Для коректної роботи сайту в вашем браузере мають бути включені файли Сookie

Ми цінуємо вашу думку. Залишіть відгук про те, як відбувається навчання.

credit card У тебе залишилася незавершена покупка: занять з 
дивитися

Привіт! Ми – онлайн-школа англійської Englishdom

Ми пропонуємо 3 варіанти навчання:

👩‍💻

Індивідуальні онлайн-уроки з викладачем на нашій інтерактивній платформі ED Class

🤓

Самостійне вивчення англійської мови на нашому сайті в онлайн-тренажері

📱

Або навчання в мобільному додатку Ed Words, або на сучасній онлайн-платформі та у розмовних групових заняттях

2 червня 2021
9 хв. читати

Вивчити англійську мову за три місяці. Чи реально?

Немає часу? Збережи в

Зміст статті:

Всім привіт. Якщо ви активно цікавитеся курсами і тренінгами з англійської мови, то, напевно, вже переглянули в Інтернеті велику кількість інформації. Тут і «Англійська мова за розсилкою», і «Англійська мова за секретної методикою Зігунінхауеля», і «Англійська мова за допомогою аудіозаписів уві сні», і «Англійська мова за тиждень» І багато чого ще.

У сьогоднішній статті ми постараємося розібратися, скільки насправді часу потрібно присвятити навчанню, і розберемо кілька дійсно робочих методик.

Руйнівники надій

Крім привабливих заголовків «Англійська мова за 3 місяці» зустрічаються й інші цікаві пропозиції. Давайте коротко пробіжимося за деякими «секретним методикам», які могли вам зустрітися.

Англійська мова уві сні 

Це не працює з очевидної причини: уві сні ви можете засвоювати інформацію. Мозок перемикається в інший режим. Він все ще працює, часом навіть активніше, ніж під час неспання, але заштовхнути в нього під час сну щось з нашої реальності проблематично.

Хороша новина в тому, що це вам не зашкодить (не рахуючи можливих проблем з безсонням). Слухати англійську мову перед сном, поки засинаєте, теж корисно. І якщо ви все одно не можете присвятити ті півгодини перед сном іншим методам вивчення, то чому б і ні? Але краще все ж поставити аудіозапис на відстрочений стоп.

Двадцять п'ятий кадр 

Для тих, хто не в курсі, коротко розповімо. Суть в тому, що людина нібито бачить світ зі швидкістю 24 кадри в секунду. На такій швидкості ми можемо зловити все, що відбувається. А двадцять п'ятого кадр вже залишається за межами сприйняття, але відкладається в підсвідомості. 

Однак в реальності людина може бачити і запам'ятовувати набагато більше кадрів. Хоч стандарт і залишається 24-кадровим, ви можете в будь-якому редакторі відео поставити частоту вище. Поставте там хоч 25, хоч 100 кадрів в секунду, і вставте одну "зайву" картинку для підсвідомості. ви все одно будете помічати її.

Англійська мова з смс-розсилки

Не так часто, але все ж зустрічаються пропозиції підписатися на смс-розсилку. Автори таких програм розсилають по базі набори слів і деякі правила. І нібито якщо кожен день приділяти цьому по кілька хвилин, то з часом можна взагалі без жодних зусиль вивчити англійську по скайпу. 

Як додатковий канал вивчення, так, це може бути корисно. Так ви можете легко повторювати нові слова, витрачаючи на це буквально менше п'яти хвилин в день. Але важливо розуміти, що це тільки бонус. Не можна використовувати такі розсилки як єдиний метод вивчення. Результат тоді буде мінімальним. У кращому випадку у вас відкладаються в пам'яті відсотків десять від цих слів, але всі інші навички (читання, говоріння, граматика і так далі) залишаться на колишньому рівні.

Триденний мега інтенсив

У великих містах час від часу збирають інтенсиви «для тих, кому дуже-дуже терміново». Одні пропонують вивчити тисячу нових слів за 24 години, інші піднятися на один рівень за три дні, треті - вивчити англійську за тиждень. Всі ці курси очні, на них збирається група, і протягом визначеного часу вони дуже інтенсивно займаються (аж до 8-12 годин в день). Все це супроводжується іграми, груповими вправами і так далі. 

Тут ми не будемо заперечувати, що це ефективно. Так, дійсно, якщо у вас на вивчення є три дні, то такі курси - кращий варіант заповнити їх. Адже в ігровій атмосфері в групі і з величезним рівнем залучення ви засвоїте інформацію краще, ніж з підручника або лекції.

Але важливо розуміти, що це короткостроковий поштовх. Уявімо, що ваші знання - гумка. Її можна в один момент різко натягнути, і вона буде здаватися більше. Але як тільки ми її відпустимо, вона прийме колишню форму. Так само і з інтенсиву. Якщо після них не продовжити регулярно займатися, то весь ефект швидко зникне

Ви могли помітити, що у перерахованих вище методик є одна загальна характеристика. Яка звучить приблизно як «це не працює як єдиний спосіб вивчення».

Мова - комплексна штука. І вивчати мову теж потрібно комплексно.

Всі методики вище по-своєму хороші, але тільки якщо користуватися ними на додаток до основної програми. Крім двадцять п'ятого кадру. Він в принципі ніяк не працює.

І тут ми плавно переходимо до основної думки.

Читай також

Граматичні конструкції Used to, Be used to, Get used to, Would

Що дійсно працює

Працює різнобічне вивчення. Є кілька базових навичок: читання, говоріння, письмо, розуміння на слух. Є також кілька основних складових мови: лексика, граматика, правопис і так далі. Щоб максимально ефективно підтягнути свій рівень, потрібно все це поєднувати. Це не магія, це не секретна методика, але це те, що гарантовано приносить результат.

Навчальні програми змінюються, мова видозмінюється, технології розвиваються. Але принцип залишається тим самим. Сьогоднішні оксфордские курси на онлайн-платформі багато в чому схожі з радянськими підручниками, а ті схожі з навчальними посібниками античності. Тому принципи навчання з тих пір не змінилися.

Освоєння нового матеріалу, повторення, закріплення, застосування. Це база. Від цього потрібно відштовхуватися. Незалежно від того, вчите ви за підручниками або по скайпу. Тому будьте уважні, коли вам розповідають, як вивчити англійську за місяць.

Читай також

ED Words - як правильно вчити нові слова

Скільки часу потрібно, щоб вивчити мову

Ми можемо зараз сказати, що можна вивчити англійську мову за 3 місяці. Або за рік. Або за два роки. Але давайте не будемо категоричними. Все залежить від ряду факторів (звучить нудно, але це так). Ось лише кілька з них:

  • Вік учня. Дитині, яка ще не освоїв свою рідну мову, буде простіше, так як його мозок гнучкіший. І він може за рік-два вивчити англійську на рівні носія і говорити без акценту. Дітям в 14-16 років при належній мотивації теж буде легко, так як вони вже можуть засвоювати складну інформацію, але при цьому ще досить «пластичні» для її запам'ятовування. Далі ніж людина старше, тим складніше, але навіть в 80 років реально вивчити мову з нуля.
  • Кількість вчинених мов. Перший іноземний дається складніше, ніж другий-третій. Поліглот набагато швидше освоїть ще одну мову, ніж той, хто знає тільки своє рідне.
  • Інтенсивність занять. Займаючись п'ять разів на тиждень, ви отримаєте більш швидкий результат, ніж при одному занятті в тиждень. Це логічно. Сюди ж відноситься те, наскільки ці уроки будуть насиченими, який обсяг домашнього завдання, і так далі.
  • Занурення в середовище. Ви можете просто періодично займатися з викладачем і виконувати домашнє завдання, і можете додатково дивитися фільми, читати новини, слухати музику на англійській або навіть намагатися на нього говорити в розмовних клубах. Зрозуміло, що в другому випадку це буде ефективніше і швидше.
  • Мотивація. Чим більш важливим ви самі це вважаєте, тим ефективніше будуть уроки. Мозок уміє фільтрувати інформацію. Непотрібне сміття він стирає з пам'яті швидше. Тому ваша особиста мотивація теж відіграє величезну роль.

Оптимальна частота занять - два-три уроки на тиждень. Це за умови, що ви нікуди не поспішаєте, і вам не потрібно, наприклад, відлітати на постійне місце проживання в Америку через два місяці. Чому саме такий темп?

Ви можете швидко пройти програму і добитися великих результатів в короткі терміни при щоденних заняттях. Але, по-перше, вам може не вистачити мотивації, ви швидко втомитеся і втратите інтерес. По-друге, інтервали між заняттями дають вам час переварити новий матеріал, а при більш частих буде занадто великий обсяг інформації, щоб переварити його повністю. По-третє, так у вас буде залишатися час на інші цікаві заняття. Адже у вас можуть бути робота, сім'я, хобі, особисте життя і багато інших цікавих речей, крім англійської мови.

Якщо говорити про конкретні терміни

Ще раз зробимо акцент на тому, що треба думати не «як вивчити англійську мову за 3 місяці», а «як вивчити мову добре і надовго». Але якщо ви хочете почути конкретні терміни, то можна орієнтуватися на готові курси.

У EnglishDom є готові програми для підняття з Elementary до Pre-Intermediate, з Intermediate до Upper-Intermediate і так далі. Вони розраховані на 50 уроків по 50 хвилин. Плюс домашнє завдання. Тобто якщо проходити три уроки на тиждень, то освоїти рівень можна менш ніж за чотири місяці. Тобто пройти всі сходинки (від Elementary до Upper-Intermediate) реально приблизно за півтора року.

Весь цей час вас буде супроводжувати викладач. Він буде акцентувати увагу на складних темах, тому так ви освоїте матеріал швидше, ніж поодинці. 

Записатися на перше безкоштовне заняття можна за цим посиланням

Підводячи підсумок

Чи можна добре вивчити англійську мову за три місяці з початкового рівня? Теоретично, можна. Але на практиці це мало у кого вдасться. Набагато ефективніше буде розтягнути цей час і поступово, але впевнено просуватися до мети. Займатися з викладачем в онлайн школі англійської, виконувати вправи, занурювати себе в мовне середовище і постійно практикуватися. Тоді ви не просто придбаєте цю навичку, а збережіть його на довгі роки вперед.

EnglishDom #надихаємовивчити