Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

1 листопада 2018
24 хв. читати

Які книги читати на англійській мові

Немає часу? Збережи в

Якщо ви любите читати, але боїтеся почати з об’ємного і повноцінного англійського роману, не варто хвилюватися! Адже існує велика кількість англійської літератури, адаптованої саме до вашого рівня володіння англійської.

Так, повне уявлення про художній твір ви, можливо, отримаєте трохи пізніше. Але погладити себе по голові і привітати з першою прочитаною англійською книгою можна вже починаючи з рівня Elementary.

Хороша англійська книга — це ні з чим незрівнянне задоволення, натхнення і привід задуматися про щось важливе. Крім того, це ще і відмінний ресурс для розширення словникового запасу, розвитку навичок читання, зміцнення знань по граматиці й орфографії.

Обговорімо одні з кращих книг на англійській для покращення ваших навичок! Let's do this!

Зміст статті:

Чому варто читати книги на англійській

Читаючи книгу, ви не гаєте час, відволікаючись на всілякі там субтитри, і ми не хочемо сказати, що фільми, серіали та інші відео мають піти на другий план. Просто книга — це завжди більш захопливе!

Орієнтуючись на своє розуміння, ви можете спробувати зрозуміти весь сенс цілком, і хоча деякі абзаци можуть вимагати вашої додаткової уваги, решта все ж будуть зрозумілі й без детального вивчення. Читати книги корисно і круто! Такому вмінню позаздрить кожен, адже навіть найкращий переклад у чомусь поступається оригіналу. Крім того, не секрет, що мова начитаної людини завжди звучить правильно, красиво і солідно. Keep that in mind!

читати книги англійською

read also
Читай також

25 цікавих журналів англійською мовою

Цікаві книги на англійській для початківців

Друзі взнали, що ви серйозно захопилися вивченням англійської і тепер закидають вас англомовною літературою, а ви не можете її подужати? That's not what you need. Спробуйте інші і не насилуйте свій мозок!

На наш погляд, починати знайомство з англомовною літературою можна з таких оповідань англійською мовою для початківців (книги на англійській для рівнів Elementary і Pre-Intermediate):

  • "Diary of a Wimpy Kid" by Jeff Kinney. «Щоденники слабака» Джеффа Кінні.

Дитяча література, небагато тексту, проста мова зі сленгом і без, гарний американський гумор, оригінальне оформлення книги у формі щоденника з малюнками та помітками на полях. Все виглядає як справжній щоденник хлопчиська, і, відповідно, книга буде цікава маленьким хлопчикам (а, можливо, і не тільки маленьким).

  • "Best Short Stories" by O. Henry. «Оповідання» О. Генрі.

О.Генрі (повне ім’я William Sydney Porter) зі своїми короткими історіями, буде дуже актуальний як раз на один вечір. Його книги зручні для занять англійською, бо короткі не тільки самі оповідання, але і речення.

Сюжет кожної історії оригінальний (повторюваних немає). В загальному зачеплені теми опису суспільства, соціальних проблем і психології. Приємним «бонусом» будуть оптимізм, який усуває неприємності життя, дотепність і неочікувані кінцівки.

"There are stories in everything. I've got some of my best yarns from park benches, lampposts, and newspaper stands." - O. Henry
  • "The Stories of Ray Bradbury" / Оповідання Рея Бредбері.

Рей Бредбері -- один з кращих майстрів коротких оповідань, який вміє нагнітати атмосферу на неймовірно маленькому хронометражі. Не встигнете кавусю допити, а все вже сталося!  And you're like, "What the..?!" Але ж це позитивне «what the»! Одна оповідь — один урок.

Яркий приклад освоєння англійської за читанням. В текстах багато діалогів, що значно прикрашає книгу. А в її кінці є коротка інформація про країнознавчі, історичні і географічні реалії описуваного періоду, яка допоможе вам краще орієнтуватися у тексті. Profit!

"Life's best to those who live the least of it." - Ray Bradbury
  • "Theatre" by Somerset Maugham. / «Театр» Сомерсет Моэм

Розумна і тонка книга про несподіваний роман популярної театральної актриси з юнаком — ровесником її сина. Все геніальне — просто — це якраз про цю книгу. І простота мови тут геніальна зовсім не від убогості словникового запасу.

Сюжет і персонажі твору захоплять вашу увагу настільки, що захочеться читати, не зупиняючись, поки не дійдете до останньої сторінки. Exciting English over here!

  • "Misery" by Stephen King. / «Мізері» Стівена Кінга.

Роман, звичайно, не призначений для людей з крихкою душевною організацією, але сюжет при цьому не позбавлений своєрідної витонченості -- приблизно як слон на арені в цирку. Проте «загорнуте» все це в зручні для читання речення і цікаві думки. Деякі кажуть, що роман настільки моторошний, що від нього неможливо відірватися!  

«Мізері» — це не містика і не фантастика, а сама справжня реальність. Він доводить, що сильніше всього налякати людину може не який-небудь монстр чи примара — а звичайна жінка, яка не дружить з головою.

Читаючи цю книгу, розумієш, що таке могло статися і в реальному житті. Від чого стає ще страшніше. Що і говорити! З Кінгом точно сумувати не прийдеться! Якщо до цієї пори не бачили фільм, обов’язково подивіться. Але з початку рекомендуємо прочитати книгу на англійській, адже в ній є багато захопливих моментів, які опущені у фільмі. Останній, до речі, рахується однією з кращих екранізацій творчості великого письменника.

читати книги англійською мовою

Читайте також: Як читати англійські книги — поради для початківців.
Наскільки ефективна англійська по Скайпу: 

Книги на англійській для Intermediate

Багато людей рахують читання повільним і доволі виснажливим процесом. Вивчати англійську по серіалам або пісням набагато захопливіше. Але це тільки на перший погляд. Якщо зануритись у питання глибше, то переваги такого підходу до вивчення англійської мови одразу стануть помітними.

Англійська література здібна дивувати різноманіттям не гірше нашої, а то і краще. Якщо ви змучилися читати легенькі книжки на англійській або одну навчальну літературу і готові підняти свій рівень з середнього до Upper-Intermediate, то наступна підбірка книг на англійській для рівня Intermediate для вас.

  • "The Great Gatsby" by Scott Fitzgerald. / «Великий Гетсбі» Френсіса Скотта Фіцджеральда.

Красива детективно-трагічна любовна історія, яка належить до, так званого, американського «століття джазу».

Після війни таємничий Джей Гетсбі, мільйонер який досягнув успіху своїми силами, переслідує багатства і даму, якою він поступився більш рішучому джентльмену.

Гетсбі купує особняк навпроти її дому і влаштовує щедрі вечірки, намагаючись спокусити її. Роман про людину, яка взяла і зробила, а не годувала себе обіцянками, як багато з нас. Підійде для рівня «Intermediate» і «Pre-intermediate».

книжки на англійській мові

  • "English as a Second F*cking Language" by Sterling Johnson.

Високоповажний професор Стерлінг Джонсон і Вчена Рада загальновизнаних експертів-лінгвістів представляють вашій увазі цікаву пародійну книжку-підручник на англійській мові, яка точно зробить ваш день веселіше, а то і врятує від поганого настрою.

Про лайки ви, звичайно, дізнаєтесь і так, але краще зробити це в кумедній і доступній формі, ніж з інтернету, де можна наплутати значеннями, винайти яке-небудь застаріле слово і засоромити не тільки себе, а і співрозмовника.

Ми б однозначно назвали цю книгу підручником для дорослих. Кожному слову, його похідним і синонімам присвячена окрема стаття, де пояснюються значення цих слів, різниця у відтінках значення. Також є приклади правильного/неправильного використання, а в кінці навіть є невеликий жартівливий екзамен.

Не дивлячись на всю непристойність, вона є дуже корисною для розширення словникового запасу, особливо для тих, хто збирається їхати за кордон на довгий час. І якщо лайка добра для Шекспіра і для Королеви Англії — ви можете «bet your ass», що вона добра і для вас. Sorry, but it sounds good.

"I don’t know what the f*ck to say." - from «Opus Pistorum» by Henry Miller
  • "Eat, Pray, Love. Made Me Do It" by Elizabeth Gilbert.

Бестселер сучасності. Сама автор говорить, що писала цю книгу для того, щоби її зрозуміли в любій точці планети. Книга про те, як можна знайти радість там, де її не чекаєш, і як не потрібно шукати щастя там, де його не буде. Історія подорожей і пошуку себе чіпляє з перших рядків.

А ми можемо поєднати приємне з корисним: і мову підтягнути, і надихнутися пригодами головної героїні. Why not?

  • "A Street Cat Named Bob" by James Bowen.

Книга вчить вірити, не дивлячись ні на що, у перемогу над своїми слабкостями, у дружбу і людську доброту.

Ви коли-небудь читали про світ очима кота? Це вкрай захопливо! Коли ти вже перестаєш вірити у світле майбутнє, і руки просто опускаються, раптом у темряві виникає пара хитрих зелених очей. Боб повертає любов до життя і надихає.

Обов’язково прочитайте цю нескінченно душевну і добру книгу. Будете сміятися і плакати!  We guarantee! Дуже незвичайна й актуальна історія тут розвертається.

книжки англійською мовою

  • "Sense and Sensibility" by Jane Austen.

Один зі знакових романів Джейн Остін. Історія про молодих жінок, які живуть у невеликому котеджі разом з овдовілою матір’ю. В цьому домі вони переживають любов, романтичні пригоди та горе. Чутливий цукрово-рожевий і зворушливий роман, хоча і наповнений здебільшого ваніллю і слізьми. Не дивлячись на суцільні душевні метання, книга читається дуже легко, і в багатьох місцях вам точно вдасться посміятися. Роман дозволить вам відчути себе на південному заході Англії, в центрі усіх подій і пристрастей.

Кращі книги на англійській для Upper-Intermediate

Людям з високим рівнем знань англійської мови пощастило найбільше: вони можуть читати практично будь-яку книгу на англійській і не відмовляти собі у виборі.

Виключенням може стати хіба що спеціальна література, однак, якщо ви захоплюєтеся квантовою фізикою, то що вас зупинить перед отриманням необхідних знань?

  • "To Kill a Mockingbird" by Harper Lee.

Роман американської письменниці, який опубліковано у 1960 році, був написаний у жанрі виховної історії і вже у 1961 получив Пулітцерівську премію.

Зворушливе оповідання про дитинство, в якому достатньо тонких життєвих спостережень, не залишить нікого байдужим. В книзі описується декілька сюжетних ліній: вона про батьків і дітей, честь і гідність, про любов і повагу до людської особистості, про перехід з дитинства в доросле життя.

Задоволення тут отримується і від занурення у чарівний світ дитинства, і від чудового слогу, красу якого можна відчути, володіючи навіть не самими топовими навичками в англійській.

Вас також може зацікавити: Самовчителi з мови
  • "This Time It's Personal" by Alan Battersby.

Це американська історія про приватного детектива Нета Марлі і його новій справі.

Переказ іде від першої особи, і читач буде дивитися на все очима детектива. Насильницький злочин раптом стає особистим для приватного детектива Найтана Марлі. Родич Стели Дельгадо, помічник Марлі, арештований за жорстоке вбивство, а невпізнані тіла знаходять на пляжі. Пошуки істини приводять Марлі до російсько-американського товариства, де він стикається зі стіною мовчання. А за цією стіною відбувається торгівля людьми та ходять брудні гроші. Aren't you intrigued?

  • "Frozen Pizza and other slices of life" by Antoinette Moses.

Декілько захопливих історій, які представляють своєрідний зріз життя різних соціальних слоїв сучасного англійського суспільства. Теми включають харчування, засоби масової інформації, еміграцію, студентське життя, футбольне хуліганство, внутрішні проблеми міста, досуг і сільську місцевість.

Добре відомі живі і кумедні історії утворюють захопливу картину про країну на початку нового століття.

Рівень «Advanced» C1. 3800 слів. Жанр —  країноведення й оповідання.

  • "The Fly and Other Horror Stories" by John Escott.

Мухи — це суцільні неприємності. Вони дратують, літаючи і гудучи навколо вас, але ви можете відмахнутись від них рукою. Адже муха по розміру не більш ніж половина вашого нігтя.

Але припустимо, що це не так. Спіймайте муху (якщо зможете) і уважно роздивіться її — подивіться на її голову, очі, ноги… А тепер уявіть, що ця тварюка була розміром з людину!

Вісім оповідань підносять вам жах у багатьох формах і образах, у світах, які повні монстрів і злих духів, де жах таїться в тіні, і де живі і мертві танцюють повільний танець рука по при руку.

книги англійською мовою

  • "A Love for Life" by Penny Hancock.

Cambridge English Readers — захоплива нова серія оригінальної художньої літератури, спеціально написана для тих, хто вивчає англійську.

Оповідання в цій серії забезпечують приємне читання по широкому колу сучасних тем. В даній книзі серії дівчина на ім’я Фанела зіштовхується з проблемою виховання дитини одній, після того, як партнер залишає її. Але якраз у цей час Род, вчитель зі своїми проблемами, приходить у життя дівчини. Перед Фанелою постає складний вибір і захопливі відкриття.

Рівень «Advanced» C1. 3800 слів. Жанр — любовний роман.

Для чого читати книги на англійській?

Все просто:

"The more that you read, the more that you’ll know. The more that you know, the more places you’ll go." - Dr. Seuss (американський дитячий письменник й мультиплікатор)

Адже ви хочете попасти у «more places», чи не так ? Крім того і насамперед:

  • Читання виховує.

Воно приносить нові враження і відкриває незвідані світи. Ви можете довідатись нову інформацію про мову, культуру, суспільство й історію, в загальному, те, що ви ніколи не знали раніше.

Це відмінний спосіб вивчити англійську без стресу (хоча вчені та довели, що він у нашому житті необхідний для розвитку. Do you think it's right?)

  • Читання, як відомо, є чудовим способом розширити словниковий запас.

А читаючи книгу англійською мовою, ви збагачуєте одразу два сховища своїх слів! Читання сприяє покращенню англійського правопису, яке сповнене загадок і сюрпризів -- написання багатьох слів англійською, як ви напевно знаєте, просто не піддається логіці!  This is weird English! Так що часом приходиться просто завчати. А кращий спосіб зробити це — читати більше англомовної літератури, щоби образи слів відкладалися у пам’яті. Зрозуміло, щоби нова лексика засвоювалася більш ефективно, краще читати книгу, виписуючи незнайомі слова і заучуючи їх переклад.

  • Читання розширює ваш кругозір.

Електронні книги, блоги, сайти новин і стрічки у соціальних мережах: читання у наш час виходить на новий рівень! Єдиний інформаційний простір дає можливість дізнаватися про те, що відбувається у самих віддалених куточках світу, долучатися до світової культурної і наукової спадщини, дізнаватися секретів у різних сферах діяльності і набиратися потрібної інформації, дізнаватися життя з різних сторін. Проінформований — значить озброєний, пам’ятаєте?

Крім того, книги ж безсмертні! На просторах Інтернету або просто у ваших місцевих бібліотеках є сотні класичних творів на англійській, які відкриють вам (очі?) таємниці минулого, а, можливо, і змінять ваші теперішні погляди на світ + мета на майбутнє, змушуючи вас відчувати нові почуття, і даючи вам ґрунт для роздумів, тим самим розвиваючи ваш мозок.

Можливо, ви вже приступили до читання англійською, а може ви все ще обираєте придатну книгу і ця стаття вже підказала вам правильний вибір (we really hope it did).

У всякому разі, перша прочитана книга англійською — це потужний стимул до підкорення нових лінгвістичних вершин!

Те саме почуття, коли ви закінчуєте останню сторінку чергового оповідання англійською… Незрівнянне, таємниче і загадкове відчуття гордості і внутрішньої гармонії. «Він читає Кінга в оригіналі» — звучить гордо! Мотивація, як відомо, важлива при виконанні любої задачі, так не втрачайте ж можливості лишній раз похвалити себе.

книги на англійській мові

Як вибрати книгу для вивчення англійської?

А що ж на рахунок вибору жанру? Категоричних рекомендацій вам, зрозуміло, ніхто не дасть, адже читати потрібно те, що цікаво вам. Інакше ніякої користі для вдосконалення мови не буде. Більш того, у вас може поселитися гнітюче почуття відрази до любого англомовного чтіва. Але ж ви намагаєтесь домогтися абсолютно протилежного ефекту, right?

Книга повинна відповідати вашому рівню англійської — якщо ви візьмете занадто складну, то в ній буде дуже багато незрозумілих слів. І таке читання буде достатньо складним. Якщо ви тільки збираєтесь читати літературу англійською мовою, краще почніть з коротких оповідань, які будуть відповідати вашим знанням. Але не затримуйтесь на них занадто довго. Намагайтеся ускладнювати собі задачу!

  • Детективні історії малого жанру доволі цікаві, захопливі й, як правило, написані достатньо простою мовою. З майстрів жанру рекомендуємо Конан Дойля, Едгара По та Агату Крісті. Зверніть увагу і на детективні історії для дітей Enid Blyton — лексика проста, текст сприймається легко.
  • Жіночі романи (якщо ваша психіка достатньо міцна для цього). Зрозуміло, не всі жіночі романи — це ваніль ніжно-рожевого кольору, яку автори щедро розмащують по сторінках книг з описом життя прекрасної героїні і докладним звітом про її любовні пригоди. З плюсів таких творів варто зазначити достатньо просту і дійсно розмовну англійську мову. Хитромудрих граматичних конструкцій, які можуть довести вас до стану ступору, на сторінках таких книг ви навряд чи зустрінете.
  • Фентезі (для толкієністів і поттероманів, а також для шукачів химерних країн у шафах). Насправді, якщо ваш рівень в англійській все ще залишає бажати кращого, то не поспішайте читати книги на кшталт «Хроніки Нарнії» або «Володаря Кілець», там можна зламати голову і провести весь час за штудіюванням словника, так і не зрозумівши у чому сіль. Навіть у самих носіїв виникають проблеми з такими книгами. Так що краще прочитайте перші 3 твори про старого друга Гарі, і буде вам задоволення. Фентезі — жанр, який орієнтований на дитячу і підліткову аудиторію. Тому книги Джорджа Мартіна на перших порах також читати не варто — забагато «важкої» лексики, оскільки ці книги — виняток з правила жанру, вони створені для дорослої аудиторії.
  • Фантастика (історії про роботів, міжпланетних польотах, подорожах у часі й божевільних вчених). Як і фентезі, може бути представлено у малих жанрах — коротких фантастичних розповідях. Мова творів доволі проста, якщо тільки не перекручена науковими термінами. Радимо звернути увагу на оповідання Рея Бредбері, роман Дугласа Адамса «Автостопом по галактиці».
  • Література жахів(вже здогадалися, про якого автора піде мова?). Ніякої Шеллі з її «Франкенштейном» чи всіляких дешевих «wannabe-horror-writers», тільки Кінг! Король жахів пише просто і переконливо, об’єми творів самі різні, але можна вибрати для початку невеликі оповідання. Наприклад, спробуйте прочитати «The Boogeyman» :)

оповідання на англійській мові

Поради як правильно читати книгу англійською

Багато хто засмучується, вибираючи занадто складні для сприйняття книги. Ще б пак! Але з нами ви зможете підібрати собі книги правильно і ваше читання буде легким і приємним.

  • Your goals.

При виборі англійських книг для читання, керуйтеся вашими цілями у навчанні: якщо потрібна розмовна мова, зверніть увагу на сучасну «легку» прозу, якщо ж хочете опанувати спеціальну лексику, то сама безумовна порада — читати літературу зі сфери ваших професійних інтересів.

  • "Not understand."

Не варто панікувати, якщо ви не розумієте все й одразу на 100%, адже це цілком природно. Постарайтесь вдатися до контексту і вловити головну думку — цього буде цілком достатньо. Більш того, якщо ви розумієте все прочитане, то скоріше за все, ви взяли книгу занадто низького для себе рівня. Постарайтеся знайти такі книги, де ви зрозумієте порядку 60-70% лексики, а решта випишіть і розберіть детально. Ви будете задоволені собою!

  • Loud reading.

Читання прекрасно зарекомендувало себе у задачах по покращенню вимови й аудіюванню. Ми маємо на увазі читання вголос, безсумнівно. Читаючи таким чином, ви налаштовуєте себе на звуковий ряд мови, яку вивчаєте. Однак, вкрай важливо не забувати про вимову слів, інакше неправильно «вгадане» поєднання звуків того чи іншого слова при вимові може влаштувати вам казус згодом. And you don't need that! А тому…

  • Listening to audio books.

За читанням книги чи просто так. Це дуже допомагає, до того ж, якщо ваші очі втомлюються на роботі або від навчання (від телевізорів чи телефонів), або у вас забагато справ, то такий вибір буде доречним. Вивчаючи англійську, в якій одне і теж саме поєднання букв може озвучуватися дюжиною різних способів, дуже важливо приділяти увагу правильній вимові нових слів. Читаючи англомовну книгу, ви прослухуєте її аудіоверсію, озвучену носієм англійської мови та не робите помилок у вимові.

  • Patience.

Будьте терплячі, наполегливі та непохитні! Тільки тоді буде сенс. Читаючи цю статтю, у вас може сформуватися така собі думка скрізь рожеві окуляри — ніби як все просто: берете книгу англійською мовою, яка сподобалася і легко її читаєте, підслухуючи вимову носія.

Але не дивуйтесь, якщо перші сторінки будуть даватися з великими труднощами. It happens! Адже вас фактично витягли з україномовного середовища і зі всієї дурі кинули в англійське! Мозку це може не сподобатись (хоча, якщо ви вже займаєтесь англійською давно, то все буде не так вже і зі всієї дурі).

Буває зовсім не просто перелаштуватися на новий лад, і все здається незрозумілим, хочеться все залишити і сказати «f*ck this sh*t». Але не поспішайте впадати у відчай! Потрібно витримати перші декілько сторінок і постаратися не вдаватися до подробиць.

В момент читання не намагайтеся аналізувати кожне слово. Згадайте, що відбувається під час читання на українській: ви не читаєте кожне слово окремо і не обдумуєте його. Ви сприймаєте текст цілком і уявляєте те, що відбувається у себе в голові Isn't that so? Таке ж намагайтеся робити і з англійським текстом: «малюйте» сюжет і картини у себе в голові, не зациклюйтесь на всіх незнайомих словах.

Через десяток-другий сторінок ви здивуєтесь, як змогли звикнути до такої манери читання і звернете увагу, що читати раптом стало цікаво і цілком зрозуміло.

  • Regularity.

Дуже радимо дотримуватись режиму в читанні — читати кожного дня хоча би по 4-6 сторінок книги. Це ж не займе багато часу (хоча сторінки можуть попастися підступні), але зате результати ваших занять будуть помітні вже у найближчий час.

Особливу увагу читанню варто приділити тим, хто вирішив зробити перерву у навчанні з тих чи інших причин. Надіємося, що вона буде невеликою, хоча перерви і безперечно потрібні, а то можна завчитися вкрай і похитнути своє здоров’я.

Вирішили ви, наприклад, поїхати у відпустку… а тут якраз приходить самий час почитати круту книжку і не дати своїм знанням втратити тонус. Адже навіть невелика «доза» англійської здібна підкріпити ваші знання.

Загальні поради по вибору літератури для початківців

  • Забудьте про твори навіть середньої довжини, не кажучи вже про романи.
  • До речі, ви вже в курсі, що в англійській літературі жанру повісті не існує? Все, що перевищує об’єм розповіді, гордо називається романом. І якщо ви знаходитеся на першому етапі знайомства з книгами в оригіналі, то про них поки що не думайте, читайте оповідання, новели та т.і.
  • Не поспішайте підходити до полиці з золотою класикою. Цілком можливо, у вас вже закралася думка доторкнутися до генія Шекспіра чи відчути справжній ритм поезії Байрона. Але ж і безодня української літератури поглинула вас вперше не завдяки Коцюбинському чи Панасу Мирному, ймовірніше за все це були казки шановного Івана Яковича Франка...
  • Змиріться з думкою, що вам прийдеться жити зі словником. Можете подарувати йому ім’я і прикрашати його красивою стрічкою у свята. Звертайте увагу на те, що одне слово іноді має декілько різних значень і перекладів. Прочитайте всі значення і виберіть потрібне, виходячи з контексту.
  • Щоби слово залишилося у вашій голові й ви змогли ним користуватися в житті, потрібно… почати його використовувати. Surprise! Складіть речення з цим словом. Краще всього робити це й усно і письмово.
  • Звичайно, певним рішенням буде обдумувати всі слова: і ключові, і другорядні. Наприклад, в такому реченні:
The man was in a chartreuse [ʃɑ:'trɜ:z] soup-and-fish.

Ключові слова речення: «man» і «soup-and-fish». Другорядне — «chartreuse». Якщо ви не будете знати переклад слова «soup-and-fish», то ви не зрозумієте сенс речення. Може це і не завадить вам зрозуміти сенс твору, але що, якщо це буде важливим реченням, або слово буде зустрічатися ще не раз надалі? А у вас в голові буде: «Чоловік був у… супі і рибі». Куди це годиться?

Так ось, якщо ви не зрозумієте значення «chartreuse» (блідо-зелений колір), то це не так критично, як якщо ви не знаєте один з жартівливих варіантів перекладу слова «фрак» (soup-and-fish). Саме тому обов’язково потрібно читати книги зі словником! Щоби сенс того, що ви прочитали був вам зрозумілим і не спотворився.

Ми рекомендуємо сайт multitran.ru. Але будьте пильні і не поспішайте з перекладом, спробуйте різні значення і знайдіть вірне.

  • Не соромтесь звертати увагу на дитячу літературу. Твори Кіплінга, Роулінг, Льюїса — that's what you need! Мова книг цих авторів достатньо проста, сюжети — цікаві, тим більше, що вони вже напевно вам знайомі.

оповідання на англійській мові

read also
Читай також

Види питань в англійській мові

Заключення

Тепер ви знаєте, на які книги варто звертати увагу. But don't stop on these ones! Explore and discover, get tired — recover! Ми маємо надію, що прикрасили ваші дні корисною і захопливою літературою, а решта — за вами.

Діліться у коментарях своєю першою прочитаною або просто самою улюбленою книгою. Нам цікаво знати ваші смаки! Read cool books and stick to us!

Читайте найцікавіші книги англійською та спілкуйтесь без обмежень. Англійська онлайн – зручний і невичерпний ресурс для досягнення цілей та розвитку особистості. Завдяки цьому інструменту вивчення можна побудувати власний успішний світ, де немає мовних бар'єрів.

Stay classy!

Велика та дружня сім’я EnglishDom