Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

29 січня 2024
11 хв. читати

За скільки часу можна вивчити англійську з нуля?

Немає часу? Збережи в

Зміст статті:

Salute, ladies and gentlemen. У сьогоднішній статті ми розглянемо такі питання: за скільки часу можна вивчити англійську, як довго потрібно вчити англійську, щоб досягти бажаного рівня, і від чого залежить термін навчання.

Як вивчити англійську з нуля швидко, просто і якісно? Необхідні постійні тренування, практика, розуміння правил і запам'ятовування нових слів. Записуючись на заняття або курси, ми хочемо знати, за який проміжок часу можна досягти необхідного рівня, і чи працюють прискорені програми з вивчення мови.

У кожному пості нова тема з граматики, а в сторіс - практика в ігровій формі. Підписуйся на наш Instagram.

Чи реально вивчити англійську за місяць/тиждень/24 години?

Давайте поставимо собі запитання: "За скільки часу реально можна вивчити англійську мову? За місяць / тиждень / 24 години?".

Наша відповідь - малоймовірно так швидко досягти результату. Звичайно, вам можуть пообіцяти все що завгодно: нові методики і технології, 25 кадр і багато іншого, але, повірте - так це не працює. З такими методиками, можливо, у вас утвориться певний словниковий запас і якесь розуміння про іноземну мову.

Хоча деякі новачки, яким не вдалося за 24 години вивчити англійську, засмучуються і записують себе в категорію "безнадійних". Найкоротший шлях не завжди правильний. Обирайте правильну дорогу.

Читай також

Граматичні конструкції Used to, Be used to, Get used to, Would

Від чого залежить час вивчення англійської мови?

Отримані в прискореному режимі знання не відкладаються в довгостроковій пам'яті: що швидко приходить, те й йде швидко. Якими б нудними вам не здавалися шкільні уроки, все-таки методика повільного засвоєння інформації має свої переваги.

І далі виникає низка інших питань:

  • Як довго потрібно вчити англійську?
  • За скільки можна вивчити англійську з нуля?
  • Від чого залежить термін навчання?

Тривалість вивчення мови залежить від кількох чинників:

Згідно з CEFR (Common European Framework of Reference), або Загальноєвропейською компетенцією володіння іноземною мовою, що включає її вивчення, викладання та оцінювання, є 6 рівнів у 3 категоріях знань і навичок учнів. Вони об'єднують читання, розуміння почутого на слух, уміння говорити, а також викладати думки в письмовій мові.

Рівень А передбачає елементарне володіння англійською, рівень B - самодостатнє володіння, рівень C - вільне володіння англійською мовою. Ці літери позначають категорії, а рівні мають такі назви: A1, A2, B1, B2, C1 і C2.

Детальніше: Всі рівні знання англійської мови

Методисти Кембриджу розрахували, скільки годин занять з викладачем необхідно для освоєння кожного рівня. Крім того, на кожну годину уроку має припадати щонайменше 1 година роботи вдома і ще 1/1.5 години "exposure", тобто не навчальної діяльності, а занурення в мову - фільми, книжки, подкасти, спілкування. Виходить, що для кожного рівня діє така формула:

Години з викладачем + години занять вдома (виконання ДЗ + exposure)

Якщо займаєтеся самостійно, просто складайте всі години разом.

За скільки можна вивчити англійську мову?

  • Щоб досягти рівня А1 Elementary (базовий рівень) вам знадобиться приблизно 70-100 годин на курсах або з викладачем і ще стільки ж годин домашньої роботи.
  • A2 Pre-Intermediate (нижче середнього), тобто проміжний рівень між базовим і середнім. На його проходження необхідно приблизно 100 годин курсів і 100-150 годин домашньої роботи.
  • Рівень В1 Intermediate (середній рівень) володіння англійською мовою, за розрахунками методистів Кембриджа, ви опануєте приблизно за 150-200 годин курсів, плюс близько 200-250 годин вдома. На середньостатистичних курсах на рік близько 70-72 занять. Якщо заняття триває 1.5 години, то отримуємо 108 годин замість 150. Але за нормальної роботи вдома цього зазвичай вистачає. А ось ті, хто домашнє завдання регулярно не виконують, за один навчальний рік рівень, як правило, не освоюють.
  • В2 Upper-Intermediate уже потребує 200 годин із викладачем і 300-400 годин самостійної роботи. Після рівня Upper-Intermediate підлітки складають ЗНО, а дорослі починають підготовку до міжнародних іспитів IELTS або TOEFL.
  • С1 Advanced - рівень професійного володіння. Для нього теж необхідно близько 200 годин з викладачем і 300-400, а краще ще більше годин самостійної роботи. Насправді, більшість людей на цьому рівні вже займаються за підручниками самостійно, адже рівень уже це дозволяє. А для контролю часто шукають носія мови.
  • С2 Proficiency - володіння англійською на рівні близькому до освіченого носія мови. На цьому рівні найчастіше займаються самоосвітою, та й зростання з С1 до С2 зазвичай відбувається не завдяки заняттям за навчальними посібниками, а шляхом занурення в мовну атмосферу - знову ж таки книжки, фільми, спілкування.

Скільки англійських слів на день потрібно вчити?

Доведено, що в середньому для людини найбільш ефективно і реально вчити по 5-10 слів на день. Здається, що це мало, але якщо працювати щодня, то за 1 рік набереться близько 2000-3500 слів. А це зовсім немало. За умови коректного вивчення ці слова закріпляться в пам'яті, і ви будете активно використовувати їх у своїй мові. Таким чином формується активний, а не пасивний словниковий запас.

Звісно, є винятки з правил: деякі люди справді можуть вивчити і запам'ятати понад 10 слів на день. Однак, якщо ви не володієте надздібностями, рекомендуємо дотримуватися правила "better less but better" (краще менше та краще).

ТОП-5 правил для вивчення англійської з нуля

Зробимо міні флешбек у шкільні роки. Уроки англійської мови. Домашня робота. Контрольні. Тільки чесно - ви охоче вчили слова, граматику?

Як показує практика, багато школярів не вчать англійську мову з нуля, а зубрять. І якщо їх ще можна хоч якось мотивувати оцінками та іспитами, то доросла людина, у якої немає мотивації до вивчення іноземної мови, нізащо не піде на такі жертви. Так як же вивчити англійську мову з нуля? Пропонуємо зупиниться на п'яти ключових правилах:

  • Мета. Дайте собі чесну відповідь, навіщо ви хочете вивчити англійську мову з нуля. Жили ж ви, напевно, якось без неї. Для того, хто серйозно налаштований на результат, розуміння мети дасть змогу правильно вибрати спосіб і формат навчання, матеріали, які для цього знадобляться, і час, який варто в навчання англійської мови з нуля інвестувати.

За рік я хочу вивчити англійську щоб...

Працювати за кордоном?

Брати участь у міжнародних семінарах?

Подорожувати?

Розширити бізнес?

Переїхати на ПМЖ?

Читати Стівена Кінга в оригіналі?

Зробити пропозицію дівчині родом із Канади?

...

  • Програма вивчення англійської мови. Виходячи з того, якими ресурсами ви володієте, і як швидко вам потрібен результат, складіть програму вивчення англійської мови з нуля. Ви, напевно, вже встигли звернути увагу, що в інтернеті у вільному доступі знаходиться океан матеріалів для вивчення англійської мови з нуля.
Щоб упевнено плисти заданим курсом, а не дрейфувати в незрозумілому напрямку, на даному етапі бажано скористатися послугами професіонала, який допоможе підібрати максимально ефективну для вас програму та сфокусує увагу на пріоритетах, підкаже перевірені ресурси та порційно буде давати нову інформацію.
  • Напрацюйте звичку. Доведено, займаючись у певний час однією і тією ж дією протягом 21 дня, у людини з'являється звичка. Ви ж не замислюєтеся чистити зуби чи не чистити? Так само має бути і з часом, який ви інвестуєте у вивчення англійської мови з нуля.
Створивши навколо себе мовне середовище, ви будете "чути" мову зсередини.те розклад вивчення англійської з нуля, і чітко його дотримуйтесь!
  • Створіть навколо себе ваш особистий мовний оазис. Щойно розпочавши вивчення англійської мови, намагайтеся слухати музику англійською, дивитися фільми англійською, вмикати новини або подкасти англійською. Навіть якщо ви нічого не розумітимете на перших етапах, не переживайте.

Створивши навколо себе мовне середовище, ви будете "чути" мову зсередини.
  • Розкріпачуйтеся у спілкуванні. Навіть якщо ви відвідуватимете мовні курси, репетитора, дивитиметеся англомовні фільми, подолати бар'єр у розмовній англійській можливо лише через регулярну практику.
Вступайте до Speaking Club, навіть якщо ви будете піднімати свою розмовну англійську з нуля, і ви здивуєтеся, як швидко почнете не просто говорити англійською мовою, а й думати!

Де краще вивчати англійську мову з нуля?

1.ED Words. Продовжуючи тему, скільки нових слів потрібно вчити і скільки можна вивчити. Так ось, цей мобільний додаток дозволяє вивчити 3000 нових слів за рік! Вивчайте мінімум 10 слів щодня, 300 - щомісяця. Якщо ви не знаєте з якої теми почати, в ED Words можна знайти понад 350 готових тематичних добірок або створити свою індивідуальну.

2.ED Class. Англійська мова для новачків онлайн! Індивідуальні заняття, які проходять за цифровим підручником за допомогою відео зв'язку з персональним учителем. Кожен урок - це нові слова, граматика, аудіювання, тренування письма, розмовна англійська. Матеріали уроків і домашнє завдання - завжди доступно в мобільно телефоні.

3.Онлайн - тренажер. Дозволяє вивчити нові слова за індивідуально визначеним планом.

4. Якщо у вас склалася ситуація, в якій вам просто необхідно швидко підтягнути свої знання з англійської, тоді може допомогти інтенсивний курс.

Інтенсивна англійська - це процес практично безперервного отримання знань за досить короткий термін. Ясна річ, що тут є свої плюси і мінуси.

Переваги:

  • висока швидкість навчання (для тих, на кого чекає закордонна поїздка, співбесіда англійською тощо);
  • короткі терміни для освоєння мови (інтенсивні курси англійської мови
  • часто використовують комунікативну методику: роботу в парах або групах, діалоги, рольові ігри, обговорення);
  • невелика перерва між уроками (близько 4-5 занять на тиждень + домашні
  • завдання на вихідні - такий розклад не дає розслабитися і завжди тримає в тонусі);більш комфортне подолання мовного бар'єру (оскільки ви щодня тренуєте розмовну мову).

Недоліки:

  • вимагають серйозної віддачі (присвятити англійській мові 5 вечорів на тиждень може собі дозволити не кожен). Крім цього, є ще домашні
  • завдання, які передбачають серйозні часові витрати;
  • при засвоєнні матеріалу за рахунок повторень і зубріння, такий метод навчання не підійде;
  • слабка підготовка з граматики (граматика вплітається в основу навчання і стає необхідною для усного мовлення або розуміння друкованого тексту; пояснювати граматичні правила просто немає часу);
  • неточні знання (високий темп часто залишає за собою деякі не до кінця розкриті питання);
  • величезний потік інформації (є велика ймовірність втомитися від навчання на ранньому етапі, так і не досягнувши бажаного результату).

Читай також

Тест: чи зможете скласти резюме для роботи в зарубіжній компанії?

Висновок

Ми намагалися показати вам усі підводні камені питання: За скільки часу можна вивчити англійську.

Пам'ятаємо про те, що під час вивчення англійської мови необхідно ставити для себе реальні терміни, адже тільки ви вирішуєте скільки часу витратити. За допомогою фахівця ви зможете поставити цілі, дізнатися свій рівень, на який можна буде спиратися для досягнення подальшого прогресу. Все інше залежить тільки від вас!

Відкрийте світ англійської разом з Englishdom - вчіться вдома, у відпустці або за роботою! Наша школа англійської мови формує навички для успішного спілкування. Забудьте про "мовний бар'єр" - англійська відкриває двері до нових горизонтів і досягнень.

Aim for the best and keep going forward!

Велика та дружна родина Englishdom