Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

18 жовтня 2018
7 хв. читати

Кращі підручники для вивчення англійської мови

Немає часу? Збережи в

Кожного разу, коли нам потрібно купити підручник з англійської мови, ми стаємо перед нелегким вибором, адже на ринку представлений не один десяток книг з яркими обкладинками, барвистими картинками і дисками з аудіо і відеозаписами у комплекті. Якщо це питання актуальне і для вас, пропонуємо огляд кращих підручників з англійської мови по версії наших викладачів і студентів.

Зміст статті:

В першу чергу, мова піде про підручники з комплексним підходом до вивчення англійської мови, переважно від англійських видавництв. Не секрет, що практично навчальний посібник по англійській «тримається на чотирьох китах»:

  • Аудіювання
  • Читання
  • Усна мова
  • Письмо

Це дозволяє вдосконалювати усі навички, необхідні для вільного спілкування в усній і письмовій формі. Кожен модуль у підручниках присвячений конкретній темі (наприклад, «Подорожі», «Медицина») і містить вправи й обговорення на розвиток усіх цих навичок. Подібні підручники мають різні степені складності та діляться на рівні, від базового до поглибленого.

посібники з англійської мови

Перші три позиції нашого топу представлені курсами саме такого типу і підійдуть тим студентам, яким потрібна вільна розмовна англійська для повсякденного спілкування і подорожей, читання літератури англійською мовою та особистого листування. Після проходження розмовного курсу студенти з легкістю зможуть обговорити улюблені книжки, погоду, спитати як куди-небудь пройти, написати другу і т.і.

Дві останні позиції представлені підручниками, які призначені для тих хто, вивчаючи англійську мову, зіштовхнувся з необхідністю отримати сертифікати міжнародного рівня, які підтверджують їх знання. Тому ми включили в наш топ 2 навчальних посібники, які допоможуть ефективно підготуватися до іспитів і отримати престижні сертифікати.

Хочемо зауважити, що усі ці 5 курсів не є самовчителями, тому ефективність самостійного вивчення англійської мови з їх допомогою доволі сумнівна. Крім того, важливо прислухатися до думки педагога, який підбере англійський підручник, що відповідає вашим індивідуальним потребам і рівню володіння мовою.

Топ 5 підручників з англійської мови

  • "Speakout" by Frances Eales, JJ Wilson, Antonia Clare, Steve Oakes.
  • "Gold Series" by Jan Bell, Amanda Thomas, Jacky Newbrook, Sally Newbrook.
  • "Cutting Edge Level 3 Edition" by Moor Peter, Crace Araminta, Cunningham Sarah, Jane Comyns-Carr, David Albery, Cindy Cheetham.
  • "Cambridge Preparation for the TOEFL Test" by Jolene Gear, Robert Gear.
  • "IELTS Foundation" by Sam McCarter, Verity Cole.

"Speakout" by Frances Eales, JJ Wilson, Antonia Clare, Steve Oakes.

Видавництво: Pearson Longman,2012. 5 рівнів. Британська англійська.

Шестирівневий курс англійської мови для дорослих, створений на базі автентичних матеріалів ВВС, що ефективно розвиває усі чотири мовні навички. На думку переважної більшості викладачів, це один з самих цікавих і ефективних курсів.

Автори наголошують на розвитку розмовних навичок, а також пропонують відео файли з записами реальних інтерв’ю, знятих ВВС, дають студентам можливість почути та навчитися розуміти сучасну англійську мову, яка звучить в реальному житті, розрізняти акценти. Такий комплект буде корисний студентам, орієнтованим на реальне повсякденне спілкування, подолання мовного бар'єра і розуміння різних варіантів вимови.

Граматика подається коротко у процесі вивчення тем, що може бути одночасно і мінусом цього курсу. Тому цього курсу буде не достатньо для студентів, які потребують більш універсальної англійської або ґрунтовної бази для складання міжнародних іспитів.

Читайте також: Top 10 Підручників по комунікативній методиці вивчення англійської

Недоліки: Потрібно замовляти або купувати у спеціальних навчальних центрах, а також доволі висока вартість підручника.

Комплектація:

  • student's book + Multi-ROM
  • student's book + Multi-ROM + MyEnglishLab - підручник в комплекті з дискомдля комп’ютера і доступом до особистого кабінету
  • книга для вчителя (Teacher's Book)
  • робочий зошит (Workbook)

"Gold Series" by Jan Bell, Amanda Thomas, Jacky Newbrook, Sally Newbrook

Видавництво: Pearson Longman, 2015. 5 рівнів B1-C2. Британський варіант англійської мови.

Оновлена версія одного з самих відомих і популярних посібників з підготовки до FCE успішно поєднує в собі всі переваги попередніх видань і абсолютно новий мовний матеріал. Комплект містить посібник для підготовки до іспитів з захопливими тестами й більш ґрунтовнішою лексичною базою, а також диск з аудіо і відео файлами, цікавими темами для обговорення і величезною кількістю завдань на закріплення лексики.

Недоліки: граматика. Як і у попередньому випадку, матеріал подається доволі стисло, тому радимо додатково підключати інші підручники та вправи по граматиці для якісного відпрацювання.

Комплектація:

  • student’s book
  • class audio CD
  • mp3 аудіо матеріал
  • workbook
  • teacher’s book
  • active teach CD

"Cutting Edge Level 3 Edition" by Moor Peter, Crace Araminta, Cunningham Sarah, Jane Comyns-Carr, David Albery, Cindy Cheetham

Видавництво: Pearson Longman,2013. 5 рівнів. Британський варіант англійської мови.

Cutting Edge 3d Edition by Longman Pearson — оновлена версія, третє видання популярнішого навчального курсу. Визнана фахівцями самим ефективним і передовим виданням для вивчення англійської мови.

Курс розрахований на розвиток усіх чотирьох навичок і є ідеальним варіантом для вивчення розмовної англійської. Сильною стороною курсу є корисні теми, цікаві статті та всі можливі завдання для розвитку розмовних навичок.

Недоліки: курс приділяє недостатню увагу письму (наприклад, написанню листів, резюме, есе і т.і.) і граматиці.

Комплектація:

  • student’s book
  • class audio CD
  • wordlist
  • workbook
  • teacher’s book
  • teacher’s book CD

"Cambridge Preparation for the TOEFL Test" by Jolene Gear, Robert Gear

Видавництво: Cambridge University Press, 2009. Американський варіант англійської мови.

Cambridge Preparation for the TOEFL Test — одна з кращих книг для підготовки до іспиту TOEFL, яка містить завдання для вдосконалення граматики, розмовних навичок, теми для обговорення і написання творів. До підручника прикладається диск для прослуховування аудіо файлів.

В кінці підручника є ключ для перевірки, що дуже корисно для курсу такого складного рівня. Курс розрахований на студентів з ґрунтовнішою базою і сприяє розширенню словникового запасу, вдосконаленню усіх чотирьох навичок, допоможе визначити рівень граматики.

Книга складається з розділів:

  • Part 1 Building Supporting Skills
  • Part 2 Building Skills
  • Reading
  • Listening
  • Speaking
  • Writing
  • Practice Tests

Недоліки: недостатня теоретична база, не кращий варіант для самостійної підготовки до іспиту, призначений для кандидатів з початково високим рівнем англійської.

Комплектація:

  • підручник
  • CD з аудіофайлами до завдань

IELTS Foundation by Sam McCarter, Verity Cole

Видавництво: Macmillan. Рівні: A2- C2 | Elementary- Advanced. Британський варіант англійської  мови.

Вас також може зацікавити: Top 10 Граматичних підручників англійської

IELTS Foundation, друге видання — підручник виходить з оновленим змістом, зберігаючи всі кращі риси першого видання. Особливий акцент зроблений на вміннях і навичках, оволодіння якими допоможе підвищити результат іспиту.

Так, в курсі використовується матеріал словника Macmillan Collocations Dictionary, завдяки чому формується і значно збагачується словниковий запас студента.

Модулі містять в собі розділи «Читання», «Письмо» і «Тексти». Як і в попередньому випадку розрахований на поглиблений рівень англійської та не підійде у якості самовчителя. Містить ключі до завдань в кінці підручника.

Книга складається з чотирьох розділів:

Section 1 - Listening Strategies and practices.
Section 2 - Reading.
Section 3 - Writing structures and vocabularies.
Section 4 - Strategies and grammar for Speaking section.

Недоліки: не підходить для самостійної підготовки до іспиту (особливо розділ Speaking), призначений для кандидатів з початково високим рівнем англійської.

Комплектація:

  • підручник
  • СD з аудіофайлами до завдань

посібники з англійської мови

read also
Читай також

Англійська для дітей. Корисні поради батькам

Висновки

Вибір підручника — це особиста справа кожного студента. Рішення залежить від багатьох факторів, але ми надіємось, що наша стаття внесе ясність і допоможе вибрати оптимальний курс саме для вас будь то самостійне вивчення англійської чи заняття з викладачем.

Вивчайте англійську легко на захоплюючих курсах англійської мови та спілкуйтесь з усім світом. Покращуйте навички з найкращими підручниками та полюбіть власну англійську. Englishdom - ваш крок до нового рівня мовленнєвої майстерності!

Велика та дружна сім’я EnglishDom