Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Вітаємо! Ми онлайн школа англійської мови Englishdom!

Ми гарантуємо унікальний підхід до навчання ваших співробітників:

👩‍💻

1100+ тічерів Englishdom надихають на досягнення поставленої мети. Викладач підбирається відповідно до специфіки бізнесу

🤓

24h доступ до екосистеми освітніх продуктів: матеріалів уроку, домашнього завдання, словникового тренажера, розмовних клубів

📱

За компанією закріплюється персональний менеджер. Доступ до 20+ курсів для самостійного навчання

30 серпня 2018
11 хв. читати

Як скласти резюме і CV на англійській

Немає часу? Збережи в

В Iнтернеті повнісінько інформації про те, як правильно написати резюме на англійській, а також порад, що робити та не робити при його складанні. Але ми поділимося з вами не просто черговою інструкцією, а підказками від носіїв англійської мови, які працюють в нашій школі.

Зміст статті:

Резюме або CV

А на англійську хіба не як CV перекладається? Взагалі-то, ні. CV, або ж Curriculum Vitae (в перекладі з латинської — це життєвий шлях), і resume сильно відрізняються по об’єму. Для резюме ввічливий максимум — пара сторінок, а для CV — стільки, скільки дозволяє ваші фантазія та життєвий досвід.

Згадайте завдання від вашого вчителя по літературі на літо — прочитати, до прикладу, «Війна і мир» повністю всі чотири томи. Розумієте тепер який це об’єм?

А тепер подумайте про збірник коротких змістів, який виручав вас неодноразово у таких ситуаціях. Пам’ятаєте, як мало (якщо порівнювати з оригіналом) там потрібно було прочитати? Так ось, CV — це повністю вся «Війна і мир», тільки присвячена вам, а короткий зміст — це резюме, яке теж про вас, але одразу по справі та без додаткових деталей, крім тих, що важливі потенційному роботодавцю.

Читайте також: Ви прийняті: як писати мотиваційні листи на англійській

Завжди уточнюйте, чи потрібно вам відправити CV на англійській, чи резюме. Не втомлюйте даремно рекрутера, йому же ж ще мінімум двадцять, а то і більше таких прочитати треба і не забути, що і як + потрібно прийняти рішення!

резюме на англійській мові

read also
Читай також

Наскільки добре ви знаєте фрази бізнес англійської?

Структура резюме на англійській з прикладами

Тут ми зупинимося на ключевих, з точки зору наших носiїв мови, пунктах, які будуть універсальними для будь-якого резюме.

Оформлення резюме

Радимо вам серйозно задуматися над тим, щоби зрозуміло і приємно оформити своє резюме:

  • Вибрати прості і зрозумілі шрифти.
  • Ключові пункти виділити жирним або підкреслити.
  • Використати всі елементи для форматування тексту: абзаци, відступи, списки, вирівнювання.

Не перегравайте з кольорами. Саме важливе, щоби інформація у вашому резюме легко читалась, а оформлення не відволікало від читання, а сприяло йому.

Contacts (контактні дані)

Розділ контакти, де ми вказуємо ім’я, прізвище, по батькові, контактні (електронний і фізичний) адреси. А раптом ви на роботу будете так довго їхати, що до початку робочого дня вже будете непродуктивні? Також потрібно вказати телефон і всі решта способи зв’язатися з вами. Ось вам і приклад резюме на англійській:

Bill Gates, 1835, 73rd Ave, Medina, Washington, US, 709-3100, [email protected]

резюме на англійській мові

Professional profile (картка спеціаліста)

Це такий собі крутий тізер або спойлер, де вказані самі-самі цікаві факти про вас, зв’язані з посадою, на яку ви претендуєте. І, раз вже це інформація тільки про себе, то всюди у резюме опускається "I", і "am" і "have", щоби скрізь не пістрявити своїм его (це я спеціаліст, це у мене є 5 років досвіду, і т.і.).

В західних компаніях давно прийнято так робити, щоби HR-менеджер відкрив ваше резюме та одразу знайшов те, ради чого з вами варто зв’язуватися чи взагалі, брати на роботу з руками та ногами. Ось простий приклад резюме англійською:

4+ years of professional experience in sales management. – Понад чотири роки досвіду роботи у сфері керування збутом.
Excellent managing skills and ability to work to tight deadlines. – Відмінні управлінські навички та вміння працювати у стислі терміни.
Заняття англійською по Скайпу в EnglishDom - Подай заявку зараз і отримай безкоштовний урок!: 

Skills (ключові навички)

Навички. Тут вже складно щось напудрити, просто беремо ті, які відмінно підходять до посади, і перераховуємо їх:

Knowledge of Oracle, SAGE and all Microsoft Office Apps. – Знання Oracle, SAGE та всіх додатків Microsoft Office.
Excellent communication skills and ability to present complex information in an easy to understand format. – Відмінні комунікаційні навички та вміння передавати складну інформацію доступно.

Experience (досвід роботи)

Досвід роботи. Пишемо про всі свої заслуги, ордени та реальні досягнення у зворотньому порядку — від самого нещодавнього до більш ранніх періодів роботи. Обов’язково вносимо інформацію про назви компаній, посади, період роботи та досягненнях на позиції на той період.

Якщо ви працювали в невеликій і не особо відомій компанії, постарайтеся дати посилання на більш видатних і більших партнерів, з якими довелося мати справу. Розглянемо наочніше:

LANGFORD PARTNERSHIP, Sacramento – назва компанії й місто.
Financial Analyst – фінансовий аналітик.
September 2011Present – період роботи з вересня 2011 року по нинішній час.
Created financial reports and supported all areas of responsibility within a 5 person finance team. – Створював фінансові звіти та підтримував усі сфери відповідальності у команді з 5 фінансистів.
Process journal entries and perform accounting corrections to ensure accurate records. – Обробляю журнальні записи та виробляю коригування в офіційній звітності, щоби забезпечити точність записів.

Ви, можливо, вже зауважили, що минулі заслуги й досягнення описані за допомогою минулого часу, а поточні обов’язки — за допомогою теперішнього. І, знову ж таки, всюди пропущено «I».

Education (освіта)

Освіта. Тут все просто — перераховуємо назву ВУЗу, факультет, спеціальність і дату випуску, а також всі ті сертифікати та курси, які ми пройшли:

GROVER COLLEGE, Alamosa – назва ВУЗу й міста
MBA with Accounting Concentration – ступінь магістра по бухгалтерському обліку
June 2008 – період отримання ступеню

Other skills (iнші навички)

Не дивлячись на назву, цьому розділу також варто приділити увагу і внести сюди все, що не зовсім стосується цікавої нам роботи, але те, що варто згадати. А ще, звичайно ж, вкрай бажано написати рівень володіння англійською мовою в резюме.

До речі, стандартно є такі варіанти: Elementary – базовий, Intermediate – середній, Upper-Intermediate – вище середнього. Гадаємо, що говоримо впевнено й швидко – Fluent.

Great experience in Adobe Creative Suite (InDesign, Illustrator, Photoshop), intermediate level of English. – Великий досвід в Adobe Creative Suite (InDesign, Illustrator, Photoshop), знання англійської на середньому рівні.

як написати резюме на англійській мові

Cover letter (супровідний лист)

Супровідний лист — не зовсім розділ резюме, але те, що спочатку побачить рекрутер, адже він чи вона спочатку відкриють лист, до якого ви прикріпили своє резюме, а вже потім і саме резюме.

Оформлення листа має бути у діловому стилі. Лист починаємо зі звернення: «Dear Mr. Edisson», наприклад. Краще знайти профіль HR-а у соцмережах і звернутися до нього чи до неї на ім’я — це 100% буде плюсом в карму!

Далі представляємося і пояснюємо, чому нам цікава вакансія. Щоби пояснити, чому на цю посаду підходимо тільки ми, розписуємо всіма барвами свої skills and achievements. Наприклад, «My security plugin for Windows browsers made their work faster.» – Плагін безпеки мого творіння прискорив роботу Windows браузерів!

Вас також може зацікавити: Онлайн курс підготовка до співбесіди на англійській

В кінці листа дякуємо за увагу – «thanks for your attention», і що взагалі будемо раді відповісти на любі питання, а то і під’їхати на співбесіду – «feel free to contact me for more details». Ввічливо закінчуємо лист черговою фразою «Regards», т.б. «З повагою», а не «See you later, alligator.»

Шаблон резюме англійською мовою

Dear Mr. Edison, I am highly interested in your position at findajob.com. – Шановний містер Едісон, я високо зацікавлений у вашій вакансії, яку я знайшов на findjob.com.
In my last job I managed a $350,000 budget, with a reduction of costs totaling 15% over two years. – На минулій роботі я керував бюджетом у 350 000 доларів, знизив витрати в загальній сумі на 15% за два роки.
Thank you for your time. Please, contact me for any relevant information. – Дякую за приділений час. Будь ласка, звертайтесь, якщо знадобиться будь-яка додаткова інформація.
Regards, Andrew Wilson. – З найкращими побажаннями, Ендрю Вілсон.
Читайте також: В чому різниця між Work, Job, Occupation, Career і Profession

Зверніть увагу на те, що в cover letter ми вже можемо писати I am, I have. А, якщо ви зовсім нещодавно досягли якихось вершин або тільки що закінчили курс англійської, про це можна сказати за допомогою Present Perfect – «I have just finished an Intermediate English course.» – Я тільки що закінчив курс англійської мови середнього рівня.

як написати резюме на англійській мові

Помилки при написанні резюме

Поговоримо і про типові помилки при складанні резюме.

  • Об’єм більше ніж 2 сторінки.
  • Погане візуальне оформлення і суцільний текст без абзаців.
  • Відсутність professional profile (спойлер про себе і про те, які круті наш досвід і навички) — так ви змусите рекрутера читати всі дві сторінки вашого резюме.
  • Недостатні контактні дані. Так ваше резюме одразу попадає в кінець переліку і навіть є ризик, що його просто пропустять.
  • Недостатні дані про минуле місце роботи. Це виглядає підозріло та одразу знижує ваші шанси отримати бажану посаду.
  • Вказівки коротких періодів роботи у розділі “Experience”. Вони можуть відлякати потенційного роботодавця (за виключенням участі у проектній роботі — в такому випадку обов’язково згадайте, що це був короткостроковий проект).
  • Не релевантний досвід — не пишіть, як на будові літом працювали, якщо хочете стати фінансовим аналітиком.
    Використання I am й I have все в тому ж розділі «Experience». Як пояснили наші носії. це дурний тон і зайва трата символів.
  • Сертифікати та навички, яких немає. Все легко перевіряється і, якщо ви вказали рівень знання англійської мови в резюме, наприклад, як у нейтіва, а на ділі — зі словником, і то соромлюсь, ви точно потрапите в незручну ситуацію. Краще пройти курс підготовки до співбесіди, до якої входить і складання резюме англійською мовою, або ж бізнес курс.

До речі, в нас якраз є такі курси та круті викладачі, які легко зможуть вас підготувати й допомогти у складанні резюме. Так що сміливо записуйтесь на безкоштовний ввідний урок в Englishdom.

  • Відсутність супроводжувального листа. Використовуйте будь-яку можливість привернути увагу до своєї кандидатури, у тому числі й cover letter.

Сподiваємось, що наша стаття допоможе вам скласти резюме правильно, а ось відео, яке стане в нагоді при проходженні співбесіди.

Тест з англійської мови "Business Expressions"

Структура тесту

У цьому тесті 10 питань. Структура у всіх питань однакова. Вам пропонується питання та 3 варіанта відповіді на нього. Вам потрібно вибрати правильний варіант із запропонованих. Правильний варіант завжди один, або варіант "не знаю". Цей варіант ми додали для прозорості тесту, щоб ви не грали у вгадалки. Отже, якщо ви не знаєте відповіді, так і відзначайте.

Пройдіть тест і дізнайтесь, чи достатньо добре ви знайомі з бізнес виразами на англійській мові.

Let’s get started!

136

Результати тесту

0 – 4 правильних відповідей: Потрібно ще трішки попрацювати над знанням бізнес термінології і повторити тест.

5 – 7 правильних відповідей: Кілька разів помилились, але з бізнес виразами на англійській ви знайомі доволі добре.

8 – 10 правильних відповідей: Вау! Ви чудово знайомі з бізнес термінологією в англійській мові. Продовжуйте вивчення і успіх супроводжуватиме вас завжди.

read also
Читай також

Національні свята Великобританії

Заключення

Навчання на курсах англійської мови Englishdom - це ваш шлях до вільного спілкування з усім світом. Розкрийте свій потенціал, отримуйте нові можливості з правильно сформованим резюме на англійській та відчуйте справжню свободу мовлення. Freedom to speak with the world.

Впевнені, що ви зробите правильні висновки й відповідально підійдете до складання резюме, а також ретельно його перевірите, адже це — заклад вашого працевлаштування. Успіхів на шляху!

Велика та дружна сім’я Englishdom