить (не рахуючи можливих проблем з безсонням). Послухати англійську мову перед сном, поки засинаєте, теж корисно. І якщо ви все одно не можете присвятити ті півгодини перед сном іншим методам вивчення, то чому б і ні? Але краще все ж таки ставити аудіодоріжку на відстрочений стоп.

Двадцять п'ятий кадр

Для тих, хто не в курсі, коротко розповімо. Суть у тому, що людина нібито бачить світ зі швидкістю 24 кадри на секунду. На такій швидкості ми можемо вловити все, що відбувається. А двадцять п'ятий кадр вже залишається поза сприйняття, але відкладається у підсвідомості.

Однак насправді людина може бачити і запам'ятовувати набагато більше кадрів. Хоча стандарт і залишається 24-кадровим, ви можете в будь-якому відеоредакторі встановити частоту вище. Поставте там хоч 25, хоч 100 кадрів за секунду, і вставте одну "зайву" картинку для підсвідомості. Ви все одно будете помічати її.

Англійська смс-розсилкою

Не так часто, але все ж таки зустрічаються пропозиції підписатися на смс-розсилку. Автори таких програм розсилають по базі набори слів та деякі правила. І нібито якщо кожен день приділяти цьому по кілька хвилин, то згодом можна взагалі без жодних зусиль вивчити англійську онлайн.

Як додатковий канал вивчення, так, це може бути корисним. Так ви можете легко повторювати нові слова, витрачаючи на це майже п'ять хвилин на день. Але важливо розуміти, що це лише бонус. Не можна використовувати такі розсилки як єдиний спосіб вивчення. Результат тоді буде мінімальним. У кращому випадку у вас відкладуться в пам'яті відсотків десять від цих слів, але решта навичок (читання, говоріння, граматика і так далі) залишаться на колишньому рівні.

Триденний мегаінтенсив

У великих містах іноді збирають інтенсиви «для тих, кому дуже терміново». Одні пропонують вивчити тисячу нових слів за 24 години, інші піднятися на один рівень за три дні, треті — вивчити англійську за тиждень. Всі ці курси очні, на них збирається група, і протягом зазначеного часу вони активно займаються (аж до 8-12 годин на день). Усе це супроводжується іграми, груповими вправами тощо.

Тут ми не заперечуватимемо, що це ефективно. Так, дійсно, якщо у вас на вивчення є три дні, то такі курси – найкращий варіант заповнити їх. Адже в ігровій атмосфері у групі та з величезним рівнем залучення ви засвоїте інформацію краще, ніж із підручника чи лекції.

Але важливо розуміти, що це короткостроковий поштовх. Уявімо, що ваші знання – гумка. Її можна одночасно різко натягнути, і вона здаватиметься більше. Але як тільки ми її відпустимо, вона набуде колишньої форми. Так само і з інтенсивами. Якщо після них не продовжити регулярно займатися, весь ефект швидко вивітриться.

Ви могли помітити, що у перерахованих вище методик є одна загальна характеристика. Яка звучить приблизно як «це не працює як єдиний спосіб вивчення».

Мова – комплексна річ. І вивчати її теж потрібно комплексно.

Всі методики вище по-своєму гарні, але якщо користуватися ними на додаток до основної програми. Окрім двадцять п'ятого кадру. Він у принципі ніяк не працює.

І тут ми плавно переходимо до основної думки.

Читай также

Тест на знание артиклей в английском языке

Що справді працює

Працює різнобічне вивчення. Є кілька базових навичок: читання, говоріння, письмо, розуміння на слух. Є також кілька основних складових мови: лексика, граматика, правопис тощо. Щоб максимально ефективно підтягнути свій рівень, потрібно все це поєднувати. Це не магія, це не секретна методика, але це те, що гарантовано дає результат.

Навчальні програми змінюються, мова змінюється, технології розвиваються. Але принцип залишається тим самим. Сьогоднішні оксфордські курси на онлайн-платформі багато в чому схожі на радянські підручники, а ті схожі на навчальні посібники античності. Тому принципи навчання з того часу не змінилися.

Освоєння нового матеріалу, повторення, закріплення, застосування. Це основа. Від цього треба відштовхуватися. Незалежно від того, чи вивчаєте ви за підручниками або скайпом. Тому будьте уважні, коли вам розповідають, як вивчити англійську мову за місяць.

Але все ж таки граматика у форматі інтенсива можлива. Інтенсивний курс «Вчимо базову граматику раз і назавжди» триває лише 3 тижні. Ми не обіцяємо, що після нього вдасться вивчити всю англійську, але через 21 день вдасться застосовувати отримані знання на практиці. 

Інтенсив складається з онлайн-лекцій, домашніх завдань, практичних занять та розмовних клубів. Після закінчення інтенсива видається сертифікат. Записуйтесь прямо зараз - кількість місць обмежена! Старт - 10 вересня!

Скільки часу потрібно, щоб вивчити мову

Ми можемо зараз сказати, що можна вивчити англійську за 3 місяці. Або за рік. Або за два роки. Але не будемо категоричними. Все залежить від низки факторів (звучить нудно, але це так). Ось лише кілька з них:

  • Вік учня. Дитині, яка ще не освоїла свою рідну мову, буде простіше, тому що її мозок більш гнучкий. І він може за рік-два вивчити англійську на рівні носія та говорити без акценту. Дітям у 14-16 років за належної мотивації теж буде легко, тому що вони вже можуть засвоювати складну інформацію, але при цьому ще досить «пластичні» для її запам'ятовування. Далі чим людина старша, тим складніше, але навіть у 80 років реально вивчити мову з нуля.
  • Кількість вивчених мов. Перша іноземна дається складніше, ніж друга-третя. Поліглот набагато швидше освоїть ще одну мову, ніж той, хто знає тільки свою рідну.
  • Інтенсивність занять. Займаючись п'ять разів на тиждень, ви отримаєте швидший результат, ніж при одному занятті на тиждень. Це логічно. Сюди відноситься те, наскільки ці уроки будуть насиченими, який обсяг домашнього завдання, і так далі.
  • Занурення у середовище. Ви можете просто періодично займатися з викладачем і виконувати домашнє завдання, і можете додатково дивитися фільми, читати новини, слухати музику англійською або навіть намагатися говорити в розмовних клубах. Зрозуміло, що в другому випадку ви просунетеся швидше.
  • Мотивація. Чим важливішим ви самі це вважаєте, тим ефективнішими будуть уроки. Мозок вміє фільтрувати інформацію. Непотрібне сміття він стирає з пам'яті швидше. Тому ваша особиста мотивація також грає величезну роль.

Оптимальна частота занять – два-три уроки на тиждень. Це за умови, що ви нікуди не поспішаєте, і вам не потрібно, наприклад, відлітати на ПМП до Америки через два місяці. Чому саме такий темп?

Ви можете швидше пройти програму і досягти великих результатів у короткий термін під час щоденних занять. Але, по-перше, вам може не вистачити мотивації, ви втомитеся та вигорите. По-друге, інтервали між заняттями дають вам час перетравити новий матеріал, а за більш частих буде занадто великий обсяг інформації, щоб повністю переварити його. По-третє, так у вас залишатиметься час на інші цікаві заняття. Адже у вас можуть бути робота, сім'я, хобі, особисте життя та багато інших цікавих речей, крім англійської.

Якщо говорити про конкретні терміни

Ще раз наголосимо на тому, що треба думати не «як вивчити англійську за 3 місяці», а «як вивчити її добре і надовго». Але якщо ви хочете почути конкретні терміни за скільки можна вивчити англійську, орієнтуйтесь на готові курси.

EnglishDom має готові програми для підняття з Elementary до Pre-Intermediate, з Intermediate до Upper-Inermediate і так далі. Вони розраховані на 50 уроків по 50 хвилин. Плюс домашнє завдання. Тобто, якщо проходити три уроки на тиждень, то освоїти рівень можна менше ніж за чотири місяці. Тобто пройти всі сходи (від Elementary до Upper-Intermediate) реально приблизно за півтора роки.

Весь цей час вас супроводжуватиме викладач. Він акцентуватиме увагу на складних темах, тому так ви освоїте матеріал швидше, ніж поодинці.

Записатися на перше безкоштовне заняття можна за цим посиланням.

Читай также

Репетиторы английского языка в Одессе

Підводячи підсумок

Чи можна добре вивчити англійську за три місяці з початкового рівня? Теоретично можна. Але на практиці мало в кого вдасться. Набагато ефективніше розтягнути цей час і поступово, але впевнено просуватися до мети. Займатися з викладачем англійською онлайн або офлайн, виконувати вправи, занурювати себе у мовне середовище та постійно практикуватися. Тоді ви не просто отримаєте цю навичку, а збережіть її на довгі роки вперед.

Запрошуємо на курси англійської мови в Englishdom! Вивчайте англійську легко та спілкуйтесь з усім світом. Покращуйте навички швидко і ефективно та полюбіть власну англійську. Englishdom - ваш крок до нового рівня мовленнєвої майстерності!

Велика та дружна родина Englishdom