Для корректной работы сайта в вашем браузере должны быть включены файлы Сookie

Мы ценим ваше мнение. Оставьте отзыв о том, как проходит обучение.

credit card У тебя осталась незавершенная покупка: занятий с 
смотреть

Привет! Мы – онлайн-школа английского Englishdom

Мы предлагаем 3 варианта обучения:

👩‍💻

Индивидуальные онлайн-уроки с преподавателем на нашей интерактивной платформе ED Class

🤓

Самостоятельное изучение английского на нашем сайте в онлайн-тренажере

📱

Либо обучение в мобильном приложении Ed Words, или на современной онлайн-платформе и в разговорных групповых занятиях

12 декабря 2022
9 мин. читать

Курси англійської з носієм

Нет времени? Сохрани в

Содержание статьи:

Вільне володіння англійською мовою — ключ, за допомогою якого можна відкрити багато дверей. Англійська дає змогу відчувати себе впевнено під час навчання у закордонних школах та вишах, співбесід, ділових перемовин з іноземними партнерами, стажувань і подорожей. 

Серед методик вивчення іноземної мови все більшої популярності набувають курси англійської з носієм.

Чи підійде такий варіант саме вам?

Давайте розберемося!

Переваги та недоліки вивчення англійської з носієм мови

Хто такий носій мови? Це людина, яка належить до певної мовної спільноти, активно вживає мову в повсякденному житті та володіє її нормами. Зазвичай ця мова є для носія рідною, він думає і говорить нею з дитинства.

Зверніть увагу: існують певні лінгвістичні критерії, яким має відповідати носій мови:

  • відсутність акценту;
  • спонтанне мовлення без затримок;
  • засвоєння мови в період раннього дитинства від дорослих, які є носіями мови;
  • інтуїтивне знання мови, зокрема здатність несвідомо вловлювати та розуміти звернену до оточуючих мову;
  • комунікативна компетентність, яка передбачає оцінку мовних ситуацій та відповідну до прийнятих норм поведінку;
  • сприйняття себе як члена конкретної мовної спільноти.

Вивчення англійської з носієм мови онлайн, як і будь-яка методика, має свої переваги та недоліки. Обов'язково враховуйте їх, вибираючи цей формат навчання.

Англійська з носієм мови: переваги

  1. Виключно англомовне середовище. Носії не володіють вашою рідною мовою, а тому вам слід готуватися до спілкування тільки англійською протягом уроку. Можливо, спочатку це здаватиметься надскладним завданням, але вже за кілька занять вам буде все простіше порозумітися з іноземним викладачем.  
  2. Сучасна англійська мова з носієм. Викладач навчатиме вас саме тієї мови, яка використовується у його рідній країні. Він познайомить з актуальними мовними конструкціями та сленгом, а також словами і фразами, які вже не вживаються. Такий підхід допоможе вам впевнено спілкуватися з представниками іншої країни у будь-яких ситуаціях — від відвідування супермаркету до обговорення бізнес-партнерства.
  3. Швидке подолання мовного бар'єру. Англійська з носієм — не чарівна паличка. Але цей формат стане викликом, який допоможе вам якнайшвидше почати розуміти викладача та розмовляти з ним. Якщо ви азартна людина та полюбляєте челенджі, англійська з носієм мови стане ідеальним рішенням. 
  4. Сприйняття мови на слух. Зазвичай іноземці розмовляють дуже швидко. При цьому губляться закінчення слів і вони зливаються між собою. Ще одна проблема для початківців — слова, схожі за вимовою, але різні за значенням. Єдиний спосіб швидко почати розуміти звернену до вас мову іноземців — спілкуватися з носіями. 
  5. Перехід від перекладу окремих фраз до здатності думати англійською. Суттєвий недолік вивчення іноземної мови з україномовним викладачем — необхідність постійно перекладати слова та речення. Але це може стати шкідливою звичкою, яка заважатиме вчитися відразу думати англійською. Англійська з носієм мови допомагає запам'ятовувати шаблони для різних ситуацій, використовувати їх під час спілкування з викладачем та шукати синоніми. 
  6. Знайомство з культурою іншої країни. Мова — один із найважливіших елементів культури будь-якого народу. Вона дає змогу ближче познайомитися з побутом, історією та традиціями іншої країни. Завдяки англійській з носієм мови онлайн ви більше дізнаєтеся про повсякденне життя американців і британців, їхні свята, визначні події та особливості світогляду.

Недоліки вивчення англійської з носієм

  1. Нерозуміння викладача. На початку спілкування з носієм вам буде важко через його швидке мовлення, нетипові конструкції, незнайомі слова, фразеологізми та ін. 
  2. Висока інтенсивність занять. Не варто починати вивчати англійську з носієм мови з нуля. Цей формат потребує постійної концентрації, підвищеної уваги, розуміння іноземної мови та володіння базовими розмовними навичками. Без попередньої підготовки такі заняття можуть виявитися недостатньо ефективними.
  3. Проблеми з граматикою. Граматичні правила різних мов суттєво відрізняються. Зокрема, сподіватися на аналогічні норми в українській та англійській мовах не варто. Чи вдасться вам зрозуміти відмінності під час спілкування з носієм? Однозначно відповісти на це питання неможливо.
Читай также

Предлоги в английском (видео)

Як вибрати викладача-носія для занять англійською?

Англійська з носієм — формат, який вас влаштовує? Залишилося тільки правильно вибрати викладача. Пам'ятайте, що не кожен носій може викладати іноземну мову. Чому?

  1. Рівень грамотності. Американці та британці, як і наші співвітчизники, володіють англійською мовою на різних рівнях. Перш ніж починати заняття з іноземцем, необхідно впевнитися, що він не припускається граматичних, лексичних, орфографічних та інших помилок.
  2. Вміння пояснювати. Носій — освічена людина? Але це ще не означає, що він зможе пояснити необхідні правила іншим. Чимало людей навіть не замислюються над тими чи іншими нормами, використовуючи їх автоматично.  

 

Продуктивні заняття можливі тільки з носіями, які мають відповідну підготовку.

Яким критеріям має відповідати викладач?

Профільна освіта

Співпрацюйте з носієм, який має диплом викладача англійської мови. Педагогічна освіта гарантує не тільки високий рівень знань, а й уміння передавати їх учням. За наявності диплома у викладача ви можете бути впевненими, що заняття допоможуть досягти бажаного результату. 

Розроблена навчальна програма

Вивчення англійської з носієм — це повноцінний навчальний процес. Він неможливий без наявності чіткого плану та структури занять. У вашого потенційного викладача є готова програма? Це точно надає йому більше переваг!

Виконання основних функцій

Яка роль викладача на занятті? На нього покладаються такі обов'язки:

  • Пояснення правил, тонкощів утворення мовних конструкцій, використання окремих слів та ін. 
  • Постановка правильної вимови та тренування розмовної англійської. Викладач має навчити вас правильно вимовляти звуки та слова, будувати фрази та речення. У цьому випадку недостатньо тільки опанувати теорію. Вам потрібно регулярно спілкуватися з людиною, яка вільно володіє англійською та може вас виправити у разі потреби.
  • Контроль виконання домашніх завдань. Англійська з носієм передбачає самостійну роботу, перевірку якої здійснює викладач. Вона обов'язкова як для курсів, так і для індивідуальних занять із репетитором. Тільки комплексний підхід із самостійним опрацюванням матеріалу дасть змогу якнайшвидше перейти до вільного спілкування англійською.   

Позитивні рекомендації

Ознайомлення з відгуками учнів — найкращий спосіб зрозуміти, чи підійде вам саме цей викладач. Дізнайтеся про їхні результати та враження від занять, манеру спілкування носія. 

У яких випадках варто обрати репетитора — носія англійської мови?

Вивчення іноземної мови з носієм — формат, який підійде не кожному студенту. За яких умов це буде дійсно корисно та ефективно?

Базове володіння англійською мовою

Якщо ви зовсім не знаєте англійської, заняття з носієм будуть занадто важкими і непродуктивними. Чому? Викладач просто не зможе виконати свої функції через те, що ви його не зрозумієте.

 

У такому випадку новачкам необхідно самостійно, у вільний від занять час, опановувати граматичні правила, поліпшувати мовлення та тренувати розуміння сприйнятого на слух. Якщо ви не будете цього робити, порозумітися з викладачем не вдасться.

Знання граматики

Вивчення англійської граматики — особлива складова, яка потребує постійного вдосконалення. Навіть якщо ви маєте високий рівень знань, іноді без підручників або консультації експерта не обійтися.

Опанувати граматику з нуля за допомогою носія — завдання з «зірочкою». Для продуктивної співпраці з таким викладачем краще вже знати основні правила.

Навички розмовного спілкування

Щоб співпраця з носієм мала результати, необхідно розуміти його і вміти донести свої думки. Для ефективного спілкування потрібен хоча б мінімальний словниковий запас.

 

Ви володієте англійською хоча б на базовому рівні? Англійська з носієм може допомогти вам поліпшити свої знання!

Читай также

Money matters или английские идиомы о деньгах

ТОП-5 сайтів для практики англійської мови з носіями

Де можна практикувати розмовну англійську? Один із найпоширеніших варіантів, доступних кожному, — спеціальні сайти для вивчення іноземних мов. Вони створені для навчання та спілкування на різноманітні теми з англомовними співрозмовниками. На таких порталах ви можете не тільки поліпшити рівень англійської, а й знайти нових друзів.

EASY LANGUAGE EXCHANGE

Одна з найбільших розмовних онлайн-спільнот у світі об'єднує понад 100 000 користувачів із 56 країн. Усе, що вам потрібно, — знайти на сайті користувача, з яким ви хочете спілкуватися та вдосконалювати володіння іноземною мовою.

 

Спільнота ELE — це однодумці, зацікавлені в поліпшенні розмовних навичок. Користування платформою безкоштовне. Додатково ресурс пропонує уроки, тестування та насичений мотиваційний блог.

Italki

Цю глобальну мовну спільноту створено для користувачів, які шукають досвідчених сертифікованих викладачів англійської мови. Ви можете підібрати педагога, враховуючи ваш актуальний рівень знань, мету вивчення мови, бюджет та особливості розкладу.  

 

Завдяки індивідуальним заняттям ви можете не тільки поліпшити англійську, а й дізнатися більше про діалекти та культуру країн та їхніх окремих регіонів. Для додаткової розмовної практики сайт організовує онлайн-зустрічі зі студентами з різних куточків світу.

My Language Exchange

Можливостями мовної онлайн-спільноти користується понад трьох мільйонів студентів зі 175 країн. Платформа гарантує веселі й продуктивні заняття, які проводяться кваліфікованими викладачами за затвердженими планами.

 

Крім уроків, на вас чекають спілкування з друзями за листуванням, бібліотека, дошки оголошень та цікаві ігри для збільшення словникового запасу. 

CoffeeStrap

Сучасний сервіс, створений за принципом чат-рулетки. Орієнтуючись на ваші інтереси, платформа пропонує співрозмовників, здатних допомогти у вирішенні мовних задач або інших питань. Жодних нудних вправ — тільки цікаві розмови з яскравими особистостями!

Busuu

За допомогою сайту ви можете поєднувати ефективні уроки від експертів зі спілкуванням із носіями зі спільноти. Понад 120 млн користувачів з різним вихідним рівнем навчаються за індивідуальним розкладом у будь-який зручний час та використовують інноваційну технологію для запам'ятовування слів.

Онлайн курси англійської Englishdom - це ваш найкращий супутник у підвищенні рівня володіння мовою. Навчайтеся легко та ефективно, отримуйте знання, що відкриють перед вами безліч можливостей. Англійська – ключ до свободи обирати.

Englishdom #надихаємовивчити