Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

27 березня 2023
7 хв. читати

Як успішно викладати англійську мову онлайн

Немає часу читати? Збережи в

Зміст статті:

notebook image

Перевір свій рівень англійської

Це безкоштовний комплексний тест, який допоможе визначити твій рівень володіння мовою за всіма параметрами:

  • Граматика
  • Словниковий запас
  • Читання
  • Сприйняття мови на слух

🕣 🇬🇧 Тест триватиме до 15 хв

Навчальний процес в онлайн форматі має масу переваг перед традиційними методами викладання англійської мови. Онлайн-навчання набагато економічніше й ефективніше, оскільки не вимагає витрат на дорогу і не змушує викладача й учня залишати свою комфортну зону. Однак, перш ніж приймати рішення стати онлайн репетитором, варто ретельно оцінити всі можливі аспекти цієї професії.

Поїхали!

Як стати онлайн репетитором англійської мови

Якщо ви викладач або студент, та бажаєте допомагати іншим у вивченні англійської мови онлайн, то стати онлайн учителем може бути відмінним для вас варіантом. Однак перед тим як з головою зануритися в захопливий світ репетиторства, слід до цього ретельно підготуватися.

Зараз ми детальніше зупинимося на тому, як стати онлайн репетитором англійської мови:

1. Чесно визначте свій рівень англійської мови.

EF SET: безкоштовний онлайн-тест, розроблений експертами в галузі мовних технологій. Він оцінює ваші знання англійської мови за міжнародною шкалою рівнів CEFR (Загальноєвропейські компетенції володіння мовою) та надає детальний аналіз результатів.

Cambridge English Placement Test: безкоштовний онлайн-тест, який допоможе вам визначити свій рівень англійської мови за шкалою CEFR.

2. Аби стати справжнім онлайн репетитором, вам потрібно не тільки знати англійську мову, а й вміти ефективно та цікаво викладати її онлайн. Для цього можна пройти тематичні курси та програми, які дозволять вам прокачати цю навичку.

3 Зареєструйтеся на онлайн-платформі, яка надає послуги онлайн-репетиторства.

4. Створіть свій профіль і опишіть свій досвід і кваліфікації. Переконайтеся, що ваш профіль відображає всі ваші навички та знання, щоб залучити більше студентів.

Розміщуйте оголошення та просувайте свій профіль. Чим більше студентів дізнаються про вас, тим вище шанси на отримання клієнтів та успішну кар'єру в онлайн-репетиторстві.

Важливо наголосити, щоб стати успішним онлайн-викладачем з англійської, потрібно постійно вдосконалювати свої навички, вміти знаходити індивідуальний підхід до кожного учня і прагнути допомогти їм досягти поставлених цілей. Ви можете записатися на безкоштовний онлайн-урок англійської мови, щоб дізнатися свій рівень і подивитись на процес онлайн викладання зі сторони.

Читай також

Чи можете ви відрізнити Get used, be used to від used to?

Переваги та недоліки онлайн навчання студентів в Інтернеті

Кар'єра репетитора з англійської мови може запропонувати безліч переваг для тих, хто обирає цей шлях. Як стати онлайн учителем англійської ви вже знаєте, давайте тепер зупинимося навіщо це вам:

  • Вільний графік роботи, який дозволяє розподіляти навантаження і гнучко планувати час.
  • Мобільність - ви можете проводити заняття в будь-якому місці (за наявності стабільного Інтернету).
  • Можливість обирати своїх учнів і припиняти заняття, якщо не вдалося встановити належний контакт.
  • Відсутність суворих босів, що забезпечує більшу свободу і незалежність у роботі.
  • Свобода у виборі методики навчання і можливість змінювати її в процесі, якщо ви бачите, що є необхідність у коригуванні програми
  • Ринкова заробітна плата.
  • Можливість постійного професійного зростання.

Як і в будь-якій роботі, в онлайн-репетиторства є свої "темні сторони", як-от:

  • Проблеми з технічним забезпеченням: погана якість зв'язку, вимкнення Інтернету або інші проблеми з обладнанням, які можуть перервати онлайн заняття.
  • Труднощі з дисципліною: деякі студенти можуть відчувати проблеми із самодисципліною під час онлайн-занять. Легко відволікаються, переключаються на інші справи, що може суттєво вплинути на якість засвоюваних знань.
  • Стабільність доходу: не завжди можна передбачити або гарантувати кількість своїх потенційних студентів.
  • Характер студентів: онлайн репетитору важливо бути максимально гнучким. Програма, яка ідеально підходить одному студенту, ще не означає, що підійде іншому. Важливо правильно оцінювати рівень володіння англійською у свого студента і мету, яку він ставить, приступаючи до вивчення англійської мови.

Як викладати англійську мову онлайн

Викладання англійської мови онлайн має свої особливості та вимагає від викладача використання спеціальних підходів та інструментів для навчання.

  • Використання спеціального програмного забезпечення: наприклад Zoom, Skype, Google Meet та інші. Ці програми забезпечують комунікацію в режимі реального часу, можливість передачі матеріалів і демонстрації презентацій.
  • Гнучкість: викладання онлайн дає більшу гнучкість у виборі часу для занять і місця для навчання. Студенти можуть займатися в будь-якому місці, де є інтернет-з'єднання, і не обмежені будь-яким одним місцем.
  • Використання інтерактивних інструментів: такі як квізи, ігри та онлайн-тести, щоб зробити заняття більш захопливими та ефективними.
  • Індивідуальний підхід: в онлайн-навчанні викладачі можуть максимально сфокусуватися на індивідуальних потребах кожного учня та адаптувати уроки відповідно до їхнього рівня знань.
  • Більше можливостей для аудіювання та розмовної практики: студенти можуть слухати аудіо та відеофайли, брати участь в онлайн-дискусіях і спілкуватися з викладачем та іншими студентами.
Найголовніше, перед початком онлайн уроку, подбайте про те, щоб вас протягом 45 хвилин ніхто не турбував ;-)

Види онлайн викладання

Існує безліч підходів, як викладати англійську мову онлайн. Згодом ви, як онлайн репетитор, неодмінно виробите свій. Ми ж можемо вам порекомендувати звернути увагу на такі моменти:

  1. Створення інтерактивних уроків: залучення студентів до навчального процесу шляхом використання інтерактивних завдань, ігор, вікторин тощо. Це сприяє не тільки їм вчити мову, а й мотивує не зупинятися на досягнутому.
  2. Використання аудіо- та відеоматеріалів: допомагає студентам покращити свою вимову, розуміння мови на слух та словниковий запас.
  3. Диференціація навчальних завдань: студенти з різним рівнем знання мови потребують різних завдань, з відповідними рівнями складності, тому важливо підбирати матеріал індивідуально.
  4. Використання сучасних технологій: значно полегшує процес навчання.
  5. Зворотній зв'язок: зворотний зв'язок є ключовим аспектом успішного викладання. Так само репетитор має серйозно ставитися до питань студентів.
  6. Адаптація навчальної програми: викладач повинен бути вкрай уважним до матеріалів, які дає студенту, і бути готовим вносити в нього доповнення, якщо того вимагає навчальний процес.

Основні принципи роботи онлайн учителя

Як викладати англійську мову онлайн новачкові? Як перейти від теорії до практики? Стартуйте навчання онлайн з одного студента та поступово, крок за кроком, напрацьовуйте базу контактів, а також створюйте свій унікальний навчальний "tone of voice".

Кожен студент індивідуальний, зі своїм рівнем володіння англійською та цілями її вивчення, не кажучи вже про характер і світогляд.

Навчаючи діток, завжди будьте на зв'язку з їхніми батьками. Це дозволить вам швидше досягти прогресу в навчанні.

Щоб подолати "боязнь першого уроку онлайн", ви можете заручитися підтримкою знайомих і друзів, викладаючи їм англійську онлайн безкоштовно. Цією практикою краще не зловживати. І щойно відчуєте в собі сили, переходьте до пошуку студентів "зі сторони".

Не припиняйте працювати над собою! Беріть участь у професійних семінарах, вебінарах, тренінгах, адже саме у ваших руках, майбутній успіх ваших студентів!
Читай також

Gonna, Wanna, Gotta, Coulda, Woulda, Shoulda, Musta - популярні англійські скорочення

Висновки

Онлайн викладання може стати як додатковим джерелом доходу, так і навіть основною роботою на повний робочий день. Багато хто обирає саме цей варіант, оскільки він надає більшу гнучкість та контроль над власним графіком роботи. Однак, необхідно враховувати, що ця професія вимагає постійного вдосконалення своїх знань і навичок, а також побудови довірчих стосунків зі студентами. Тільки тоді ви зможете стати справжнім професіоналом у своїй галузі та досягти успіху в кар'єрі.

Бажаємо вам прийняти правильне рішення, й ніколи не зупинятися на досягнутому!

Велика і дружна сім'я Enlishdom